Rahastosäästäminen on helppo tapa aloittaa sijoittaminen

Moni jemmaa säästönsä tilille tai sulloo ne sukanvarteen pahan päivän varalle. Varastoinnin sijaan pennit kannattaa pistää poikimaan. Säästämällä säännöllisesti rahastoihin tienaat vuosien mittaan mojovan potin, jolla voit toteuttaa unelmasi.

Merkitse rahastoja verkkopankissa!

Rahastosäästäminen kotikoneelta on helppoa ja vaivatonta. Saat pienelläkin rahastosijoituksella alan ammattilaisten osaamisen käyttöösi. Rahastosäästäjäksi pääset jo 50 euron kertamerkinnällä tai jatkuvalla kuukausisäästöllä. Pienikin summa kuukausittain voi tuottaa mukavan säästön pitkällä aikavälillä. Mitä unelmia sinä haluaisit toteuttaa vaikkapa viiden vuoden päästä? Pitkäaikainen säästäminen myös tasoittaa riskiä. Rahastosäästösi voit muuttaa helposti rahaksi, vaikka verkkopankissa.

POP Rahastoista löydät selkeitä ratkaisuja tavoitteittesi saavuttamiseksi. Olemme täydentäneet POP Rahastovalikoimaa 11 uudella osake- ja korkorahastolla. Valikoimamme on siis entistäkin kattavampi. Hajauta kansainvälisesti osake-, korkorahastoilla tai säästä kuukausittain selkeisiin säästäjän yhdistelmärahastoihimme POP Vakaaseen tai POP Optimiin.

Jos haluat keskustella lisää rahastosäästämisestä, ota yhteys omaan konttoriisi, autamme mielellämme. Rahastolaskurillamme voit etsiä sinulle sopivia rahastoja.

ETSI SINULLE SOPIVAT RAHASTOT RAHASTOLASKURILLAMME

Mitä hyötyä rahastosäästämisestä on?

Rahastoihin säästäminen tuo monenlaisia etuja:

1. Rahat nopeasti käytössä
Rahastot joustavat elämäntilanteesi mukaan. Säästöt kannattaa jättää tuottamaan pidemmäksi aikaa, mutta tarvittaessa saat rahat nopeasti käyttöösi.

2. Säästä helposti, ammattilaiset apunasi
Rahastot saavat monenlaisia suursijoittajan etuja, jotka usein ovat piensijoittajan ulottumattomissa. Päätät itse millaisiin rahastoihin sijoitat. Tarjolla on eri toimialojen yrityksiin tai maihin sijoittavia rahastoja, ja erilaiseen reaaliomaisuuteen sijoittavia rahastoja. Valitset itse haluamasi rahastot, me autamme tarvittaessa.

3. Parempaa tuottoa kuin tilillä
Sukanvarsi on laiskan rahan kaveri, ja matalien korkojen aikana säästöjen arvo voi jopa laskea. Mitä jos säästäisit ylimääräisen rahan tuottavasti? Pienikin summa on hyvä alku, ja säännöllisesti säästämällä summa kasvaa tuntuvaksi. Verotuksellisestikin säästäminen on edullista, sillä maksat veroa vasta kun nostat sijoituksesi.

Maltti on valttia

Rahastoja on monenlaisia ja kaikissa on omat riskinsä ja tuotto-odotuksensa. Rahastot jaotellaan yleensä osake-, korko- ja yhdistelmärahastoihin. Rahasto-osuuden arvo lasketaan päivittäin ja verkkopankista voit seurata rahastojen kehitystä ja säästöjesi arvoa. Siellä voit myös merkitä uusia rahasto-osuuksia.

Rahastosäästämisessä, kuten kaikessa sijoittamisessa, tärkeää on pitkäjänteinen suunnitelmallisuus. Vaikka sijoittaisit kuukaudessa vain pienen summan, kertyy siitä vuosien saatossa mojova potti. Rahastojen arvo voi vuosien varrella heitellä paljonkin, mutta aika tasaa vaihtelua ja ajan kuluessa arvoa ehtii kertyä mukavasti. Ei siis kannata hätäillä.

Katso yllä olevasta videosta, mitä rahastoasiantuntijamme Nuutti kertoo rahastosäästämisestä. Katso myös koko rahastosäästämistä koskeva videosarja.