Hyppää sisältöön

Ilman yrittäjiä ei ole palkansaajia

POP Pankki Siilinjärven yritys-, maa- ja metsätalousrahoitukseen keskittyvä tiimi on huolellisesti koulutettu ja yrittäjille halutaan tarjota mahdollisimman toimivia ratkaisuja. POP Pankki Siilinjärven toimitusjohtaja Soile Pusa kertoo, millainen on kannattava yritys pankin näkökulmasta.

‒ Suomalaisen yrittäjyyden tukeminen on tärkeää, koske yrittäjien menestyminen tuo paikkakunnalle vaurautta ja sykettä. Ilman yrittäjiä ei ole palkansaajia, Pusa sanoo.

Pusa kertoo, että pankissa on määrätietoisesti kehitetty ja koulutettu pankin seitsenhenkistä yritys-, maa- ja metsätaloustiimiä. Kaikilla tiimiläisillä on joko yritysrahoitus- tai maatalousrahoituksen koulutus. 

‒ Olemme myös keskittyneet siihen, että toimihenkilömme aidosti ymmärtävät millaisesta tekemisestä yritykseen raha tulee ja mihin raha menee. Ymmärtämällä yrityksen prosesseja ja kassavirran kulkua pystymme paremmin tarjoamaan yrittäjille ratkaisuja, Pusa jatkaa.

Pankin konttoreiden alueella Kuopiossa, Nurmeksessa, Iisalmessa ja Siilinjärvellä toimii erityisesti maa-, metsä- ja kalatalousyrityksiä. Myös pankin yritysasiakkaat edustavat eniten näitä aloja, kuten esimerkiksi pankin pitkäaikainen asiakas Pielisen Kalajaloste Oy

Lisäksi kaupan- ja palvelualan sekä rakennusalan yritykset ovat hyvin edustettuina. Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen koulutusaloihin liittyvää toimintaa on tietenkin myös paljon. Kansainvälisille markkinoille tähtääviä yrityksiäkin on alueella jonkin verran.

‒ Pääsääntöisesti asiakasyrityksemme toimivat kotimaan markkinoilla, mutta meillä on asiakkaina myös vienti- ja tuontitoimintaa harjoittavia yrityksiä.

Tavoite, tekeminen, tulos ja tase

Entä minkälaisia neuvoja pankilla on uudelle yrittäjälle tai yrittäjyydestä haaveilevalle, joka haluaisi tulla POP Pankkiin keskustelemaan rahoituksesta?

‒ Ennen lainaneuvotteluja yrittäjän kannattaa konkretisoida tavoitteet ja tekeminen. Samalla on hyvä realistisesti laskea myös vaihtoehtoisia skenaarioita ja tehdä niiden varalle suunnitelmia. Riskeihin ei tietenkään pidä jäädä kiinni liian pitkäksi aikaa, mutta ne on hyvä tiedostaa ja pohtia tarkkaan, Pusa sanoo.

Millaisena pankki näkee kannattavan yrityksen?

‒ Kannattava yritys on usein sellainen, jossa yrittäjä on aidosti kiinnostunut myös tuloksesta ja taseesta. Halu parantaa ja kehittää jatkuvasti tekemistä ja tulosta huokuu menestyvistä yrittäjistä ja yrityksistä. Kassavirran seuraaminen aktiivisesti ja sen suunnittelu auttaa yrittäjää kehittämään toimintaansa jatkuvasti.

Teksti: Karoliina Leppinen
Kuva: POP Pankki Siilinjärvi

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä