Hyppää sisältöön

Syyslomalle - matkakumppanina maksukortti

Blogi_syysloma

Koulujen syysloma tuntuu joka vuosi tulevan nopeammin ja nopeammin. Juurihan ne koulut alkoivat! Kun katson omaa ekaluokkalaistani, on näihin kahteen kuukauteen mahtunut kuitenkin jo vaikka mitä. Lukemaan ja kirjoittamaan oppiminen, uuteen kouluun ja kavereihin tutustuminen sekä läksyistä huolehtiminen. Ehkä tässä kuitenkin onkin jo tauon paikka.

Vietit sitten syyslomasi kotimaassa tai ulkomailla, muistathan että jokainen POP Pankin Visa korttituote - Visa Debit, Visa Electron ja Visa Credit - toimii siellä missä sinäkin. Myös lähimaksaminen toimii ulkomailla samalla tutulla tavalla kuin Suomessa. Runsaan käteiskassan kantaminen matkoilla on aina iso riski, joten kortilla maksaminen todellakin kannattaa. Tarpeen tullen käteistä voi nostaa matkan aikana erittäin kattavasta Visa-automaattien verkostosta.

Matkat kannattaa aina maksaa kortilla

Matkojen ostaminen ja maksaminen on siirtynyt vauhdilla verkkoon. Verkosta löytyy kattavin valikoima ja parhaat tarjoukset. Kun käytät korttiasi verkko-ostoissa, saat aina kaupan päälle verkko-ostosuojan. Jos esimerkiksi matkanjärjestäjä menee konkurssiin tai matkan toimittamisessa tulee muita ongelmia, voit asiakkaana aina reklamoida omalle pankillesi, joka käsittelee jokaisen reklamaation yksilöllisesti kansallisia lakeja, käytäntöjä ja korttiehtoja noudattaen. Kun matkan maksaa Credit-ominaisuudella, olet erityisen hyvin suojattu mahdollisia ongelmatilanteita vastaan.

Muistathan, että yhdistelmäkorteissa kortin Credit-numero on kortin etupuolella ja kortin Debit korttinumero on kortin kääntöpuolella vasemmassa alakulmassa. Molemmilla korttinumeroilla voi maksaa verkko-ostoja.

Luottoraja kohdalleen tai kortti joustamaan ennakkosuorituksella

Jos käytössäsi on luotollinen Credit-kortti, kannattaa ennen lomaa tarkastaa korttisi luottoraja suuruus ja varmistaa, että se on riittävä loman kuluja sekä muita hankintoja ajatellen. Luottorajan korotusta kannattaa hakea hyvissä ajoin, jotta se on matkan ajankohtana käytettävissä. Luottorajan näet verkko- ja mobiilipankista ja korotusta voi hakea kätevästi verkkopankin kautta.

Jos et halua nostaa korttisi luottorajaa pysyvästi, mutta tiedät, että loman aikana voi luottorajan kanssa tulla tiukkaa, on luottotilille koska vaan mahdollista tehdä ennakkosuoritus. Ennakkosuorituksen avulla kortti joustaa luottorajastaan ennakkosuorituksen verran. Ennakkosuorituksen luottotilille voi tehdä samalla viitenumerolla, millä maksat normaalin Visa-laskusi.

Hyödynnä Credit-korttisi koroton ja kuluton maksuaika

Kun käytössäsi on luotollinen Credit-kortti, saat jokaiselle ostollesi keskimäärin 40 päivää korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Maksuajan jälkeen voit itse päättää, lyhennätkö koko velan kerralla pois vai hyödynnätkö maksullista ja korollista luotto-ominaisuutta itse valitsemasi minimilyhennysprosentin mukaan. Jos valitsemasi minimilyhennysprosentti on 10, lyhennät kokonaisvelkaa vähintään 10 % avoimen saldon määrästä. Luotolle jäävästä summasta maksat tilinhoitomaksun sekä luottokoron, joka veloitetaan seuraavalla Visa-laskulla. 

Kortin Debit-puolen asetukset kuntoon 

Korttia hakiessasi olet valinnut kortin Debit-puolelle käyttöalueet sekä estänyt tai sallinut kortilla verkko-ostot.  Lisäksi olet valinnut euromääräiset rajat käteisnostoille sekä Electron-korteissa myös ostoille kaupoissa. Näitä asetuksia voit itse hallinnoida verkkopankissasi ja ne kannattaa ehdottomasti tarkastaa ja päivittää ajan tasalle matkan lähestyessä, jotta korttisi toimii siellä missä sinäkin.

Visa-kortti toimii maksuvälineenä ympäri maailmaa

Visa-kortti on toimiva maksuväline ympäri maailmaa. Visan hyväksyvät kaupat ja automaatit tunnistaa samasta tutusta Visan logosta, mikä näkyy Suomessakin kauppojen ovissa tai ikkunoissa. Visa on maailman laajimmin hyväksytty maksukortti ja sen toimivuuteen maailmalla voi luottaa erittäin hyvin.

Maksa aina paikallisessa valuutassa

Välillä ulkomaisissa maksupäätteissä törmää mahdollisuuteen maksaa suoraan euroissa eli kauppa tarjoaa mahdollisuutta konvertoida ostoksen loppusumma dynaamisesti vieraasta valuutasta asiakkaan omaan valuuttaan eli meillä euroon. Nyrkkisääntönä voidaan todeta, että ostot ja nostot kannattaa aina hoitaa paikallisessa valuutassa eli dynaamiselle valuutan konvertoinnille kannattaa sanoa ei. Visan tarjoama valuuttakurssi on keskimäärin aina kauppiaan tarjoamaan valuuttakurssia parempi. Täältä voit tarkistaa valuttakurssin. 

Lähimaksaminen toimii myös ulkomailla

POP Pankkien korteissa on lähimaksuominaisuus, joka toimii samalla tavalla Suomessa kuin ulkomaillakin lähimaksamista tukevissa maksupäätteissä. Esimerkiksi Espanjassa ja Ranskassa lähimaksaminen on yleistynyt vauhdilla, joten on todennäköistä, että voit törmätä lähimaksamiseen myös lomamatkoilla. Rohkeasti kokeilemaan, lähimaksaminen on turvallinen tapa maksaa.  

Visalla voi nostaa käteistä myös ulkomailla

Kaikilla POP Pankkien Visa-korteilla voi nostaa käteistä Visa yhteensopivilta automaateilta ympäri maailmaa. Voit tarkistaa oman matkakohteensa lähimmät automaatit Visa ATM Locator -palvelusta.

Credit vai Debit?

Yhdistelmäkortit toimivat myös ulkomailla eli useimmissa maissa ja maksupäätteissä voit valita Credit vai Debit kuten Suomessakin. Jos valintaa ei voi maksupäätteessä tehdä, menee maksu kortin Credit puolelta.

Seuraa ostoja mobiilipankissa

Matkustajalle on nykyään tarjolla monta matkustamista helpottava sovellusta. Esimerkiksi TripAdvisor helpottaa matkaan liittyviä valintojasi tuomalla käyttöösi miljoonien ihmisten arvostelut ja suosittelut kohteista, ravintoloista, nähtävyyksistä ja hotelleista. POP Pankkien mobiilipankki helpottaa taas oman talouden seurantaa matkan aikana. Mobiilipankissa voit seurata sekä Debit- että Credit-korttisi ostoja ja saldoa.

Matkan jälkeen onkin hyvää aikaa suunnitella seuraavaa lomaa. Ja jos lomalla tuli tuhlattua suunniteltua enemmän, muista että Credit-korttisi luottoraja toimii kuten vararahasto. Hyödyntämällä sitä voit tasata loman kuluja pieniin eriin seuraaville kuukausille.

Hyvää syksyä!
 

Anne Korte
Kirjoittaja vastaa POP Pankki -ryhmässä korttimaksamisen liiketoiminnasta

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä