Hyppää sisältöön
Huijaussoittoja liikkeellä POP Pankin nimissä

Säästöjä ja turvaa elämän varalle

POP Elämänvara antaa turvaa ja kasvattaa vaurautta, koska uudenlaisessa vakuutuksessa yhdistyvät säästäminen ja vakavan sairauden turva. Yhdistelmävakuutus sopii hyvin esimerkiksi asuntolainan ohella säästämiseen.
POP Pankin kehityspäällikkö Nuutti Härmä toteaa POP Elämänvaran olevan hyvä valinta lähes kaikissa tilanteissa, mutta erityisen hyvin se sopii nuorehkoille henkilöille ja pienten lasten vanhemmille esimerkiksi ensiasunnon hankintaa varten otetun asuntolainan yhteyteen.

– Mitä nuorempana aloittaa säästämisen, sitä enemmän kertyy varallisuutta vuosien varrella. Vastaavasti mitä nuorempana ottaa vakuutuksen, sitä edullisempi on kuukausimaksu. Toisaalta POP Elämänvaraan voi suhtautua kuin eläkkeen maksamiseen itselleen.  Yhdistelmävakuutuksen voivat ottaa 15–59-vuotiaat vakituisesti Suomessa asuvat henkilöt. Maksun minimimäärä on 100 euroa kuukaudessa, Härmä kertoo.

Vakuutusta varten tehdään yleisluonteinen terveyskysely. Esimerkiksi tupakointi vaikuttaa vakuutuksen hintaan.

LAPSIPERHEEN ARKEEN

Kun lapset ovat pieniä, pyörii vanhempien päässä ajatus, mitä tapahtuu, jos vakava sairaus osuu kohdalle tai elämä myllertää muutoin yllättävästi. Yhdistelmävakuutus tuo turvaa kolmen yleisimmän vakavan sairauden eli syövän, sydäninfarktin ja aivohalvauksen varalle. Korvaussumma, 20 000 euroa tai 40 000 euroa, maksetaan verottomana kertakorvauksena. Summan voi käyttää vapaasti.

Härmä muistuttaa, että POP Elämänvara on verotuksellisesti järkevä silloin, jos haluaa tehdä riskitasoon muutoksia myöhemmin elämän aikana. Esimerkiksi ennen eläkkeelle siirtymistä voi olla kannattavaa laskea riskitasoa.

– Käytännössä vakuutuksen kuukausimaksu veloitetaan sijoitusosuuden säästöistä eli kaikkia säästöjä ei voi nostaa pois. Varoja voi kuitenkin nostaa kerralla isomman summan tai rahoittaa jotain hankintaa kuukausittaisilla nostoilla. Jos säästöjä voi pitää sijoitusosuudessa, kasvaa summa huomaamatta.

– Tämä on sijoittamista ja vakuuttamista elämää varten eli tuote ei ole perinteinen henkivakuutus kuolemanvaraturvalla vaan kapitalisaatiosopimus, josta varoja voi nostaa eläkkeenomaisesti pitkällä aikajaksolla, Härmä täsmentää.

Asuntovelallinen saa kattavan turvan, jos ottaa oikein mitoitetun POP Elämänvaran rinnalle vielä lainaturvan. Tällöin saa puskuria muuttuviin elämäntilanteisiin, kuten työttömyyden varalle.

VAIVATONTA SÄÄSTÄMISTÄ

Härmä luonnehtii POP Elämänvaraa perusluonteeltaan hyvin hajautetuksi pitkän aikavälin säästötuotteeksi, johon saa vaivattomasti vakavan sairauden turvan.

– Minusta ainutlaatuista on myös se, että pienellä kuukausittaisella sijoitussummalla saa ammattitaitoisen salkunhoitajan palvelut. Tämä on yleensä käytäntönä suurissa sijoituksissa.

Koska itse ei tarvitse hoitaa ja tarkkailla sijoituksia jatkuvasti, on tämä vaivaton tapa sijoittaa ja säästää. Sijoituskohteita voi maksutta vaihtaa kuusi kertaa vuodessa. Sijoituskohteiksi on valittu kolme Varainhoitajan Parhaat -sijoituskoria, jotka ovat joko korkopainotteisia, tasapainotteisia tai tuottohakuisia. Sijoituskohteita voi valita useita. Härmä kannustaa keskustelemaan vaihtoehdoista ja riski- sekä tuotto-odotuksista POP Pankin henkilökunnan kanssa.
 
– POP Elämänvara on pitkäaikaista ja pitkäjänteistä säästämistä. Yhdistelmävakuutus kannattaakin ottaa vähintään viideksi vuodeksi ja sitä paremman tuloksen saa, mitä pidempään säästäminen kestää. Tärkeintä on kuitenkin se, että aloittaa säästämisen tarpeidensa ja tavoitteidensa mukaan, Härmä miettii.

POP Elämänvaran voi ottaa kaikissa POP Pankin konttoreissa. POP Elämänvara -vakuutuksen myöntää Sp-Henkivakuutus Oy. Sopimuksen vakavan sairauden turvan myöntää Chubb. |

Teksti: Johanna Pelto-Timperi

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä