Hyppää sisältöön

Mobiilimaksamista suositaan ruoka- ja vaateostoksilla

POP Pankki on tarjonnut Apple Pay -mahdollisuuden joulukuusta 2021 ja Google Pay -mahdollisuuden helmikuusta 2022 alkaen. Kevään tilastojen perusteella Apple- ja Android-laitteiden mobiilimaksajaprofiileissa on eroja.

Google Pay -maksajia löytyy yli 70-vuotiaista

Mobiilimaksaminen liitetään usein nuoriin diginatiiveihin. Apple Payn pääkäyttäjäryhmä onkin POP Pankin tilastojen mukaan iältään 18–25-vuotiaita. Sen sijaan Google Payn aktiivikäyttäjät ovat 20–45-vuotiaita, ja jopa 60–75-vuotiasta löytyy aktiivisia mobiilimaksajia.

Apple Pay -maksajien sukupuolijakauma on lähes tasan, naisten osuuden ollessa 44 prosenttia ja miesten 56 prosenttia. Google Paylla maksavien keskuudessa miesten osuus (73 %) sen sijaan korostuu.

”Google Payta käyttävien ikäprofiili on todella mielenkiintoinen. Olemme erittäin iloisia, että yli 60-vuotiaissakin on helpon ja turvallisen mobiilimaksamisen omaksuneita. Uusiin maksutapoihin liittyy monenlaisia ennakkoluuloja, mutta otettuaan käyttöön mobiilimaksamisen harva palaa entiseen”, sanoo POP Pankin mobiilimaksamisen asiantuntija, liiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson.

Mobiilimaksamisella maksetaan pääasiassa ruokaa ja vaatteita

Apple Pay -käyttäjien mobiilimaksaminen kohdentuu eurojen mukaan tarkasteltuna ruoankuljetuspalveluihin sekä vaateostoksiin. Google Pay -käyttäjien mobiilimaksaminen jakautuu tavaratalojen ja ruokakauppojen kesken, joskin ruoankuljetuspalvelut mahtuvat myös suosituimpiin maksamiskohteisiin. Volyymilla tarkasteltuna työpaikkaruokailu nousee puolestaan yhdeksi suosituimmaksi mobiilimaksamisen kohteeksi sekä Apple Pay että Google Pay -maksajien keskuudessa.

”Mobiilimaksamisen keskittyminen ruoankuljetuspalveluihin sekä vaateostoksiin Apple Pay -maksajien keskuudessa voi olla selitettävissä osittain mobiilimaksajien ikäprofiililla. Google Pay -maksajien ikäprofiili on Apple Pay -maksajia laajempi, jolloin ostoksiakin tehdään laajemmalla skaalalla”, summaa POP Pankin Harriet Gabrielsson.

Mobiilimaksamisen pääpaikkakunnat ovat lähes samat, mutta järjestys vaihtelee

Apple Payn ja Google Payn käyttäjät maksavat aktiivisimmin lähes samoilla paikkakunnilla. Yhteistä kaupungeille on muun muassa se, että nämä ovat aktiivisia yrityskeskuksia sekä korkeakoulupaikkakuntia.

”Lapua saattaa yllättää paikkakuntalistauksessa, mutta tämä selittyy osittain sillä, että POP Pankilla on Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla vahva jalansija. Siksi myös Seinäjoki löytyy molemmilta listauksilta. Päähavainto lienee kuitenkin se, että mobiilimaksamistapahtumia kirjataan laajasti eri puolilla Suomessa”, toteaa Gabrielsson.

TOP 5 -paikkakunnat Apple Pay -maksajien keskuudessa

TOP 5 -paikkakunnat Google Pay -maksajien keskuudessa

Helsinki

Seinäjoki

Seinäjoki

Helsinki

Oulu

Lapua

Tampere

Vaasa

Turku

Oulu

Tiedotteessa viitatut tiedot perustuvat POP Pankin mobiilimaksamisen kevään 2022 tilastoihin.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä