Hyppää sisältöön
Huijaussoittoja liikkeellä POP Pankin nimissä

Säästää voi myös sijoittamalla

Aika on rahaa, ja raha auttaa tekemään unelmista totta. Rahojen varastointi on kuitenkin vanhanaikaista, sillä on parempiakin tapoja pistä pennit poikimaan. Eikä tarvitse olla mikään kroisos – pienikin summa on hyvä alku.

Rahastosäästämisellä tarkoitetaan rahastoihin sijoittamista. Sijoitusrahastossa salkunhoitaja sijoittaa rahastossa olevia varoja esimerkiksi arvopapereihin, kiinteistöihin ja joukkovelkakirjoihin tai hajautetusti kaikkiin näihin. Sijoitusrahastoon säästäjä ostaa samalla osuuden rahastosta. Rahastoja on useita erilaisia, ja jokaisessa niissä on omat riskinsä ja tuotto-odotuksensa.

Rahastosäästäminen on hyvä keino toteuttaa tavoitteita ja samalla turvata tulevaisuutta. Säästämisen voi aloittaa helposti ja vaivattomasti kotikoneelta, ja pienelläkin rahastosijoituksella saa käyttöönsä alan ammattilaisten osaamisen. Rahastosäästäjäksi pääset jo 50 euron kertamerkinnällä tai jatkuvalla kuukausisäästöllä – kannattaa muistaa, että pienikin kuukausittainen summa voi ajan mittaan tuottaa mukavan säästön. Lyhyellä periodilla aika ei välttämättä riitä tasoittamaan korkeamman riskin sijoitusten voimattomampia jaksoja. Aika kuitenkin tasoittaa riskiä ja siksi säästäessä pitää aina olla malttia mukana.

Rahastosäästäminen myös joustaa kulloisenkin elämäntilanteen mukaan: voit helposti paitsi muuttaa kuukausittain rahastoon säästettävää summaa myös laittaa säästämisen kokonaan tauolle haluamaksesi ajaksi. Säästökohteena olevaa rahastoa on myös helppo muuttaa. Ja jos sinulle jostakin syystä tulee tarve säästössä oleville varoille, voi rahastosäästöt halutessaan muuttaa helposti rahaksi – esimerkiksi verkkopankissa.

POP Pankin Rahastovalikoima laajeni entisestään

POP Pankki tarjoaa säästäjille useita erilaisia rahastoja, joista varmasti löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. Valikoimamme on myös aiempaa kattavampi, sillä olemme täydentäneet sitä 11 uudella osake- ja korkorahastolla!

Voit esimerkiksi hajauttaa sijoituksesi maantieteellisesti osake- ja korkorahastoilla tai säästää kuukausittain säästäjän yhdistelmärahastoihimme POP Vakaaseen tai POP Optimiin. Rahaston voit merkitä helposti verkkopankissa tai POP Pankin konttorissa.

Rahastojen salkunhoidosta vastaavat ammattitaitoiset sijoitusalan konkarit. Rahastojen hyvät tuotto-odotukset perustuvat riskien hajauttamiseen: rahastojen varat on sijoitettu jopa satoihin eri kohteisiin, jolloin tuotto-odotuksen kokonaisuus pysyy helpommin plussalla. Jätä siis säästäminen ammattilaisten käsiin ja nauti itse säästöjesi kasvusta!

Tutustu rahastosäästämiseen > 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä