Hyppää sisältöön
Teuvan Keitintehtaan toimitusjohtaja Henri Penttilä seisoo yhden kenttäkeittiöistä vierellä.

Teuvan Keitintehdas muonittaa monia

Vaikka Teuvan Keitintehtaan nimi voi tuntua vieraalta, on meistä moni maistanut esimerkiksi yleisötapahtumissa pohjalaisyrityksen laitteilla paistettuja grillimakkaroita. Varusmiehillä soppatykin kenttälounaat ovat hyvässä muistissa. Yrityksen kiukaat taas tarjoavat leppoisat löylyt.

Teuvan_keitintehdas_muonittaa_monia

- Olemme erikoistuneet ulkona tapahtuvaan ruuanvalmistukseen eli kenttämuonitukseen, tapahtumaruokailuun ja pihakeittiöruoanlaittoon. Valmistamme lisäksi kiuas- ja vedenlämmitysratkaisuja puulämmitteisiin saunoihin, kertoo Teuvan Keitintehtaan toimitusjohtaja Henri Penttilä.

Yrityksen tuotteet valmistetaan ja myös pääosin suunnitellaan Teuvalla. Yritys tekee yhteistyötä niin tuotannossa kuin kehitystyössäkin useiden kotimaisten yritysten kanssa.

Vuosikymmenten yhteistyö

Teuvan Keitintehtaan perustamisajankohtana pidetään vuotta 1925, jolloin se alkoi valmistaa omia tuotteita.

– Yrityksen perustaja oli isoisoisäni, virolaissyntyinen peltiseppä Jean Pöder. Hän teki ensin pajassaan muun muassa uunin kuoria ja puulämmitteisiä vedenkeittimiä. Jo 1920-luvun lopulla alettiin valmistaa myös ruokakeittimiä, Penttilä kertoo.

Tärkeä yhteistyökumppani on Suomen puolustusvoimat, jonka kanssa yritys kehitti kenttäkeittimiä jo ennen sotia.

– Sota-aikana Teuvalla valmistettiin suuria määriä legendaarisia M29-kenttäkeittimiä, joista moni on yhä käyttökuntoinen. Edelleenkin Puolustusvoimien kenttäkeittimet ovat meidän valmistamiamme. Olemme tiiviisti mukana kaluston kehitystyössä, minkä lisäksi tarjoamme huolto- ja varaosapalveluita sekä kenttäkeittiökaluston käyttökoulutusta.

Tehtaan moniosaajat

Teuvan Keitintehtaalla työskentelee neljätoista moniosaajaa. Yrityksen kilpailuvalttina hän näkee monipuolisuuden lisäksi laadun.

– Pohjalaisen vaatimattomasti uskon, että etunamme ovat korkealaatuiset tuotteemme, jotka palvelevat asiakkaitamme hyvin ja pitkään. Jotta ymmärtää asiakkaan tarpeet, tulee olla nöyrä ja utelias, jotta pystymme myös jatkossa tarjoamaan heille arvoa tuottavia ratkaisuja.

Tulevaisuudessa teuvalaiset aikovat saada jalansijaa myös kansainvälisiltä markkinoilta. Tähän mennessä maailmalle on viety projektitoimituksina lähinnä kenttäkeittiöitä, mutta nyt yrityksessä pyritään määrätietoisesti rakentamaan kasvua ammattikäyttöön tarkoitettujen katukeittiötuotteiden kautta. Kotimaan markkinat ja paikallisuus tulevat kuitenkin jatkossakin olemaan Teuvan Keitintehtaan toiminnan ytimessä.

– Yrityksemme juuret ovat varsin syvällä Teuvalla ja Teuva on syvällä meissä. Etelä-Pohjanmaa on ollut hyvä paikka toimia, sillä täällä on pitkät yrittäjäperinteet ja yritystoimintaan suhtaudutaan myönteisesti. Myös kaikki työntekijämme ovat lähialueelta, Penttilä kertoo.

Tarpeisiin sopivia pankkipalveluja

Myös pankkiasioissa Teuvan Keitintehdas luottaa paikallisuuteen. Se hoitaa POP Pankki Suupohjassa kaikki raha-asiansa, kuten maksuliikenteen, verkkolaskutuksen ja rahoitusasiat.

– Arvostamme luotettavaa, vakavaraista ja pitkäikäistä paikallista pankkia, joka tarjoaa tarpeisiimme sopivia palveluita. Yhteistyö POP Pankin kanssa on sujunut todella hienosti ja mutkattomasti. Olemme aina saaneet asiantuntevaa apua ja palvelu on nopeaa ja henkilökohtaista.

– Paikallisella pankilla on suuri arvo kaltaisillemme yrityksille. Koemme, että olemme POP Pankille aidosti tärkeä asiakas, mitä emme välttämättä olisi esimerkiksi kansainvälisessä omistuksessa oleville pankeille, Penttilä näkee.

 

Teksti: Juho Heikkinen
Kuva: Tomi Saarijärvi 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä