VAIHDA TUNNUSLUKUKORTTISI
POP AVAImeEN

POP Avain on POP Pankin oma älypuhelimella ja tabletilla toimiva tunnuslukusovellus. Voit ladata ja asentaa sen maksutta sovelluskaupastasi ja tunnistautua turvallisesti erilaisiin verkkopalveluihin ja vahvistaa maksuja. 

POP Avaimella

  • voit tunnistautua POP Verkkopankkiin
  • voit vahvistaa maksuja POP Verkkopankissa, POP Mobiilissa sekä verkkokaupoissa
  • voit tunnistautua myös esimerkiksi Verohallinnon ja KELA:n asiointipalveluihin. 

POP Avaimella sinun ei tarvitse huolehtia esimerkiksi tunnuslukukortin turvalukujen yliviivaamisista eikä vahvistustekstiviesteistä - riittää, että tunnistaudut puhelimellesi tai tabletillesi ladatulla POP Avain -sovelluksella. 

Näin otat POP Avaimen käyttöösi

1. Lataa POP Avain -sovellus älypuhelimesi tai tablettisi sovelluskaupasta ja asenna se laitteellesi.

AppStore (Applen iPhone- ja iPad-laitteet)
GooglePlay (Android-puhelimet ja -laitteet) 

2. Käynnistä sovellus painamalla vihreää avainkuvaketta.

3. Rekisteröi POP Avain verkkopankkitunnuksesi ja avainlukukorttisi avulla. Nimeä käyttäjätilisi. Jatkossa voit kirjautua POP Avaimeen joko antamallasi pin-koodilla tai laitteestasi riippuen sormenjäljelläsi tai kasvoillasi. 

Säilytä paperinen tunnuslukukortti toistaiseksi, sillä sitä tarvitaan sovelluksen aktivoimiseksi esimerkiksi puhelimen vaihdon yhteydessä

POP Avainta voi käyttää sormenjäljellä tai puhelimen kasvojentunnistamistoiminnolla.

POP Avain ja biometrinen tunnistautuminen

Voit tunnistautua POP Avaimeen sormenjälkesi tai kasvojesi avulla edellyttäen, että  laitteesi tukee biometristä tunnistautumista. Biometrinen tunnistautuminen on turvallista ja nopeaa. 

Biometrinen tunnistautuminen on turvallinen vaihtoehto PIN-koodille.  Huomaathan, että vaikka laitteesi mahdollistaisi teknisesti usean henkilön biometrisen tunnistautumisen, pankkipalvelujen biometrisen tunnistautumispalvelun käyttäminen edellyttää, että laitetta käyttää vain yksi henkilö. 

POP Avaimen biometristä tunnistautumista tukeva versiopäivitys tulee sovelluskauppoihin ladattavaksi vaiheittain 10.12.2020 alkaen.

Tarkemmat käyttönotto-ohjeet löydät täältä.