<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Maisema, kuvituskuva.

Säästämällä lomalle

Perhe lähdössä lomalle, kuvituskuva.

Ainahan se on mielessä, loma nimittäin. Etenkin vuoden pimeinä ja kylminä aikoina mieleen saattaa hiipiä kaukokaipuu: aurinkoiset hiekkarannat ja lempeä merituuli houkuttelevat hetkellisesti enemmän kuin koti-Suomen toppa- ja Gore-Tex-kerrospukeutuminen. Kaiken kiireen keskeltä irrottautuminen on kuin rahan laittamista omalle säästötilillesi: henkinen pääoma kasvaa korkoa. 

Rahastosijoittaminen on kasvussa 

Kun koronan aikana etenkin ulkomaan matkustelu on ollut minimissä, niin sitäkin enemmän on ollut aikaa haaveilla tulevista seikkailuista. Koronan aikana on kysytty mielikuvitusta kun on mietitty miten yhteiset loma-ajat vietetään. Toisaalta meille on jäänyt vielä enemmän aikaa haaveilla tulevista reissuista. Käsi kädessä matkustushaaveiden kanssa on kasvanut myös kotitalouksien säästäminen (Tilastokeskus). Ja selvästi on havaittavissa että naapurin Matillakin on ollut samat aatokset, silllä rahastosijoittaminen on kasvanut kovasti viime aikoina.  Mutta miten sitten tehdä haaveesta totta?  Rahastosijoittaminen kannattaa aloittaa heti eikä kohta!  

Säästämisen ABC

Säästämisen suunnittelussa on hyvä aloittaa pohtimalla seuraavia asioita:

> Mikä on säästämisesi tavoite?

> Miten pitkäksi ajaksi sitoudut säästämään?

Säästämisen tavoite on yhteydessä säästöaikaan. Lyhyen tähtäimen säästökohde on usein arjen vararahasto pieniin hankintoihin. Keskipitkän tähtäimen säästämisessä varaudutaan jo hieman isompiin hankintoihin, kuten keittiöremonttiin. Pitkän tähtäimen säästämisessä puolestaan ajatellaan esimerkiksi eläkepäiviä tai lapsenlapsia.

Korona meille opetti myös sen, että turhaan ei opasteta että säästössä tulisi olla vähintään kahden kuukauden palkka niitä pahoja päiviä varten. 

Säästämisen muotoa valitessa on mietittävä myös sitä, kuinka paljon tavoittelet säästöillesi tuottoa. Entä kuinka paljon olet valmis ottamaan riskejä? Yleensä korkeampi tuotto-odote tarkoittaa myös korkeampaa riskiä.

Säästäminen on fiksu tapa

Haluaisitko vuosittain lennähtää etelän lämpöön? Siinä tapauksessa säästäminen tilille voisi olla valintasi. Etenkin, jos haluat että varoja voi nostaa tililtä tarvittaessa, sinulle voi sopia POP Pankin Jatkuva Talletustili.

Talletustilille voit laittaa hieman syrjään joka kuukausi esimerkiksi pian koittavaa lomareissuasi varten. Säästäminen räätälöidään tarpeidesi mukaan. 

Kaipaatko itsesi näköistä sijoittamista? Jos unelmiesi lomamatka siintää vähänkin kauempana kuin lähin nurkka, niin silloin valintasi on luultavasti POP Rahastot. Rahastoihin sijoittaminen tarjoaa monimuotoisia vaihtoehtoja sijoittajalle: turvallisuushakuista tai rohkeaa riskinottoa, säännöllistä säästämistä tai kertasijoitus, varat nopeasti käyttöön tai pitkän ajan sijoitus. 

Loma-unelmistasi on mahdollista tehdä totta monella eri tavalla - säästäminen on niistä kaikista fiksuin. 

Olet sitten matkalla lähelle tai kauas, heti, kohta tai myöhemmin, meiltä POP Pankista saat tukea unelmasi toteuttamiseksi.

Lue myös vinkit Taloudellisen lomailijan TOP 5 -kohteista.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä