Mitä Lähimaksaminen on?

Lähimaksaminen tarkoittaa alle 50 euron ostoksien maksamista ilman tunnuslukua tai allekirjoitusta.  Kätevää eikö totta? Kaikissa Debit -ominaisuuden sisältävissä korteissamme on lähimaksuominaisuus ja lähimaksaminen veloitetaan aina korttisi Debit -puolelta eli suoraan pankkitililtäsi.

Kun ostoksen summa on yli 50 euroa, kortti syötetään maksupäätteeseen tavalliseen tapaan. Myös alle 50 euron ostoksissa lähimaksuominaisuuden sisältävällä kortilla voi maksaa perinteiseen tapaan syöttämällä kortti maksupäätteeseen ja käyttämällä tunnuslukua.

Ilman tunnuslukua tehtyjen lähimaksujen määrää on rajoitettu ja maksupäätteet vaativat ajoittain tunnuslukua myös alle 50 euron ostoksissa. Näin varmistetaan, että kortti on oikealla kortinhaltijalla eikä vääriin käsiin joutuneella kortilla voi tehdä useita peräkkäisiä lähimaksuostoksia.

Lähimaksuominaisuus lisää korttimaksamisen turvallisuutta, kun ilman tunnuslukua tehtävät maksut vähentävät mahdollisuuksia tunnusluvun urkintaan.

Kun saat lähimaksuominaisuudella varustetun kortin, tee ensin tavallinen maksutapahtuma pin-koodia käyttäen. Sen jälkeen voit ottaa lähimaksuominaisuuden käyttöön.