Hyppää sisältöön

Takaisin kotiseudulle

Markku Lehkosen elämästä ei käänteitä puutu. Miltei kolmen vuosikymmenen jälkeen hänet houkuttelivat takaisin Ylivieskaan sukulaiset, ystävät ja kehittyvä kotiseutu. Sinne perheelle nousee uusi hirsitalo.

Hirsitalo on ollut haaveenamme, ja se tulee olemaan juuri meidänlaisemme. Parasta tulevassa kodissamme ovat kuitenkin ihmiset sen sisällä ja lähipiirissä, sanoo Markku Lehkonen.

Lehkosen perheeseen kuuluvat puoliso Hanne sekä kahdeksan lasta, joista viisi nuorinta ovat pariskunnan yhteisiä. Kaksikerroksinen koti nousee Ylivieskan Vähällekankaalle. Sijainti on Lehkosen mielestä kaikin puolin täydellinen.

– Kyläkoulu on vieressä, ja naapurusto on mahtava. Ihmiset ovat ottaneet meidät todella sydämellisesti vastaan, Lehkonen kertoo.

POP Pankin Kari Ylimäki (vas.) ja Markku Lehkonen ovat laittaneet yhdessä kuntoon Lehkosen perheen Ylivieskaan muuttoon liittyvät raha-asiat ja vakuutukset.POP Pankin Kari Ylimäki (vas.) ja Markku Lehkonen ovat laittaneet yhdessä kuntoon Lehkosen perheen Ylivieskaan muuttoon liittyvät raha-asiat ja vakuutukset.

Maailmalle ja takaisin

Lehkonen lähti Ylivieskasta maailmalle vuonna 1993. Hän työskenteli ensin puolustusvoimissa opistoupseerin virassa, josta siirtyi tietoturva-asiantuntijaksi Eurooppaan. Sieltä hän muutti Yhdysvaltoihin, ensin Atlantaan ja sitten kahdeksi vuodeksi New Yorkiin.

– Vuoden 2001 terrori-iskussa toimistomme tuhoutui, ja päätin muuttaa takaisin Suomeen. Täällä toin välillä autoja Saksasta ja harjoitin pienimuotoista teknologia-alan yritystoimintaa. Suurin mullistus hänen elämässään tapahtui kuitenkin vasta myöhemmin.

– Elämäni on ollut hyvin rikasta, mutta suurin käännekohta oli raitistumiseni 2008. Seuraavana vuonna olin mukana perustamassa päihdehoitolaitos Rehappia Naantaliin. Samalla opiskelin sairaanhoitajaksi. Kun Lehkonen jäi pois hoitoalalta vuonna 2013, hän suoritti ajoneuvonosturinkuljettajan ammattitutkinnon.

– Olen aina ollut kiinnostunut koneista, ja nostokalusto jollakin tavalla kiehtoi minua. Olin aluksi kuljettajana ja ajojärjestelijänä eräässä yrityksessä, josta siirryin Suomen Nosturikoulutus Oy:n toimitusjohtajaksi. Työn ohella luin tekniikan insinööriksi. Vuonna 2018 perustimme ystäväni kanssa oman nostoalan yrityksemme, jonka toimitusjohtajana toimin nykyään.

Toteutunut haave

Lehkosen mielestä Ylivieska on hyvä paikka elää ja yrittää. – Ylivieska on kehittyvä kunta, jossa on kaikki tarvittavat palvelut lähellä. Seudulla on myös perusteollisuutta, joka mahdollistaa monenlaista yritystoimintaa. Yrittäjyys onkin aina ollut hänellä haaveissa.

– Olen kokenut pitkäaikaistyöttömyyden. Silloin haaveilin mahdollisuudesta tarjota yrittäjänä töitä myös muille. Nyt se on tullut todeksi. Rentop Oy työllistää yli 70 nostoalan ammattilaista kansainvälisesti, lähinnä Pohjoismaissa.

Pankki mukana kotimatkalla

POP Pankki on ollut mukana kotiseudulle paluussa. Kun perhe vaihtaa paikkakuntaa sekä asuntoa ja päättää vielä rakentaa oman talon, on mukana monta liikkuvaa osaa.

– POP Pankki avasi konkreettisesti ovensa meille ja otti vastaan henkilökohtaisesti. He olivat aidosti kiinnostuneita projektistamme ja etsivät meille sopivat ratkaisut silloiseen elämäntilanteeseen. Saman katon alta löytyi monipuolisesti palvelut asuntokauppaan ja kaikkeen muuhunkin, mitä olemme tarvinneet, kuten vakuutukset ja neuvonta, Lehkonen kiittelee.

Hänelle tärkeintä pankkiasiakkaana on henkilökohtainen palvelu.

– POP Pankissa puhelimeen vastaa aina ihminen, kertaakaan ei ole tarvinnut valita ykkösiä tai kakkosia päästäkseen hoitamaan asioita. |

 


 

Palvelut kotiin ja remonttiin

Olet sitten remontoimassa nykyistä kotiasi, vaihtamassa asuntoa tai rakentamassa ihan uutta, POP Pankista saat kaikki tarvitsemasi pankkipalvelut.

– Vahvuutemme on tarjota asiakkaalle palveluja, jotka on räätälöity hänen tarpeidensa mukaan. Myös paikallistuntemus on vahva valttimme, kertoo Kari Ylimäki POP Pankki Pohjanmaan Ylivieskan konttorilta.

POP Pankki Pohjanmaan Ylivieskan konttorin rahoituspäällikkö Kari Ylimäki
POP Pankki Pohjanmaan Ylivieskan konttorin rahoituspäällikkö Kari Ylimäki.

POP Pankki tarjoaa monipuolisesti asumiseen ja remontointiin liittyviä pankkipalveluja, oli kyseessä sitten asuntolaina, ASP-laina, sijoitusasuntolaina, mökkilaina, rakennuslaina tai remonttilaina.

– Lähtökohtamme on palvella asiakkaita siten, että asiat hoituisivat kaikin puolin helposti, joustavasti ja ihmisläheisesti. Kannustankin ihmisiä olemaan rohkeasti yhteydessä meihin, niin katsotaan yhdessä heidän tarpeisiinsa sopivat ratkaisut, Ylimäki sanoo. |


Teksti: Juho Heikkinen, Kuvat: Päivi Karjalainen

Pohjanmaan Osuuspankin Fuusioliite, POP Koivunlehti 04/2020

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä