<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=349170025998669&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Hyppää sisältöön
Saapuvissa maksuissa esiintyy viivettä
Vene laiturilla, kuvituskuva.

Taloudellisen lomailijan TOP 5

Perhe syö torilla jäätelöä, kuvituskuva.

Loman ei tarvitse tehdä lommoa lompakkoon tai vetää Visaa tappiin. Keräsimme konsteja lomailla taloudellisesti, mutta silti täysin rinnoin. 

Loma on myös asennelaji, jossa lennon pituus tai lompakon paksuus eivät aina määritä saadun henkisen pääoman laatua tai määrää. Aina ei tarvitse lähteä kauas, että näkee lähelle. 

Poimi POPeimmat vinkit taloudelliseen - ja parhaimmillaan tajuntaa laajentavaan - lomailuun. 

1. Takaisin luontoon

Kesällä(kään) avaraa luontoa ei tarvitse tuijottaa vain telkkarista. Elämme maassa, jonne matkustetaan muualta maailmasta kokemaan metsää, raikasta ilmaa, puhdasta vettä, puiden lehtien kahinaa, hiljaisuutta. 

Vaikkeivät rusketusraidat siellä aina pääsekään kehittymään, on suomalainen luonto yksi parhaista ja taloudellisimmista reissukohteista. Ja täynnä erityislaatuisia "turistinähtävyyksiä" sille, joka osaa katsoa. 

2. Turistina kotikylillä

Aina ei tarvita uusia maisemia, vaan uutta tapaa katsoa ja nähdä.

Mikä voisikaan olla pysäyttävämpää kuin larpata turistina omalla kylällä tai kaupungissa?

Mukaan tarvitset vain vähän seikkailumieltä ja aikaa, jota lomalla luulisi riittävän. Kulje verkkaisesti, katso ylös, alas ja ympärille. Älä kulje välttämättä niitä samoja reittejä kuin aina. Eksy ja löydä uutta.

3. Kevyt kesäkiertue

Useimmin käytettyjä arkifraaseja ovat klassikot kuten "joo muuten, mutta nyt on vähän tilanne päällä" tai "ehdottomasti sitten, kun tilanne vähän rauhoittuu". Tuntuu, ettei aika riitä kaikkialle ja kaikille, jonne ja joille sen haluaisi riittävän. 

Eipä hätää. Loma on loistavaa aikaa tehdä täsmäiskuja kaikkien niiden ihmisten luo, joita et ole ehtinyt näkemään koko vuonna muuten. 

Suomessa muiden nurkkiin menolla on joskus vähän ikävä klangi, mutta aivan turhaan. Todellisuudessa yhdessäolo omien tärkeiden ihmisten kanssa on ihmiselämän parasta aikaa. 

Tee kevyt kesäkiertue ja käy moikkaamassa sukulaisia ja kavereita nyt - eikä vasta ensi vuonna.

4. Ihan itse tehty läsnäoloretriitti

Aikuisilla ihmisillä tuntuu olevan liian vähän aikaa kaikkeen, varsinkin pysähtymiseen.

Lomalla jos milloin kannattaa pyöräyttää tämä mantra päälaelleen ja panostaa vain oleiluun.

Rakenna ihan itse oma läsnäoloretriittisi, jossa voit pysähtyä. Paikaksi käy mökki, oma takapiha, parveke, kaupungin puisto tai vaikkapa lenkkipolku.

Luo ympärillesi - ja sisällesi - turhasta ajattelusta vapaa levitaatiokeskus ja kaikenlaisen ylimääräisen kuonan suodattava keidas, jossa saa ihan vaan olla tai tehdä ihan mitä haluaa. Lopputuloksena saattaa olla lisääntynyt vapauden tunteen ja elämän laatupisteiden nousu. 

5. Säästämällä lomalle

Vaikka lomalla voi pötkiä pitkälle puhtaasti mielikuvituksella, on totta, että täysin ilman rahaa ei pärjää. 

Ja vaikka Visan vinguttamisessa ei yhtään mitään vikaa olekaan, yksi taloudellisimmista tavoista lomailla on maksaa käteisellä. Jotta lomalla olisi käteistä millä mällätä, kannattaa lomaa ennakoida hieman etupainotteisesti laittamalla esimerkiksi muutaman kympin säästötilille kuukausittain. Jos ei täksi kesäksi, niin sitten seuraavaksi. 


Lomaunelmistasi on mahdollista tehdä totta monella eri tavalla – säästäminen vaan on niistä kaikista fiksuin.

Olet sitten matkalla lähelle tai kauas, heti tai myöhemmin, meiltä saat tukea lomaunelmasi toteuttamisessa. Tervetuloa juttelemaan lisää!

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä