Hyppää sisältöön
Kuvitushahmot viestivät kannettavilla tietokoneilla

Pankkiasiat koronan aikaan

Koronavirus on asettanut suomalaiset poikkeukselliseen tilanteeseen, joka vaikuttaa myös pankkiasiointiin. Poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta voit kääntyä puoleemme kaikissa pankkiasiointiin ja rahoitukseen liittyvissä asioissa kuten tähänkin asti. Autamme sinua mielellämme!

Koostimme tälle sivulle vinkkejä pankkiasioiden sujuvaan hoitamiseen. Seuraathan sivua myös jatkossa, sillä päivitämme tänne niin lisäohjeita kuin linkkejäkin.

Kaipaatko apua asiointiin tai neuvoa lainanhoidossa?

Maksuvapaat kuukaudet

Voit hakea kahta maksuvapaata kuukautta vuodessa, kunhan muistat etteivät kuukaudet saa olla perättäisiä. Maksuvapaan kuukauden aikana muodostuu korkoa käytetystä luotosta. Itse muutos on maksuton.

Voit pyytää maksuvapaita kuukausia soittamalla POP Pankin korttiasiakaspalveluun (puhelin: +358 10 248 4800) tai ottamalla yhteyttä omaan POP Pankkiisi esimerkiksi verkkopankin tai POP Mobiilin kautta.

Minimilyhennysprosentti

Säätämällä luoton minimilyhennysprosentin minimiin (5 %) voit lyhentää korttiluottoa maltillisesti. Silloin rahaa jää myös muuhun elämään. Huomaa, että minimilyhennysprosentin muutos pitää tehdä jo ennen laskun muodostumista. Tämäkin muutos on maksuton.

Voit muuttaa minimilyhennysprosenttia soittamalla korttiasiakaspalveluun (puhelin: +358 10 248 4800).

Eräpäivän siirto
Joskus auttaa, kun laskujen eräpäivät jaksottaa paremmin tuloihin sopiviksi. Visa-laskun eräpäivää voit muuttaa  soittamalla korttiasiakaspalveluun (puhelin: +358 10 248 4800  ) tai ottamalla yhteyttä omaan POP Pankkiisi esimerkiksi verkkopankin tai POP Mobiilin kautta.

Luottorajan muuttaminen

Tiesitkö, että kortin luottorajaa voi korottaa koska tahansa ja muutos on maksuton? Pyydä luottorajan korotusta ottamalla yhteyttä omaan POP Pankkiisi esimerkiksi verkkopankissa tai POP Mobiilissa.

Maksusopimus

Mikäli tiedät, ettet pysty maksamaan laskun koko loppusummaa kerralla, ole yhteydessä Visa-asiakaspalveluun maksusopimuksen tekemiseksi. Maksusopimuksen aikana lyhennät laskua jollakin henkilökohtaisesti sovittavalla maksuerällä. Voit sopia pienemmästä erästä ennen tai jälkeen laskun vastaanottamisen. Maksusopimus on maksullinen palvelu.

Ota yhteyttä Visa-asiakaspalveluun maksusopimuksen solmimiseksi .

POP Pankin korttiasiakaspalvelu
+358 10 248 4800
Ma-pe klo 9-18
0,0835€/puhelu + 0,1669€/min         

POP Pankki joustaa koronaviruksen aiheuttamissa taloudellisissa vaikutuksissa ja myöntää henkilö- ja yritysasiakkailleen lainoihin lyhennysvapaata. 

Hakemukset käsitellään nopeutetulla aikataululla. Voit myös hakea lyhennysvapaata suoraan verkkopankkisi Lainat-välilehden kautta. Valitse laina, johon haet lyhennysvapaata, ja tee sille muutospyyntö.

Ennen lyhennysvapaan hakemista tarkista, että yhteystietosi verkkopankissa ovat ajan tasalla. Lyhennysvapaan myöntämisestä ja lainaohjelman muuttamiseen liittyvistä mahdollisista kuluista päättää pankki aina tilannekohtaisesti.  

Lisää lyhennysvapaasta UKK-sivuillamme: www.poppankki.fi/ukk-lainat-ja-luotot/tag/lyhennysvapaa 

Koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi suosittelemme asiointia verkko- ja mobiilipalvelujemme, kuten POP Verkkohetken, verkkopankin ja POP Mobiilin, kautta ja välttämään konttorissa käymistä. Myös POP Pankeissa työskentelee riskiryhmään kuuluvia henkilöitä ja siksi osa konttoreista voi olla suljettuna pankkineuvojien tehdessä etätöitä.

Mikäli pankkikäynti on välttämätöntä, otathan pankkiisi ensin yhteyttä puhelimitse ja varmistat konttorisi asiointimahdollisuudet. Tilanteen vuoksi konttoriemme aukioloajat voivat olla poikkeukselliset ja vaihdella tilanteen muuttuessa. Löydät konttorimme konttorihaulla.

Vinkkejä päivittäiseen asiointiin ja maksamiseen

 • Suosi maksaessasi aina pankkikortin lähimaksu-ominaisuutta. Näin sinä ja kassahenkilöstö vältytte käteisen käsittelyltä. Lähimaksu on muutenkin turvallista ja kätevää. Tutustu paremmin lähimaksuun.
 • Käteisen sijaan kannattaa ylipäätään maksaa POP Visa -korteilla joko debit- tai credit-ominaisuutta hyödyntäen. Tutustu kortteihin korttisivuillamme.
 • Rahansiirrot ystäville ja läheisille voi hoitaa mobiilipankin tai mobiilimaksusovelluksen kautta. Ennen kello 12.55 tehdyt pankkisiirrot ovat perillä vielä samana päivänä. SEPA-pikasiirrot ja mobiilimaksusovelluksen kautta tehdyt siirrot välittömästi. 
 • POP Verkkohetkessä voit tavata omaa pankkihenkilöäsi etäyhteydellä. 
 • POP Mobiili on POP Pankin maksuton palvelusovellus iOS- ja Android-puhelimille. Päivittäisten pankkiasioiden lisäksi voit seurata rahastojasi reaaliaikaisesti. 
 • Mikäli sinun on tarpeen asioida pankissa, desinfioi kätesi ennen ja jälkeen tapaamisen.
 • Kättelyn sijaan nyökkäys on hyvä tervehtimistapa.

Lukkiutuiko käyttäjätunnuksesi?

Lue avausohje

Yrityksen jatkuvuuden turvaaminen koronaviruksen aikana

Pankkipalvelut toimivat pääasiassa normaalisti ja ovat saatavilla ensisijaisesti puhelimitse ja verkkotapaamisen kautta, sekä verkkopankkiviestein. Huomaathan, että lainoihin liittyviä lyhennysvapaita ja muita maksuhelpotuksia voit hakea myös suoraan verkkopankin kautta. Tällä hetkellä käsittelemme hakemuksia nopeutetulla aikataululla, mutta ajoittaiset viiveet voivat olla mahdollisia.

Yrittäjä, muista pitää huolta myös itsestäsi ja työntekijöistäsi. Sovi toimittajiesi ja asiakkaidesi kanssa maksujärjestelyistä tilanteen mukaan. Yhteistyöllä tästäkin selvitään.

Muista myös seuraavat neuvontapalvelut;

 • Neuvoa talous- ja maksuvaikeuksissa oleville yrittäjille on saatavilla muun muassa Yritys-Suomi Talousapu –neuvontapalvelussa numerossa 029 502 4880 (pvm/mpm) 
 • Neuvoja on saatavilla myös Suomen Yrittäjien alueellisesta neuvontapalvelusta, katso oman alueesi yhteystiedot täältä. (www.yrittajat.fi/korona-alueneuvonta) 

Suomen hallitus ja EU-tason toimijat valmistelevat jatkuvasti kiireellä erilaisia tukimuotoja ja olemme avuksenne listanneet niitä alle.

 • Monet työeläkevakuutusyhtiöt voivat myöntää koronakriisin vuoksi työeläkemaksuihin maksuaikaa. Tarkista jouston mahdollisuus ja tarkemmat tiedot oman työeläkevakuutusyhtiösi verkkosivuilta ja hae joustoa verkkopalveluiden kautta. Lisäksi työeläkemaksuihin tulee tilapäinen alennus. 
 • Voit hakea koronakriisin vuoksi verojen maksuun helpotettua maksujärjestelyä OmaVerossa 25.3. 2022 alkaen. Lisäksi viivästyskorkoa koskevan lakimuutoksen voimaan astumisen jälkeen 25.3. jälkeen lähetettyihin hakemuksiin sovelletaan tilapäisesti matalampaa viivästyskorkoa myöhästyneisiin veromaksuihin eikä niitä lähetetä ulosottoon tai julkaista verovelkarekisterissä tai protestilistalla. Tarkemmat ehdot löydät verottajan verkkosivuilta. 
 • Finnvera on korottanut valmiuttaan vastata koronaviruksen aiheuttamaan rahoituksen kysyntään. Mikäli tarvitset lisälainaa ja Finnveran Alku- tai PK-takauksen, mainitse asiasta rahoitushakemuksen yhteydessä. Mikäli tarvitset joustoa nykyiseen lainaasi, jossa on kumpi tahansa edellä mainituista takaustuotteista, voit sopia joustosta pankkisi kanssa. 
 • TyEL-takaisinlainausta on helpotettu nostamalla Finnveran takausta 80 %:iin. Kysy lisää omasta työeläkevakuutusyhtiöstäsi. 
 • Yt- ja lomautusilmoitusaika on laskettu tilapäisesti viiteen päivään. Lomautusoikeus on laajennettu lisäksi koskemaan myös määräaikaisia työsuhteita. 
 • ELY-keskusten yrityspalvelut palvelevat tehostetusti ja erilaisia joustoja sinun on mahdollista neuvotella paikallisen ELY-keskuksesi kanssa. 
 • Business Finlandilta on mahdollista saada kehitystukea liiketoiminnan uudistamiseen ja koronaviruksen aiheuttaman markkinahäiriön korjaamiseen esiselvityksen ja kehittämisen osalta erikseen. Kehitysraha on yksi hallituksen tukikanavista. Tarkemmat ehdot löytyvät Business Finlandin verkkosivuilta. 
 • Ruokavirasto on päättänyt maatilojen maksuvalmiuslainoille myönnettävästä valtiontakauksesta. Takauksen hakuaika on 30.4.2020 saakka. Hakuohjeet ja lomakkeet löydät Ruokaviraston verkkosivuilta
 • Laajennetun työttömyystuen lisäksi kunnat tarjoavat alueellisesti yksinyrittäjille 2000 euron tukea. Seuraa oman kuntasi tiedotteita haun avautumisesta ja hakuohjeista.

Lisää tukimuotoja on valmisteilla. Seuraa POP Pankin tiedotuksen lisäksi yllä mainittuja viranomaistahoja.