Hyppää sisältöön

Lainaturva tuo monille mielenrauhaa

Lainaturvavakuutus siirtää vastuuta pois omilta harteilta tilanteessa, joka alkaa olla yksittäiselle taloudelle ylivoimainen.

Lainaturvan idea on lyhyesti ja ytimekkäästi suojata asuntovelallista äkillisen ja yllättävän maksukyvyttömyyden varalta. Asuntolainaa tai muuta lainaa voi olla paljon, ja tunnollinen takaisinmaksaja kauhistuu jo ajatusta, ettei kuukausittaista lainanlyhennystä syystä tai toisesta pystyisikään suorittamaan. 

Elämää ei voi elää koko ajan peläten kaikkia mahdollisia vastoinkäymisiä, mutta oman päivittäisen mielenrauhan säilyttäminen on kuitenkin tärkeää. Hyvä uutinen on se, että mielenrauhaa voi myös ostaa! Lainaturvavakuutuksen avulla lainan takaisinmaksusta pystyy huolehtimaan sovitusti ja ennakkosuunnitelman mukaisesti myös silloin, kun jotakin yllättävää ja ikävää tapahtuu. 

Oma koti kultaakin kalliimpi

Oman kodin ostaminen tai unelmien talon rakentaminen on meille kaikille elämän suurimpia ja tärkeimpiä hankintoja. Sitä suunnitellaan usein pitkään ja hartaasti ja lainan takaisinmaksu sekä kuukausittaiset maksuerät lasketaan huolellisesti etukäteen. Oletko sinä tullut ajatelleeksi mitä tapahtuu, jos ikävien vastoinkäymisten myötä esimerkiksi toinen oman perheesi työssäkäyvistä aikuisista joutuu väliaikaisesti tai pysyvästi työkyvyttömäksi?

Tämänkaltaiseen tukalaan tilanteeseen runsaasti lohtua sekä konkreettista apua suo lainaturvasta maksettava korvaus, jonka turvin perhe voi halutessaan jäädä asumaan tuttuun ja rakkaaseen kotiin. Onkin hyvin yleistä, että lainaturva liitetään juuri asuntolainaan. 

Selvää on, että myös yksinelävälle lainaturva on yhtä tärkeä, ellei jopa tärkeämpi talouden takaaja – tulot ja raha-asioiden hoito kun ovat tasan yhden henkilön varassa. Yrittäjiäkään ei ole unohdettu, vaan yksityisyrittäjälle voidaan räätälöidä henkilökohtainen ja kattava lainaturvapaketti silloin, kun tämä asioi henkilöasiakkaan roolissa esimerkiksi uutta asuntoa tai kesämökkiä ostamassa. 

Mitä kaikkea haluat lainaturvasi kattavan?

Lainaturvaa harkitsevan kannattaa tarkkaan miettiä, mitä haluaa hankittavan lainaturvan kattavan. Tarvitseeko sen esimerkiksi koko lainasummalle vai vain osalle summasta? Entä otetaanko vakuutus koko laina-ajalle vai vain osaksi aikaa? Tarvitseeko sitä pelkästään kuolematapauksessa tai pysyvän haitan varalta vai myös työttömyyden ja työkyvyttömyyden kohdatessa? 

Laajin mahdollinen lainaturvavakuutus kattaa kuoleman, sairauden ja pysyvän vamman lisäksi myös työttömyyden sekä työkyvyttömyyden aiheuttaman maksukyvyn heikentymisen. Vakuutus on luonnollisesti sitä hintavampi, mitä laajemmin se antaa turvaa.

Rehellisyys maan perii

Lainaturvavakuutusta hankkiessa olennaisen tärkeää on rehellisesti kertoa omasta terveydentilasta sitä tiedustelevalle vakuutusyhtiölle. Pahimmassa tilanteessa lainaturva voi jopa raueta kokonaan, jos myöhemmin ilmenee, että terveystiedoissa on virheitä.

Myös muihin lainaturvavakuutukseen liittyviin ehtoihin sekä sen kattavuuteen on syytä paneutua huolella ennen turvan hankkimista. Tiedossa on nimittäin myös tapauksia, joissa ihmiset ovat jääneet ilman korvauksia, kun sopimuksen ehdot eivät olekaan olleet täysin selvät. 

Kaikki eivät koe lainaturvavakuutusta välttämättömäksi niin sanottuun normaalimitoituksella otettuun asuntolainaan. Täysin ilman suojaa ei kuitenkaan kannata jättäytyä – lainaturvan hankkimisen sijaan varteenotettavana vaihtoehtona voi olla esimerkiksi myös vastaavan summan säästäminen tai sijoittaminen.

Oletko kiinnostunut lainaturvavakuutuksesta? Otathan meihin yhteyttä, niin sovitaan yhteinen tapaamisaika.
 

LUE LISÄÄ POP PANKIN LAINATURVASTA >> 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä