Hyppää sisältöön
Huijaussoittoja liikkeellä POP Pankin nimissä

Bonum Pankki Oyj: Bonum Pankki Oyj on julkistanut puolivuosikatsauksen ajalta 1.1.-30.6.2016

Pörssitiedote 29.8.2016, klo 13.57

Bonum Pankki Oyj: Bonum Pankki Oyj on julkistanut puolivuosikatsauksen ajalta 1.1.-30.6.2016

Bonum Pankin liiketoiminta on alkuvuoden aikana kehittynyt merkittävästi viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna.  Bonum Pankki muutti yhtiömuotoaan keväällä julkiseksi osakeyhtiöksi (Oyj). Bonum Pankki julkaisi toukokuussa 750 miljoonan euron joukkovelkakirjaohjelman ja laski ohjelman puitteissa liikkeelle ensimmäisen monivuotisen joukkovelkakirjalainan määrältään 100 milj. euroa kesäkuussa. Laina on vakuudeton kolmen vuoden seniorilaina, joka on listattu Helsingin Pörssissä. Tukkurahoituskanavan avaaminen monipuolistaa POP Pankki -ryhmän varainhankintaa ja tukee ryhmän kasvua.

Luottoluokituslaitos S&P Global (S&P) myönsi 23.5.2016 Bonum Pankki Oyj:lle pitkäaikaisen investointitason (investment grade) luottoluokituksen 'BBB' ja lyhytaikaisen luottoluokituksen 'A-2'. Näkymät ovat vakaat. Annettu luokitus heijastelee S&P:n käyttämien kriteerien mukaan tehtyä arviota, jossa arvioitiin muun muassa POP Pankki -ryhmän liiketoiminta-asemaa, taloudellista suoriutumista, pääoma- ja likviditeettipuskureita, riskiprofiilia sekä varainhankintaa. S&P:n antama vakaa näkymä kuvastaa POP Pankki -ryhmän vahvaa vakavaraisuutta, liiketoiminnan vakautta ja ennustettavuutta sekä yhteenliittymän myötä paranevaa tehokkuutta.

Bonum Pankki on ollut Visa Europen osakas ja on välittänyt Visa Europen korttipalveluja. Visa Europen hallitus sopi kevään aikana yhtiön myymisestä yhdysvaltalaiselle Visa Inc. -yhtiölle. Myynti toteutui kesäkuussa ja Bonum Pankki Oyj:n osuuden myyntivoitto oli noin 1,5 miljoonaa euroa. Kaupan yhteydessä Bonum Pankki sai Visa Inc. C-sarjan osakkeita.

Bonum Pankki Oyj:n raportointikauden tulos ennen veroja oli 1 336 tuhatta euroa (61). Alkanut vuosi on Bonum Pankin ensimmäinen toimintakausi jolloin pankki on toiminut strategiansa mukaisessa täydessä laajuudessa. Raportointikauden tulos muodostuu pääosin POP Pankeille tarjotusta keskusluottolaitospalveluiden korko- ja palkkiotuotoista sekä sijoitustoiminnan tuotoista, lähinnä Visa Europen osuuden myynnistä. Pankin kulu-tuotto -suhde oli 73,23 prosenttia (90,98).

Pankin tase oli katsauskauden lopussa 515 722 tuhatta euroa (427 333). Taseen loppusummaa on kasvattanut kesäkuussa liikkeeseen laskettu joukkovelkakirjalaina ja luotot POP Pankeille.

Bonum Pankki Oyj - Puolivuosikatsaus 1.1-30.6.2016

Lisätietoja

Anders Dahlqvist, toimitusjohtaja, Bonum Pankki Oyj, +358 (0)500 440 031


Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä