Hyppää sisältöön

Verkkopankin turvallinen käyttäminen

Verkkopankin turvallisen käytön varmistavat henkilökohtainen käyttäjätunnus, kiinteä salasana sekä 6-numeroinen turvaluku.

Voit parantaa verkkoasiointisi turvallisuutta huolehtimalla Internet-selaimen päivittämisestä sekä ajantasalla olevalla palomuurisuojauksella ja koneen virustorjuntaohjelmalla.

Muistutamme, että hyvätasoinenkaan tietoturva ei takaa täydellistä suojaa, jos luovutat henkilötietojasi suojaamattomalla sähköpostilla tai jos avaat liitetiedostoja, joiden sisällöstä tai lähettäjästä sinulla ei ole tietoa. Varmistat turvallisen asioinnin verkossa olemalla huolellinen ja valpas.

Palomuuri suojaa konettasi ja estää ulkopuolista esimerkiksi asentamasta haitta- tai tiedonurkintaohjelmaa tietokoneeseesi verkon kautta. Haittaohjelmilta suojaudut virustorjuntaohjelmalla. Ohjelma tarkistaa tietokoneen tiedostoja ja etsii niistä viruksia ja muita haittaohjelmia. Pidä virusohjelma aina ajantasalla.

Verkkopankin turvallisuus perustuu muun muassa seuraaviin asioihin:

 • Palvelussa asiakkaat tunnistetaan kiinteällä käyttäjätunnuksella ja POP Avain -tunnuslukusovelluksella tai kiinteällä salasanalla ja avainlukukortilta pyydetyllä 6-numeroisella turvaluvulla.

 • Jokainen asiakkaan tekemä maksutoimeksianto ja verkkolasku sekä niiden muutokset vahvistetaan POP Avain -tunnuslukusovelluksella ja avainlukukortilta pyydetyllä 6-numeroisella turvaluvulla, joka vaihtuu satunnaisesti. POP Avaimella ja turvaluvulla asiakas vahvistaa tekemänsä toimeksiannon ja samalla estetään mm. ulkopuolisten pääsy jatkamaan kesken olevaa yhteysistuntoa.

 • Kaikki palvelun käyttämä tietoliikenne suojataan turvallisella SSL-salausmenettelyllä, joka suojaa osapuolten väliset sanomat ulkopuolisten lukemista ja muuttamista vastaan.

 • Palvelu suljetaan automaattisesti 15 minuutin kuluttua, ellei sitä ole käytetty. Aikakatkaisulla estetään vahingossa auki jäävien yhteyksien hyödyntämistä.

Neuvoja verkkopankin turvalliseen käyttöön:

 • Älä koskaan anna verkkopankkitunnuksiasi tai muita henkilökohtaisia tietoja sivustolle, johon olet siirtynyt sähköpostissa olevan linkin kautta.

 • Älä koskaan avaa sähköpostissa olevia epäilyttäviä liitetiedostoja äläkä lataa Internetistä ohjelmia, joiden turvallisuudesta et ole varma. Jos et ymmärrä, mitä ohjelma kysyy, kannattaa yleensä vastata kielteisesti.

 • Säilytä verkkopankkitunnuksesi ja avainlukukorttisi huolellisesti ja erillään toisistaan. Älä luovuta niitä koskaan toiselle henkilölle.

 • Suojaa tietokoneesi hakkereiden käyttämiä haittaohjelmia vastaan ajan tasalla olevilla virustorjunta- ja palomuuriohjelmistoilla.

 • Muista, että POP pankki tai sen palveluntuottaja ei koskaan kysele sähköpostitse tai puhelimitse verkkopankkitunnuksia tai sen salasanoja!

Oletko saanut huijausviestin tai joutunut huijatuksi?

 1. Jos olet joutunut huijatuksi, ole mahdollisimman pian yhteydessä omaan pankkiisi ja kerro, mitä on tapahtunut.
 2. Voit sulkea verkkopankkitunnuksesi tai korttisi itse soittamalla sulkupalveluun (pvm/mpm) 020 333 (ulkomailla +358 20 333). Sulkupalvelu on auki joka päivä ja ympäri vuorokauden.
 3. Mikäli olet luovuttanut yhteystietojasi epäilyttävällä sivulla ja sinulle soitetaan POP Pankin asiakaspalvelun nimissä, älä kerro huijareille mitään lisätietoja.
 4. Lähetä saamasi viesti tai kuva saamastasi tekstiviestistä sähköpostin liitteenä osoitteeseen turvallisuus(at)poppankki.fi

Lisätietoa aiheesta huijausyrityksiä käsittelevällä sivullamme.

Turvallisuuteen liittyvää tietoa:

Ohjeita oman koneesi turvallisuuden ylläpitoon liittyvistä asioista saat muun muassa osoitteesta http://www.tietoturvaopas.fi/

Lisätietoa verkkopankkien turvallisuudesta löydät osoitteesta http://www.pankkiturvallisuus.fi/

Huomioithan, että tietoturva on asianmukaisesti järjestetty niissä laitteissa, tietoliikenneyhteyksissä, ohjelmissa sekä järjestelmissä, joilla käytät POP Pankin verkkopalveluita.

Huolehdithan myös, että käyttämäsi laitteen selain on päivitetty ja että laitteella on aina voimassaolevat tietoturvapäivitykset ja turvaominaisuudet, jotta asiointisi verkossa on turvallista ja sujuvaa.

Lisätietoja Traficomin sivuilta

Lue lisää myös huijausyrityksiä käsittelevältä sivultamme.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä