Hyppää sisältöön

Rahoituspäällikkö maatilahommissa - Kirsin päivä tallentui MyDay-videolle

Rahoituspäällikkö Kirsi Korpi palvelee asiakkaita POP Pankki Lakeuden Lapuan konttorilla, mutta vierailee mielellään myös asiakkaidensa luona. Kirsin MyDay-videolla pääsee katsomaan, miten töihin osallistuminen sujui Maalaisjärki -maatilalla. 

Maalaisjärki-Youtube-kanavaltakin tutuille Annalle ja Ossille tuli eteen elämänsä tilaisuus ostaa Töysästä oma toimiva maatilakokonaisuus alkuvuodesta 2023. POP Pankki Lakeus ja Kirsi Korpi ovat olleet alusta saakka mukana toteuttamassa pariskunnan ja erityisesti Annan unelmaa omasta lypsykarjatilasta. Kirsi pääsi tutustumaan yrittäjien arkeen tavanomaista lähempää, kurvatessaan ensilumen sataessa Lapuan konttorin sijaan Töysään ”ihan oikeisiin maatilan töihin”.

Maalaisjärki -maatilalla on Annan silmäteränä yhden robotin lypsykarja. Ossin vastuualueelle muotoutuu sekä peltoviljely että metsätalous. Annan hevosharrastuksesta on jalostunut tilan yhteyteen pienimuotoista kasvatustoimintaa sekä maastoratsastusretkien tarjontaa. Arjen rutiinitöiden lisäksi toimistotyöt ja suunnittelu vievät oman siivunsa, ja aikaa tulee jäädä myös perheelle sekä harrastuksille.

Anna ja Kirsi, pienennetty
Kuvassa vasemmalla POP Pankki Lakeuden rahoituspäällikkö Kirsi Korpi ja
oikealla Maalaisjärki -maatilan toinen omistajista Anna Länsisalmi-Keisala.

Erilainen työpäivä

Kirsi pääsi viettämään kokonaisen päivän tilalla, joka varmasti oli hyvin erilainen. Tilalla Kirsi pääsi tutustumaan yrittäjien arkeen aamuaskareista päiväkaakaoihin.

”Päivä alkoi vaihtamalla päälle tilan vaatetus, mikä toimii samalla tautisulkuna. Annan kanssa tarkistettiin tietokoneelta lypsyrobotin tuottamat yksilölliset tiedot lehmistä - onhan jokaisella asiat hyvin. Tämän jälkeen juotettiin ja hoidettiin pikkuvasikat. Seuraavaksi pääsin some-lehmien joukkoon siivoamaan ja kuivittelemaan niiden makuuparsia. Osan lehmistä tunnistin nimeltä tutuiksi Maalaisjärki -kanavan videoilta. Ruokintapöydällä olevaa apetta tuli myös siirtää lähemmäs lehmien saataville ja pääsinkin tässä kohdin ajamaan pienkuormaajaa, olihan se hieman jännittävää!"


"Navetalla askareiden ollessa hyvällä mallilla oli vielä hevosten hoidon vuoro. Kuluvan päivän aikana hevosille tuli kantaa vedet vielä käsivoimin, mutta aamulla pieni kaivinkone saapui tilalle kaivamaan hevosten rakennukselle sähkö- ja vesijohtoja. Ajoitus oli kyllä erinomainen, sillä talvi teki juuri ensilumen muodossa tuloaan.”

Suhari pienennetty
Kuvassa kurkkii tilan Suhari-niminen lehmä.

Fiilikset päivästä

Tilalla Kirsi pääsi ihan oikeisiin hommiin eikä vain katsomaan millaisia töitä tilalla tehdään. Tilalla tilanteet voi muuttua hetkessä eikä kaikkea voi suunnitella etukäteen mitä tapahtuu. Maatilalla ja erityisesti eläinten kanssa hyvätkin suunnitelmat voivat päivän aikana muuttua hetkessä.

”Tilakäynnistä jäi todella hyvät fiilikset! Yrittäjäpariskunnalla Annalla ja Ossilla oli tila hyvin hoidossa ja katse oli suunnattuna tulevaisuuteen. Vielä viimeisenä tapahtumana tilalle syntyi uusi vasikka, jonka ensiaskeleita pääsimme Annan kanssa todistamaan kuvausten yhteydessä. Maatilan arjen pyörittäminen on hyvin monipuolista, vaikka näin lyhyessä ajassa ehtiikin nähdä vasta pientä pintaraapaisua.”

Rahoituspäällikkö Kirsi Korven päivä maatilalla.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä