Hyppää sisältöön
Huijaussoittoja liikkeellä POP Pankin nimissä

Suuntana laajentuminen - JuJu COMin yrittäjän Julia Jutilan menestysvinkit

JuJu COM Oy tarjoaa siivouspalvelua monen kunnan alueella Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla. Ketterä yritys on laajentanut toimintaansa rohkeasti ja fiksusti. Lue yrittäjän Julia Jutilan menestysvinkit. 

1) Uskalla hypätä uuteen

Oman yrityksen perustaminen oli muhinut Julia Jutilan päässä jo parisen vuotta, ennen kuin hän joulukuussa 2018 pisti oman toiminimen pystyyn.

”Entinen pomoni ei olisi halunnut päästää minua pois ja varoitteli, että yrittäjänä olo ei ole helppoa. Halusin kuitenkin äitiyslomani jälkeen päättää itse omista työtunneistani ja luoda jotain omaa”, toimitusjohtaja Jutila sanoo.

JuJu COMin yrittäjä Julia Jutila

2) Ota lähikunnatkin haltuun

Evijärvellä asuva Jutila päätti alusta alkaen lähteä etsimään asiakkaita myös kotikunnan ulkopuolelta.

”Tiesin jo yritystä perustaessa, että otan myös lähikunnat haltuun. Tällä hetkellä meillä on asiakkaita Evijärven lisäksi Kaustisella, Lappajärvellä, Kauhavalla ja Alajärvellä.”

Seuraavaksi Jutila haluaisi valloittaa Pietarsaaren siivousmarkkinat. ”Suunnittelen palkkaavani lisää työntekijöitä niin, että tulevaisuudessa meillä olisi oma siivooja joka kaupungissa.”

3) Ole aktiivinen somessa

JuJu COMin asiakkaita ovat niin kotitaloudet, yritykset kuin julkinen sektori, kuten päiväkodit ja kunnantalot. Yritys on saanut paljon uusia paitsi puskaradion, myös Instagramin ja Facebookin kautta.

”Some on todella tärkeä markkinointikanava. Yritän pitää kanavamme aktiivisina: laitamme sinne usein siivousvinkkejä ja tietoa meistä.”

4) Laajenna rohkeasti

Jutila pallottelee usein yrittäjyyteen liittyviä ideoita yrittäjämiehensä kanssa. Kun tämä kysyi, pystyisikö vaimo myymään siivouspalveluiden lisäksi siivoustarvikkeita, vastaus oli heti myöntävä.

”Tuntui pelottavalta laajentaa toimintaa, mutta päätin uskoa itseeni. Nykyään myymme asiakkaillemme myös vessapaperia ja pesuaineita."

Alkusyksystä JuJu COM laajensi toimintaansa myös Evijärven Pesulan yrityskauppojen myötä. ”Ja ensi vuoden alkupuolella kaikki palvelumme löytyvät saman katon alta. Vuokranantajamme rakentaa meille suurempia tiloja Evijärven teollisuusalueelle. Sinne voisi tulla myös myymälä.”

5) Pidä hyvistä tekijöistä kiinni

Jutila palkkasi ensimmäisen työntekijänsä tammikuussa 2020. Nykyään JuJu COMissa on töissä viisi siivousalan ja kolme pesula-alan työntekijää.

”Hyviä työntekijöitä on vaikea löytää, mutta kun löytää hyvän, hänestä kannattaa pitää kiinni. Minulla on nyt timanttiset työntekijät, jotka ovat aina halukkaita tekemään töitä.”

Hän tykkää tehdä työntekijöilleen säännöllisesti ”hyvän mielen yllätyksiä”. ”Käymme välillä yhdessä syömässä ja viime kesänä tarjosin työntekijöille helikopterilennon.”

JUJU COM on POP Pankki Lappajärven asiakas.

Teksti: Johanna Tilus
Artikkeli on julkaistu myös POP Pankki Koivunlehti 2/2023

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä