Hyppää sisältöön

Viisi vinkkiä: Hotelli Puustelli Nivala rakentaa uutta menestystä asiakkaiden toiveista ja yrittäjien ideoista

Hotelli Puustelli Nivala tarjoilee lounasta iltaan saakka asiakkaiden toiveesta. Ensi vuonna pubin oheen on tarkoitus avautua oma pientislaamo ginin maisteluineen.

Vinkki 1: Tunnista yrityksen potentiaali

Vuosi sitten Tommi Löytynoja vietti Vesa Konttilan kanssa pikkujouluja Puustelli Nivalassa. Kaverukset harmittelivat hotelli-ravintolan toiminnan hiipumista ja päättivät kysyä, olisiko paikka myytävänä.

”Lopulta vaihdoimme omistusta aika lennossa. Korjaamme vuonna 1984 rakennettua kiinteistöä vanhaa kunnioittaen. Muutaman vuoden kiinni olleen pubinkin avasimme kunnon pintaremontin jälkeen”, toimitusjohtaja Löytynoja sanoo.

Kuvassa ovat Hotelli Puustelli Nivalan johtaja Jonna Sorvoja ja toimitusjohtaja Tommi Löytynoja
Hotellin johtaja Jonna Sorvoja ja toimitusjohtaja Tommi Löytynoja tiimeineen ovat luotsannut Hotelli Puustelli Nivalan uuteen alkuun.

Vinkki 2: Houkuttele asiakkaita myös lähikunnista

Haapajärvi, Sievi, Reisjärvi… Löytyn­oja mietti Nivalan lisäksi lähipaikkakuntia laskiessaan mahdollista asiakaskuntaa. Hän uskoo houkuttelevan konseptin tuovan väkeä kotikylää kauempaakin.

”On tänne aikoinaan tultu Oulusta ja Kokkolastakin asti linja-autoittain Irwinin ja Eppujen keikoille. Me emme kuitenkaan aio palata viihdekeskusaikaan. Olen suunnitellut sporttibaariimme skotti- ja irkkuiltoja, joissa trubaduuriesiintyjä laulattaa ihmisiä ja tuo hyvää fiilistä.”

Vinkki 3: Kuuntele asiakkaidesi toiveita

90 prosenttia Puustelli Nivalan asiakkaista on työmatkalaisia. Löytynoja on tiedustellut hotelliin kirjautuvilta komennusmiehiltä, kuten rautatie- ja sähkölinjatyöläisiltä, mitä asioita he arvostavat majoittuessaan.

”Meillä tarjoillaan kunnon lounasruokaa buffet-pöydästä iltaysiin saakka. Jos en olisi kuunnellut asiakkaitamme, olisin uutena omistajana lopettanut tämän hulluuden. Asiakkaille oli kuitenkin tärkeää päästä pitkän työpäivän jälkeen suoraan syömään. Eivät he jaksa odotella à la carte -annoksia.”

Vinkki 4: Tunne vahvuutesi ja tee täsmämarkkinointia

Löytynoja on lähestynyt paikallisia yrityksiä kertomalla, että he ovat alueella ainoa toimija, jolla on saman katon alla majoitus-, lounas-, à la carte- ja pubitoimintaa.

”Lisäksi meillä on kolme kokoushuonetta ja kattavat saunaosastot, jonne mahtuu isojakin ryhmiä. Voimme räätälöidä yrityksen tarpeisiin sopivan paketin esiintyjiä myöten. Asiakkaita ei tarvitse kyyditä isompiin kuntiin, meiltä löytyy kattavasti kaikkea.”

Vinkki 5: Erottaudu massasta

Tulevaisuudensuunnitelmia miettiessään Löytynojan katse ulottuu lähiseutujakin pidemmälle. Pientislaamon maistelukierros voisi saada vaikkapa helsinkiläisen moottoripyöräporukan liikkeelle.

”Kahjoltakin tuntuva idea voi lopulta olla bisneksen paras osa. Suoritan parhaillaan tislaamomestarin tutkintoa. Emmeköhän me ensi vuoden jouluun mennessä saa ensimmäiset ginit tarjolle PuusPaariin. Krouveja löytyy ympäri Suomea, mutta PuusPaari herättää huomiota.”

Hotelli Puustelli Nivala

  • 22 vuotta metallialalla ollut Tommi Löytynoja osti hotelli Puustelli Nivalan yhdessä kaverinsa Vesa Konttilan kanssa elokuussa 2022. Hotellin johtajaksi he palkkasivat Jonna Sorvojan.
  • Yrityksessä työskentelee 12 vakituista ja 8 osa-aikaista työntekijää.
  • Hotellissa on 36 huonetta. Ravintola tarjoaa sekä lounasta että à la carte -aterioita. Ravintolasalissa järjestetään tilaisuuksia jopa 180 hengelle. Hotelliprojektin rahoittajana toimii POP Pankki Nivalan Järvikylä.

 

Teksti: Johanna Tilus Kuva: Puustelli Nivala
Artikkeli on julkaistu POP Koivunlehti 2/2022

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä