Kortilla maksaminen verkossa

Voit maksaa kortillasi kaikissa verkkokaupoissa, jotka hyväksyvät Visa-kortin maksuvälineenä. Jos käytössäsi on yhdistelmäkortti, voit valita maksatko Credit- vai Debit-puolella valitsemalla vastaavan korttinumeron.

Credit-korttinumero on pistotettu korttisi etupuolelle ja verkko-ostamisessa tarvitsemasi kolminumeroinen CVV-tunnus löytyy kortin kääntöpuolelta allekirjoituslaatikon vierestä.

Debit-korttinumero on painettu korttisi kääntöpuolelle vasempaan alakulmaan ja verkko-ostamisessa tarvitsemasi kolminumeroinen CVV-tunnus löytyy heti korttinumeron perästä. 

Verkko-ostamisessa käytetään yleisesti Credit-ominaisuutta, koska pitkä maksuaika helpottaa ostojen ja maksutapahtumien seurantaa. Lisäksi verkkokaupasta ostetuiden tavaroiden toimitusaika vaihtelee,  ja Credit antaa mahdollisuuden vastaanottaa tavara ennen kun maksusi erääntyy. 

Verkko-ostaminen kortilla tuo turvaa

Verkko-ostosten maksaminen kortilla kannattaa. Nimittäin jos kauppias ei esimerkiksi toimita tilattua tavaraasi tai tilauksessasi ilmenee muita ongelmia, voit aina reklamoida asiasta kortin myöntäneelle pankille.    

Visa Secure -palvelu lisää verkossa maksamisen turvallisuutta. Jos verkkokauppa käyttää Verified by Visa -palvelua, tarkoittaa se käytännössä maksamisessa sitä, että korttisi tietojen syöttämisen jälkeen sinut ohjataan automaattisesti oman pankkisi verkkopalveluun ja maksutapahtuma kuitataan korttitietojen lisäksi myös pankkitunnuksillasi. Näin ostaminen on erittäin turvallista, koska kaikkien osapuolten identiteetti on varmistettu. 

Muistathan aina verkossa asioidessasi noudattaa samanlaista varovaisuutta kun fyysisessäkin kaupassa. 

  • Ymmärrät mistä/keneltä ostat eli kuka on myyjä
  • Tutustut ennen tilausta etukäteen tilaus- ja toimitusehtoihin, jotta ymmärrät mihin sitoudut
  • Varmistat, että sivuilta löytyvät peruutusehdot sekä asiakaspalvelun yhteystiedot , jotta tiedät kuinka toimia, jos tilauksen kanssa on jotain ongelmia
  • Käytät Visa Secure -palvelua, jos kauppias sitä tarjoaa 
  • Varmistat, että maksamissivu on SSL-suojattu (https) 

Toistuvaismaksut

Voit käyttää Visa-korttiasi myös verkossa toimivissa toistuvaismaksupalveluissa, kuten elokuvien, musiikin tai parkkeerauksen maksamisessa.

Ensimmäisellä kerralla korttitietosi varmennetaan usein Visa Secure -palvelun kautta pankkitunnuksillasi. Tämän jälkeen mahdolliset kuukausittaiset korttiveloitukset tapahtuvat automaattisesti.

Huomioitahan, että korttisi voimassaoloajan umpeutuessa palveluun tulee syöttää uuden korttisi voimassaoloaika.