Hoppa till innehåll

4 viktiga saker om kortsäkerhet – kom ihåg dem!

Att använda bankkort ligger i tiden eftersom det är lätt, och det är ofta ett bättre alternativ än att betala kontant. Det är tryggt att betala med kort bara du kommer ihåg att ha noga reda på bankkortet – som vilket värdeföremål som helst.

Finansieringsrådgivaren Sari Latva-Koski på Sydbottens Andelsbank råder dig att hålla dessa fyra viktiga saker i minnet när du använda bankkort:

1. Skydda.

Skydda ALLTID pinkoden omsorgsfullt och försäkra dig om att ingen ser den. När du knappar in kortets pinkod i en bankomat eller i en betalterminal, skydda knappandet till exempel med andra handen, plånboken e.d.

2. Förvara.

Förvara kortet och pinkoden på ett säkert ställe, men var för sig. Den bästa förvaringsplatsen för pinkoden är att bara ha den i minnet.

3. Stäng.

Om kortet försvinner, meddela spärrtjänsten omedelbart: 020 333. Tjänsten fungerar 24/7.
 

4. Följ.

Följ regelbundet transaktionerna som gjorts med kortet via kontotransaktionerna i nätbanken eller på kontoutdraget. I mobilbanken kan du följa kontotransaktionerna snabbt och enkelt, utan att knappa in siffror från nyckeltalskortet.
 
+ Tips: Se till att bruksgränserna för ditt kort är i skick! Du kan ställa in en daglig uttagsgräns, geografisk begränsning av användningen och begränsning av nätköp – på så sätt får du ökad säkerhet för ditt kort!


Sari Latva-Koski
POP Banken Sydbottens Andelsbank

Välkommen att bli vår kund

Ta kontakt