Pohjanmaan Osuuspankki 

Yhdessä vahvempana

Pohjanmaan Osuuspankki kuuluu vuonna 1997 perustettuun POP Pankki ryhmään, jonka muodostavat 26 itsenäistä ja riippumatonta, eri puolilla Suomea toimivaa POP Pankkia. Ryhmän keskusjärjestönä toimii POP Pankkiliitto.

Pohjanmaan Osuuspankki aloitti toimintansa 1.12.2010. Pankilla on kuitenkin jo yli satavuotinen kokemus pankkitoiminnasta. Pohjanmaan Osuuspankki syntyi Alahärmän, Kauhavan, Kortesjärven ja Ylihärmän Osuuspankkien yhteensulautumisella tammikuussa 2010 allekirjoitetun suunnitelman mukaisesti. Kaikki yhdistyneet pankit ovat noin 100 vuoden aikana kasvaneet kyläkassoista pitäjäpankeiksi. Uusi vahva pitäjäpankki jatkaa nykyisten kaupunginosapankkien työtä. Pankin juuret ovat vahvasti toimialueensa sisällä, tämä vahvuus luo mahdollisuuksia myös toiminnan laajentamiseen.
Kauhavan kaupungin lisäksi pankilla on konttoreita Oulussa, Seinäjoen Ylistarossa ja Evijärvellä.

Pankki tarjoaa ihmisläheistä, nykyaikaista ja turvallista pankkipalvelua kilpailukykyisesti jäsenten, asiakkaiden ja toimintaympäristön parhaaksi.

Toiminta-ajatus

Pohjanmaan Osuuspankin toiminnan peruslähtökohtana ovat osuustoiminnallisuus ja yhteiskuntavastuu.
Pankin tehtävänä on tuottaa asiakkaille kokonaisvaltaista, asiakaslähtöistä ja asiantuntevaa taloudenhallintaa kustannustehokkaasti. 
Pankkipalvelut keskittämällä ja liittymällä pankin jäseneksi asiakkaat saavuttavat taloudellista etua.

Visio

 

Pohjanmaan Osuuspankin visiona on olla palveleva, osaava ja ihmisläheinen kumppani asiakkailleen. Palvelut ovat helposti saatavilla sekä sähköisten kanavien kautta että konttoreissa.
Tavoitteellinen ja osaava johtaminen sekä asiantunteva, kehittyvä ja motivoitunut henkilöstö varmistavat pankin tulevaisuuden onnistumisen. 

Pankin visio on kiteytettynä: Yhdessä vahvempana.

Pohjanmaan Osuuspankin tunnuslukuja

Pankin tilinpäätöstiedot vuodelta 2015

  • Asiakkaita n. 24 100, palvelun omaavaa asiakasta
  • Konttoreita 8 kpl
  • Vakavaraisuus 18,42 %
  • Talletukset 372 milj.eur
  • Luotonanto 334 milj.eur
  • Tase 433 milj.eur

Tervetuloa konttoriimme

Puheluhinnat

Pankin BIC-koodi POPFFI22 - Y-tunnus 0178886-4