Rahastosäästäminen on helppo tapa aloittaa sijoittaminen

Aika on rahaa. Säästäminen ja sijoittaminen perustuvat nimenomaan pitkän tähtäimen suunnitteluun. Tärkeintä on aloittaminen, ja siksi säästäminen kannattaa aloittaa tänään. 

Rahastosäästäminen tarkoittaa rahastoihin sijoittamista. Sijoitusrahastossa salkunhoitaja sijoittaa rahastossa olevia varoja esimerkiksi arvopapereihin, kiinteistöihin ja joukkovelkakirjoihin tai hajautetusti kaikkiin näihin. 

Säästämällä sijoitusrahastoon ostat samalla osuuden rahastosta. Rahasto-osuuden arvo lasketaan ja julkaistaan päivittäin. Erilaisia rahastoja on paljon ja kaikissa on omat riskinsä ja tuotto-odotuksensa.

Rahastot jaotellaan yleensä kolmeen: osakerahastoihin, korkorahastoihin ja yhdistelmärahastoihin. Voit seurata rahastojen kehitystä ja säästöjesi arvoa POP Pankin verkkopankissa. Siellä voit myös merkitä uusia rahasto-osuuksia.

Rahastolaskuri

Rahastolaskurillamme voit etsiä sinulle sopivan rahaston. 

Siirry rahastolaskuriin

Mitä hyötyä rahastosäästämisestä on?

Rahastoihin säästäminen tuo monenlaisia etuja:

1. Rahat nopeasti käytössä
Rahastot joustavat elämäntilanteen mukaan. Saat rahat helposti käyttöösi tai voit jättää ne tuottamaan pidemmäksi aikaa.

2. Säästä helposti, ammattilaiset apunasi
Sinä teet päätökset, me autamme tarvittaessa.

3. Parempaa tuottoa kuin tilillä
Sukanvarsi on laiskan rahan kaveri. Mitä jos säästäisit ylimääräisen rahan tuottavasti? Pienikin summa on hyvä alku. 

Kuinka aloitat rahastosäästämisen?

Voit aloittaa rahastosäästämisen pienellä kuukausittaisella summalla tai sijoittamalla kerralla isomman potin - päätät itse tavan ja summan. Jos olet jo POP Pankin asiakas, voit aloittaa säästämisen verkkopankissa  tai varata ajan konttoriin

Säännöllisellä säästämisellä tasaat markkinoiden kurssiheilahteluja. Kurssien laskiessa merkitset rahasto-osuuksia halvemmalla ja saat enemmän osuuksia kuukausisäästöllasi. Kun kurssit vastaavasti nousevat, nousevat myös rahasto-osuuksiesi arvo. Jos esimerkiksi merkitset rahasto-osuuksia niiden arvon ollessa 100 euroa ja myyt osuudet pois arvon ollessa 120 euroa, jää tuotoksi 20 prosenttia. Rahaston myyntivoitosta on maksettava pääomaveroa.

Vinkki! Huomioi nämä ennen rahastosäästämisen aloittamista

Sijoittamisen ja säästämisen ei tarvitse olla vaikeaa. Me POP Pankissa ajattelemme jokaisen asiakkaan taloutta kokonaisuutena. Unelmat ja arjen voi yhdistää elämäntilanteeseesi sopivalla tavalla, kun otetaan huomioon seuraavat asiat:

  • Kuinka paljon olet valmis sijoittamaan kuukaudessa? Summa voi olla hyvin maltillinen – tärkeintä on pitkäjänteisyys.
  • Kuinka pitkään olet valmis odottamaan tuottoja?
  • Kuinka suuren riskin olet valmis hyväksymään? Sijoittamiseen liittyy aina riski varojen menettämisestä. On tärkeä varmistaa oma riskinsietokykynsä. 
  • Millaiset tuottotavoitteet sinulla on säästöillesi? Suurempi tuottotavoite tarkoittaa usein suurempaa riskiä. Pieni riski ja pitkä säästöaika voi silti tarkoittaa kohtuullista tuottoa. Voit asettaa tavoitteet vaikka koko säästämisajalle.