<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=324081144652278&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön

POP Pohjanmaan toiminta-avustus mahdollisti nuorten kalastusleirin

Toiminta-avustuksen avulla monen yhdistyksen ja seuran haaveet ja suunnitelmat saadaan toteutettua. POP Pankki Pohjanmaa haluaa olla mukana tukemassa paikallista yhteisöllisyyttä.

Teksti Juho Kuorikoski, kuvat Teija Kallio / Sievin 4H-yhdistys

Sievin 4H-yhdistys järjesti kolmen päivän mittaisen kalastusleirin nuorille. Yhdistyksen toiminnanjohtajalle Teija Kalliolle oli vinkattu, että POP Pankki Pohjanmaalta oli mahdollista hakea toiminta-avustusta.

– Ajattelin kokeilla, ja hain avustusta nuorten kalastusleirille.

Korona-aika on verottanut nuorille kohdennetun toiminnan järjestämistä.

– Viime vuosi oli aika kurjaa aikaa, pääosin järjestimme pihatoimintaa.

 

IMG_20210614_175505_resized_01
Sievin 4H-yhdistys järjesti POP Pankki Pohjanmaan myöntämän toiminta-avustuksen voimin kolmipäiväisen kalastuskurssin nuorille. Avustuksen turvin kurssille saatiin myös ammattimaista opastusta.

 

Kallio haki toiminta-avustusta kolmen päivän mittaiselle leirille.

– Ensimmäinen päivä oli iltaleirinä, koska aiempina vuosina osallistujat ovat olleet sitä mieltä, että kala ei oikein päivällä syö.

Kalastusleirille oli selkeä tarve.

– Viisitoista paikkaa varattiin kahdessa minuutissa haun alkamisen jälkeen.

Kallio kehuu toiminta-avustusten haun helppoutta.

– Tukea haettiin sähköisellä lomakkeella, ja myönteisen päätöksen jälkeen raha oli tullut tilille.

 

IMG_20210614_183952_resized_02

IMG_20210615_133138_resized_03
Kalastelun lisäksi kurssilla muun muassa sidottiin perhoja, tehtiin itse onki sekä askarreltiin.

 

Tuhannen euron suuruisesta toiminta-avustuksesta riitti myös leirin yhteydessä järjestettävien kalastuskilpailujen palkintoihin.

– Aikaisempina vuosina voittajille on ollut pienempiä muistamisia, mutta nyt pystyimme antamaan heille uudenkarheat juniorivirvelit.

 

Avustusta on helppo hakea

POP Pankki Pohjanmaa on jakanut toiminta-avustuksia kolmen vuoden ajan. Haku avataan kerran vuodessa, ja jaettava määrä riippuu pankin tuloksesta.

– Kaksi viime vuotta summa on ollut 25 000 euroa, sitä ennen 20 000, kertoo POP Pankki Pohjanmaan markkinointipäällikkö Kari Hernesniemi.

 

"Avustusten hakeminen on helppoa verkossa sähköisellä lomakkeella."

 

Avustukset on tarkoitettu rekisteröidyille yhdistyksille ja seuroille. Hakuja on yleensä teemoitettu, esimerkiksi nuorten tai vanhustyön hyväksi.

Ajatus toiminta-avustuksiin lähti siitä, että myös pienempien yhdistysten toimintaa haluttiin tukea.

– Aiemmin olemme jakaneet sponsoritukea, ja se on yleensä jaettu sille, jonka kanssa asiasta on keskusteltu.

Toiminta-avustusta voivat hakea kaikki pankin toiminta-alueella operoivat toimijat. Hernesniemi kertoo, että toiminta-avustus on tarkoitettu Alahärmän, Evijärven, Kauhavan, Kortesjärven, Oulaisten, Oulun, Sievin, Tiistenjoen, Ylihärmän, Ylistaron ja Ylivieskan yhdistyksille ja seuroille. Tyypillinen avustussumma on 100–1 000 euroa.

Urheiluseurat ja kyläyhdistykset ovat Hernesniemen mukaan hakeneet tukea aktiivisesti.

– Toiminta-avustusten käyttökohteet vaihtelevat ihan laidasta laitaan, nuorten urheilijoiden välinehankinnoista yksittäisten tapahtumien järjestämiseen tai esimerkiksi kyläyhdistysten hallinnoimien tilojen remontointiin.

Hakemuksia tulee vuosittain 100–130. Hakijat pisteytetään, ja toisinaan läpimenoon vaikuttaa myös vuotuinen painotus. Avustuksilla pyritään myös kattamaan maantieteellisesti koko pankin toiminta-alue.

– Toki selvitämme myös sitä, millaista vastinetta pankki saa toiminta- avustuksen myöntöä vastaan. Toivomme vastavuoroisuutta, esimerkiksi näkyvyyden muodossa. Viime aikoina olemme katsoneet ensisijaisesti pankin asiakasyhdistykset, jotka ovat etusijalla haussa.

Hernesniemi sanoo, että toiminta-avustuksista on tullut pysyvä käytäntö. Kun haku on kerran vuodessa, hakemukset saadaan käsiteltyä yhdellä istumalla sen sijaan, että niitä tulisi pitkin vuotta.

– Tämä myös tehostaa avustusten hakemista, koska hakeminen on hyvin helppoa. Ei tarvitse tulla kysymään sponsoritukea, vaan sitä voi hakea verkossa.

 


 

Vuoden 2022 toiminta-avustusten haku on avattu 20.12.2021. Toiminta-avustusten hakulomake löytyy osoitteesta: https://q.surveypal.com/POP-Pankki-Pohjanmaa-Toiminta-avustushakemus-2022

Lisätiedustelut: markkinointipäällikkö Kari Hernesniemi, kari.hernesniemi@poppankki.fi / puh. 020 110 5505

Hae nyt!

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä