Hyppää sisältöön
Häiriö rahastojen näkymisessä POP Mobiilissa

Kesä tulee, oletko valmis? Matkakumppanina maksukortti

Käykö tiesi tänä vuonna rantalomalle Kreikkaan tai Espanjaan, automatkalle Keski-Eurooppaan vai kenties kaukomatkalle? Vai lomailetko kotimaassa? Kesälomakauden kynnyksellä on hyvä hetki palauttaa mieliin, kuinka kätevä matkakumppani maksukorttisi oikein on.

Jokainen POP Pankin Visa-korttituote, Visa Debit, Visa Electron ja Visa Credit, toimii ulkomailla maksaessa kuten kotimaassakin. Myös lähimaksaminen toimii ulkomailla samalla tutulla tavalla, kun Suomessakin. Runsaan käteiskassan kantaminen matkoilla on aina riski, joten suosittelemme kortilla maksamista. Tarpeen tullen käteistä voi nostaa matkan aikana erittäin kattavasti Visa-automaattien verkostosta. 

Matkat kannattaa aina maksaa kortilla 

Matkojen ostaminen ja maksaminen on siirtynyt vauhdilla verkkoon. Sekä omatoimi- että pakettimatkat kannattaa ehdottomasti maksaa kortilla. Kun maksat kortilla verkko-ostoja, saat aina kaupan päälle verkko-ostosuojan. Käytännössä jos esimerkiksi matkanjärjestäjä menee konkurssiin tai matkan toimittamisessa tulee muita ongelmia, voit asiakkaana aina reklamoida omalle kortin myöntäneelle pankillesi, joka käsittelee jokaisen reklamaation yksilöllisesti kansallisia lakeja, käytäntöjä ja korttiehtoja noudattaen.
 
Kun matkan maksaa Credit-ominaisuudella, olet erityisen hyvin suojattu mahdollisia ongelmatilanteita vastaan. Muistathan, että yhdistelmäkorteissa kortin Credit-numero on kortin etupuolella ja Debit-numero kortin kääntöpuolella vasemmassa alakulmassa. Molemmilla korttinumeroilla voi maksaa verkko-ostoja. 

Luottoraja kohdalleen 

Jos käytössäsi on luotollinen Credit-kortti, kannattaa ennen lomaa tarkastaa korttisi luottorajan suuruus ja varmistaa, että se on riittävä loman kuluja sekä muita hankintoja ajatellen. Luottorajan korotusta kannattaa hakea hyvissä ajoin, jotta se on matkan ajankohtana käytettävissä. Luottorajan näet verkko- ja mobiilipankista ja korotusta voi hakea kätevästi verkkopankin kautta. 

Kortti joustamaan ennakkosuorituksen avulla 

Jos et halua nostaa korttinsa luottorajaa pysyvästi, mutta tiedät, että loman aikana voi luottorajan kanssa tulla tiukkaa, on luottotilille koska vaan mahdollista tehdä ennakkosuoritus. Ennakkosuorituksen avulla kortti joustaa luottorajastaan ennakkosuorituksen verran. Ennakkosuorituksen luottotilille voi tehdä samalla viitenumerolla, jolla maksat normaalin Visa-laskusi.  

Hyödynnä Credit-korttisi koroton ja kuluton maksuaika 

Kun käytössäsi on luotollinen Credit-kortti, saat jokaiselle ostollesi keskimäärin 40 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Maksuajan jälkeen voit itse päättää, lyhennätkö koko velan kerralla pois vai hyödynnätkö maksullista ja korollista luotto-ominaisuutta itse valitsemasi minimilyhennysprosentin mukaan. Jos valitsemasi minimilyhennysprosentti on 10, lyhennät kokonaisvelkaa vähintään 10% avoimen saldon määrästä. Luotolle jäävästä summasta maksat tilinhoitomaksun sekä luottokoron, joka veloitetaan seuraavalla Visa-laskullasi.  

Kortin puolen asetukset kuntoon

Korttia hakiessasi olet valinnut kortin Debit-puolelle käyttöalueet sekä estänyt tai sallinut kortilla verkko-ostot.  Lisäksi olet valinnut euromääräiset rajat käteisnostoille sekä Electron-korteissa myös ostoille kaupoissa. Näitä asetuksia voit itse hallinnoida verkkopankissasi ja ne kannattaa ehdottomasti tarkistaa ja päivittää ajan tasalle matkan lähestyessä, jotta korttisi toimii siellä missä sinäkin. 

Visa-kortti toimii maksuvälineenä ympäri maailmaa

Visa-kortti on toimiva maksuväline ympäri maailmaa. Visan hyväksyvät kaupat ja automaatit tunnistaa samasta tutusta Visan logosta, mikä näkyy Suomessakin kauppojen ovissa tai ikkunoissa. Visa on maailman laajimmin hyväksytty maksukortti ja sen toimivuuteen maailmalla voi luottaa erittäin hyvin. 

Maksa aina paikallisessa valuutassa

Välillä ulkomaisissa maksupäätteissä törmää mahdollisuuteen maksaa suoraan euroissa eli kauppa tarjoaa mahdollisuutta konvertoida ostoksen loppusumma dynaamisesti vieraasta valuutasta asiakkaan omaan valuuttaan eli meillä euroon. Nyrkkisääntönä voidaan todeta, että ostot ja nostot kannattaa aina hoitaa paikallisessa valuutassa eli dynaamiselle valuutan konvertoinnille kannattaa sanoa ei. Visan tarjoama valuuttakurssi on keskimäärin aina kauppiaan tarjoamaan valuuttakurssia parempi. Voit tarkistaa sen täältä.

Lähimaksaminen toimii myös ulkomailla 

POP Pankkien korteissa on lähimaksuominaisuus, joka toimii samalla tavalla Suomessa kuin ulkomaillakin lähimaksamista tukevissa maksupäätteissä. Esimerkiksi Espanjassa ja Ranskassa lähimaksaminen on yleistynyt vauhdilla, joten on todennäköistä, että voit törmätä lähimaksamiseen myös lomamatkoilla. Rohkeasti kokeilemaan, lähimaksaminen on turvallinen tapa maksaa.  

Visalla voi nostaa käteistä myös ulkomailla

Kaikilla POP Pankkien Visa-korteilla voi nostaa käteistä Visa yhteensopivilta automaateilta ympäri maailmaa. Voit tarkistaa oman matkakohteesi lähimmät automaatit Visa ATM Locator -palvelusta.  

Credit vai Debit?

Yhdistelmäkortit toimivat myös ulkomailla eli useimmissa maissa ja maksupäätteissä voit valita joko Credit tai Debit kuten Suomessakin. Jos valintaa ei voi maksupäätteessä tehdä, menee maksu kortin Credit-puolelta. 

Seuraa ostoja mobiilipankissa 

Matkustajalle on nykyään tarjolla monta matkustamista helpottavaa sovellusta. Esimerkiksi TripAdvisor helpottaa matkaan liittyviä valintojasi tuomalla käyttöösi miljoonien ihmisten arvostelut ja suosittelut matkakohteista, ravintoloista, nähtävyyksistä ja hotelleista. POP Pankkien mobiilipankki on myös kätevä matkakumppani, mistä voit seurata sekä Debit- että Credit-korttisi ostoja. 
 
Matkan jälkeen onkin hyvää aikaa suunnitella seuraavaa lomaa. Ja jos lomalla tuli tuhlattua suunniteltua enemmän, muista että Credit-korttisi luottoraja toimii kuten vararahasto. Hyödyntämällä sitä voit tasata loman kuluja pieniin eriin seuraaville kuukausille.
 
Rentouttavaa lomaa!

Teksti: Anne Korte, kirjoittaja vastaa POP Pankki -ryhmässä korttimaksamisen liiketoiminnasta

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä