Hyppää sisältöön

DIAS-kaupat käynnistyvät POP Pankissa

TIEDOTE 1.6.2020

DIAS on Suomessa kehitetty asunto-osakekaupan alusta. Sen piirissä on jo yli 3000 välittäjää. DIAS-kaupat ovat mahdollisia POP Pankeissa kesäkuusta 2020 lähtien.

DIAS mahdollistaa tällä hetkellä digitaalisen kaupankäynnin perinteisillä paperisilla osakekirjoilla. Kun ostaja ja myyjä ovat hyväksyneet kauppakirjan ja se on valmis, välittäjä voi käynnistää DIAS-kaupan lähettämällä välitysjärjestelmän kautta kaupantekoon tarvittavat tiedot ja liitteet pankkien käsiteltäväksi.

DIAS-kaupassa osakekirja siirtyy suoraan holvista toiseen ja kaikki muu hoituu digitaalisesti pankkien ja välittäjien toimesta. Myös kauppakirja allekirjoitetaan digitaalisesti. Kuluttajalta digitaalinen asuntokauppa vaatii vain voimassaolevat verkkopankkitunnukset.

– Asunnonvaihdon yhteydessä on paljon muutakin aikataulutettavaa kuin papereiden allekirjoittaminen. Asuntokaupan kauppakirjojen tekemiseen liittyvän vaiheen digitalisointi säästää kaikkien osapuolien aikaa samalla nopeuttaen sitä. DIASiin mukaan lähteminen istuu POP Pankin toimintatapaan tarjota asiakkaille joustavaa, kanavasta riippumatonta asiointia. Jonkun verran DIAS-kyselyjä on kevään aikana tullut, joten uskomme, että palvelu löytää nopeasti käyttäjänsä, toteaa POP Pankin liiketoimintajohtaja Jaakko Pulli.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä