Hyppää sisältöön

Uusi lainaohjelma henkilö- ja yritysasiakkaille

Pohjoismaiden Investointipankki (NIB) ja POP Pankki -ryhmän keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ovat perustaneet 35 miljoonan euron lainaohjelman, jonka tarkoitus on rahoittaa pienimuotoisia ympäristöhankkeita sekä pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Lainaohjelma sopii niin henkilö- kuin yritysasiakkaillekin.
Sopimus on hieno asia POP Pankeille, sillä nyt pankit pystyvät entistäkin paremmin rahoittamaan pk-yritysten toimintaa. POP Pankkien asiakasyrityksistä suurin osa on nimenomaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä, ja POP Pankeissa on ryhmän alkuajoista lähtien tuettu paikallisia suomalaisia yrityksiä ‒ myös pienillä paikkakunnilla.

Lisäksi lainaohjelma sopii mainiosti henkilöasiakkaille, jotka suunnittelevat ympäristön kuormitusta vähentävää hankintaa tai remonttia vaikkapa omassa kodissa tai kesämökillä.

Lainaa ikkunaremonttiin tai hybridiautoon

Minkälaisia hankkeita kotona tai kesämökillä sitten voi tehdä lainaohjelman puitteissa?

POP Pankkiliiton yrityspalveluiden kehityspäällikkö Pekka Maskuniitty mainitsee esimerkiksi hybridi- tai sähköauton ostamisen, ikkunaremontin, aurinkopaneeleiden asentamisen tai kodin jätevesijärjestelmän uudistamisen olevan lainaohjelmaan soveltuvia hankkeita.

‒ Jos suunnitelmissa on ollut tehdä kodin ympäristö- tai energiatehokkuutta parantava remontti tai hankinta, NIB-lainaohjelma antaa siihen erinomaisen mahdollisuuden, Maskuniitty sanoo.

Taloyhtiöissä sopivia hankkeita voisivat olla esimerkiksi lämmitysjärjestelmän uusiminen kauko- tai maalämpöön ja perusparannukset, joissa eristeiden vaihdolla tähdätään energiatehokkuuteen.

Lainaa hakiessaan asiakas vakuuttaa, että laina tullaan käyttämään sovittuun tarkoitukseen velkakirjan allekirjoittamisen yhteydessä. Lainaohjelmasta voi kysyä lisää omasta POP Pankista.

Yrityksen menestys vaikuttaa ympäristöön

Pienten ja keskisuurten yritysten kannattaa myös kysyä omasta pankistaan mahdollisuutta saada rahoitusta lainaohjelman kautta, sillä rahoituksen saamisen edellytyksenä on, että sillä edistetään yrityksen kilpailukykyä.

‒ Sanoisin, että suurin osa tämänhetkisistä asiakasyrityksistämme täyttää hyvin lainaohjelman ehdot, Maskuniitty arvioi.

POP Pankkien asiakasyritykset ovat pääasiassa pk-yrityksiä, jotka toimivat maa- ja metsätalouden, rakennus- sekä tukku- ja vähittäiskaupan alalla. Lainaohjelman rahoitus on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi maatalousyrittäjälle, joka haluaa hankkia uutta koneistoa.

‒ Näen yrittäjyyden tukemisen tärkeänä Suomen kasvun ja kehityksen kannalta, sillä täällä on paljon innovaatioita ja osaamista, jotka pitää tuoda esiin. NIB-lainaohjelman avulla se on nyt helpompaa pankillekin, Maskuniitty sanoo.

‒ Yritysten menestys heijastuu positiivisesti myös niiden ympäristöön. Maakunnissa ja pienemmillä paikkakunnilla tällä on erityisen suuri merkitys.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä