Hyppää sisältöön

Vaateyrittäjät matkansa alussa: ”Onhan se kiva, kun saa palvelua omalla murteella!”

Kolme kokenutta yrittäjää perusti NUUKA Clothingin Laihialle vuonna 2020. He ovat kiitollisia vaateyrityksensä alkutaipaleella saamastaan henkilökohtaisesta pankkipalvelusta.

Nuuka Clothing POP Pankki Lakeus Koivunlehti 2-2021
Sisarukset Jukka-Pekka ja Sanna-Kaisa Mäkelä sekä Atte Lyyski ovat kolmikko NUUKA Clothingin takana. Jenna Tapola hoitaa heidän asioitaan POP Pankki Lakeuden Laihian konttorilla.

Sanna-Kaisa: ”Nuukuus yhdistetään usein laihialaisiin. Minulle se tarkoittaa sitä, että miettii tarkkaan, mihin rahansa laittaa – esimerkiksi ostaa laadukkaita vaatteita vain tarpeeseen. Kun perustimme NUUKA Clothingin, pankin valinta oli selvä. Jukka-Pekka ja Atte olivat nimittäin kilpailuttaneet pankit asuntosijoitusfirmaansa perustaessa ja päätyneet Lakeuden POP Pankkiin. Tunsimme myös pankkineuvojamme Jennan etukäteen, mikä helpotti valintaa. Ja onhan se kiva, kun saa palvelua omalla murteella!”

Jenna: ”Kun kuulin kolmikon yritysideasta, ajattelin, että mahtavaa, että nuukuudesta tehdään brändi. Uuden vaatemerkin luominen on rohkea veto, ja on mielenkiintoista olla mukana yrityksen matkassa pankkiasioiden kautta. Tämä on ainoa vaatealan yritysasiakkaani. Laihialta ei kovin usein tule uutta vaatebrändiä.”

Sanna-Kaisa: ”Vaatemerkki sai alkunsa, kun suunnittelin logon poikien asuntosijoitusyritykselle vuonna 2018. He tilasivat logolla varustetut paidat ja lippikset, ja sitten kaverit alkoivat kysellä, mistä vaatteita saisi ostettua. Pyörittelimme yritysideaa pari vuotta ja perustimme NUUKA Clothingin vuonna 2020. Toivomme, että vaatteet lisäävät yhteisöllisyyden tunnetta Pohjanmaalla, sillä paikallisuus on meille tärkeää.”

Jenna: ”On hienoa, että yritys ja pankki jakavat samat arvot. Meille POP Pankissa on tärkeää, että voimme täällä Lakeuksilla palvella pankkiasiakkaita paikallisesti ja henkilökohtaisesti. Kun asiakkailla on henkilökohtainen pankkineuvoja, asiat sujuvat jouhevasti, ja syntyy molemminpuolinen luottamussuhde.”

Tuttu pankkineuvoja toi turvallisuutta

Sanna-Kaisa: ”Uutta firmaa perustaessa meille merkkasi tosi paljon se, että pystyimme menemään paikalliseen pankkikonttoriin asioimaan tutun henkilön kanssa. On mukava tietää, kuka yrityksen asioita hoitaa. Se loi turvallisuuden tunnetta. Vaikka meillä kaikilla kolmella on kokemusta yrittämisestä – minulla on oma markkinointiyritys – vaatetusala ja verkkokaupan perustaminen olivat aivan uusia aluevaltauksia. Onneksi Jennalta uskalsi kysyä omasta mielestä tyhmiäkin kysymyksiä.”

Jenna: ”Minulle on tärkeää, että voin helpottaa uusien yrittäjien oloa sillä, että he tietävät, että ainakin pankkiasiat ovat hyvissä käsissä ja hoituvat. Kun yritys perustettiin, avasimme yritystilin ja tarvittavat maksuliikennepalvelut ja tilasimme pankkikortin.”

Sanna-Kaisa: ”Nyt, kun yrityksen asiat jo rullaavat, hoidamme pankkiasiat sähköisesti verkko- tai mobiilipankissa. Yrittäjyydessä tulee kuitenkin aina jotain yllättävää, ja on mahtavaa, että Jennalle voi aina soittaa. Esimerkiksi vuodenvaiheessa yrityksen luottokorttitunnistautumiseen tuli muutoksia, ja jouduin kysymään Jennalta apua. Onneksi voin soittaa hänen henkilökohtaiseen työnumeroonsa, josta hän vastaa aina nopeasti, eikä tarvitse odotella puhelinvaihteessa.

Yhteyttä pidetään alkuvaiheen jälkeenkin

Jenna: ”On kiva pitää nuukalaisten kanssa yhteyttä säännöllisesti ja vaihtaa kuulumiset. On tärkeää, että pankki pysyy yrityksen tukena myös alun jälkeen, vaikka yhteydenpito luonnollisesti harvenee. Haluamme viestittää, että täällä ollaan, jos tarvitsette meitä.”

Sanna-Kaisa: ”Brändimme on vielä melko pieni: meillä on pop up -kauppa Laihialla ja verkkokauppa. Tilauksia on tullut jo yllättävän kaukaa, ja olemme ihmetelleet, miten ihmiset ovat kuulleet meistä. Tuotteitamme saa myös Seinäjoelta design-putiikista, ja koetamme koko ajan laajentaa jälleenmyyjäkenttää.”

Jenna: ”Kolmikko tekee kovaa työtä. Tuntuu, että uusia tuotteita tulee jatkuvasti myyntiin. Uskon, että tässä mennään kohti Suomen markkinan valloitusta.”

NUUKA Clothing & POP Pankki – tärkeä suhde yrityksen alussa

  • Sisarukset Sanna-Kaisa ja Jukka-Pekka Mäkelä sekä Atte Lyyski perustivat vaatteita ja asusteita myyvän NUUKA Clothing -vaatemerkin Laihialla vuonna 2020. Verkkokauppa on osoitteessa nuukaclothing.com.
  • Vaatteet valmistetaan kierrätysmateriaaleista. Merinovillapipot tehdään Kokkolassa ja korut Seinäjoella suomalaisesta koivu­vanerista.
  • Yrityksen pankkiasioita hoitaa POP Pankki Lakeuden Laihian konttorin asiakasvastaava Jenna Tapola.

Teksti: Elina Vironen Kuva: Linus Lindholm, artikkeli on julkaistu alunperin POP Koivunlehti 2/2021

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä