Hyppää sisältöön

Korttiturvallisuuden 4 Ässää - pidä nämä mielessäsi!

Pankkikorttien käyttö on tätä päivää, koska se on helppoa ja usein parempi vaihtoehto kuin käteisellä maksaminen. Korttimaksaminen on turvallista, kunhan muistaa pitää pankkikortista hyvää huolta - niin kuin mistä tahansa arvoesineestä.

Suupohjan Osuuspankin rahoitusneuvoja Sari Latva-Koski neuvoo painamaan mieleen nämä neljä tärkeää asiaa käyttäessä pankkikorttia:

1. Suojaa.

Suojaa tunnuslukusi AINA huolellisesti ja varmista, ettei kukaan näe sitä.  Kun näppäilet korttisi tunnuslukua käteisautomaatilla ja maksupäätteellä, suojaa näppäilyä esimerkiksi toisella kädellä, lompakolla tms. 

2. Säilytä.

Säilytä kortti ja tunnusluku turvallisessa paikassa, mutta erillään toisista. Tunnusluvun paras säilytyspaikka on omassa muistissa.

3. Sulje.

Jos kortti katoaa, ilmoita välittömästi kortin sulkupalveluun: 020 333. Palvelu toimii 24/7.

4. Seuraa.

Seuraa säännöllisesti kortilla tehtyjä tapahtumia verkkopankin tilitapahtumista tai tiliotteelta. Mobiilipankissa voit seurata tilitapahtumia nopeasti ja vaivattomasti, ilman avaintunnusluvun näppäilyä. 

+ Vinkki: Huolehdi, että korttisi käyttörajat ovat kunnossa! Voit asettaa kortillesi päiväkohtaisen nostorajan, maantieteellisen käyttörajoituksen ja rajauksen verkko-ostoille – näin saat kortillesi lisäturvaa!

Sari Latva-Koski 
POP Pankki Suupohjan Osuuspankki

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä