Hyppää sisältöön

NIB ja POP Pankki -ryhmä rahoittavat suomalaisia pk-yrityksiä

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) ja POP Pankki -ryhmän keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ovat perustaneet 35 miljoonan euron lainaohjelman pk-yritysten ja ympäristöhankkeiden rahoittamiseen. Lainaohjelma on seitsemän vuoden mittainen.

Pienille ja keskisuurille suomalaisille yrityksille suunnatun lainaohjelman puitteissa voidaan myös rahoittaa pienimuotoisia ympäristöprojekteja. Monet POP Pankkien yritysasiakkaista on pk-yrityksiä ja toimii maa- ja metsätalouden, rakennus- sekä tukku- ja vähittäiskaupan alalla.

Lainaohjelma edesauttaa pk-yritysten luotonsaantia. POP Pankki -ryhmän jäsenosuuspankit lainaavat varat eteenpäin ohjelmaan soveltuville yrityksille ja hankkeille. Lainanannon odotetaan kohdentuvan pääasiassa pk-yritysten sekä maa- ja metsätalousyrittäjien investointeihin.

‒ NIB:n kanssa yhteistyössä toteutettu lainaohjelma antaa POP Pankeille entistäkin paremmat mahdollisuudet tarjota rahoitusta pk-yrityksille niiden kilpailukyvyn edistämiseksi. Suomalaisten pk-yritysten menestys heijastuu positiivisesti myös niiden ympäristöön. Maakunnissa ja pienemmillä paikkakunnilla tällä on erityisen suuri merkitys, johtaja Timo Hulkko POP Pankki -ryhmästä sanoo.

‒ pk-yritykset ovat yrittäjyyden, kasvun ja innovaatioiden tärkeimpiä alullepanijoita Pohjoismaissa ja Baltiassa. Toivomme, että lainaohjelma Bonum Pankin kanssa parantaa pk-yritysten rahoituksen saatavuutta ja näin ollen lisää kilpailua ja tuottavuutta, NIB:n toimitusjohtaja Henrik Normann sanoo.

***************''

Bonum Pankki Oyj

Bonum Pankki on POP Pankki -ryhmän keskusluottolaitos, joka tuottaa varainhankinta- ja maksujenvälityspalveluja. POP Pankki -ryhmällä on tällä hetkellä 85 konttoria ja palvelupistettä 60 kunnassa ja yhteensä noin 250 000 pankkiasiakasta.

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB)

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) on kahdeksan jäsenmaan (Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro) omistama kansainvälinen rahoituslaitos. Pankki rahoittaa yksityisiä ja julkisia investointihankkeita sekä jäsenmaissa että niiden ulkopuolella. Pankilla on johtavien luokituslaitosten Standard & Poor’sin ja Moody’sin myöntämä paras mahdollinen luottokelpoisuusluokitus AAA/aaa.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä