Hyppää sisältöön

Lämpöpumppuyritys uusi toimitilojensa lämmitysjärjestelmän NIB-lainaohjelmalla

Kodin öljylämmityksen vaihtaminen lämpöpumpputekniikkaan säästää sekä ympäristöä että rahaa. Alahärmän Sähkö Oy:n Lasse Penninkangas kertoo, että lämpöpumpputekniikalla lämmitetyssä kodissa säästöä voi kertyä jopa 2000 euroa vuodessa öljylämmityksen kustannuksiin verrattuna. 

Yritys on juuri itsekin vaihtanut uusien toimitilojensa lämmitysjärjestelmän. Rahoitus järjestyi POP Pankin NIB-lainaohjelman kautta.

‒ Lämpöpumpputekniikka on viimeinkin lyönyt läpi itsensä epäilevimpienkin ihmisten keskuudessa. Valtion myöntämän tuen ansiosta kysyntä on lisääntynyt paljon ja tulee vieläkin lisääntymään, Lasse Penninkangas sanoo ja tietää, mistä puhuu.

Vuonna 1989 perustettu perheyritys Alahärmän Sähkö Oy tekee monipuolisesti sähköasennuksia. Isä Lasse ja pojat Aki ja Mikko Penninkangas luotsaavat yritystä, jossa lämpöpumppujen, aurinkopaneelien ja nykyään myös sähköautojen latausjärjestelmien asennukset ovat arkipäivää.

‒ Kerromme mielellämme vaihtoehdoista yksityishenkilöille, jotka haluavat luopua öljylämmityksestä. Esimerkiksi ilmavesilämpöpumpulla voi korvata kokonaan vanhan lämmitysjärjestelmän tai sitten sen voi kytkeä muun lämmityslaitteiston rinnalle, Lasse Penninkangas sanoo.

Penninkangas kertoo, että myös aurinkopaneelien suosio on kasvanut vauhdilla hintojen laskun ja tuotekehityksen myötä. Alahärmän Sähkö asentaa sekä pienempiä aurinkopaneeleita omakotitaloihin yksityishenkilöille että suurempia maatalous- ja teollisuushallien käyttöön tarkoitettuja järjestelmiä.

Energiatehokkaista ratkaisuista kiittävät sekä ympäristö että kukkaro. Jos öljylämmitteiseen kotiin vaihdetaan vesi-ilmalämpöpumppu, säästöä voi tulla jopa 60 prosenttia aiempaan verrattuna. Euroissa tämä tarkoittaa keskimäärin 1000‒2000 euroa vuodessa.

‒ Aurinkosähkön säästö riippuu paljolti siitä, kuinka paljon omassa taloudessa pystyy hyödyntämään tulevaa energiaa. Keskimäärin säästö on 20 prosentin luokkaa, Lasse Penninkangas arvioi.

Toimitilat kuntoon NIB-rahoituksella

Alahärmän Sähkö on vastikään itsekin päivittänyt omien uusien toimitilojensa lämmitysmuodon. Seinäjoelta hankittuun 900 neliömetrin suuruiseen halliin vaihdettiin öljylämmityksen tilalle ilmasta veteen lämpöpumppu. Lisäksi kaikki valaisimet vaihdettiin energiaa säästäviin led-valaisimiin, joita ohjataan ABB:n free@home-automaatiolla.

Toimitilojen laajennukseen ja siellä tehtäviin parannuksiin yritys sai POP Pankista NIB-lainaohjelman kautta rahoituksen. NIB-lainaohjelma on niin yksityisille kuin yrityksille suunnattu lainaohjelma ympäristön kuormitusta vähentävien projektien rahoittamiseen ja pk-yritysten tuottavuuden parantamiseen. Tällaisia voivat olla esimerkiksi juuri lämmitysjärjestelmän vaihto, ikkunoiden tiivistys tai vaikka jätevesijärjestelmän uusiminen.

‒ Päädyimme hakemaan NIB-rahoitusta POP Pankin rahoitusjohtajan Anna-Maija Broon suosituksesta, koska toimintamme oli soveltuvaa tälle rahoitusmuodolle. Rahoituksen hakeminen sujui meidän kannaltamme helposti, kun pankki hoiti kaikki toimenpiteet, Lasse Penninkangas kertoo.

Yritys on ollut tyytyväinen POP Pankin asiakas jo pankkiryhmän perustamisajoista lähtien. 

‒ Arvostamme suuresti sitä, että pankki on omalla paikkakunnalla ja henkilöt ovat tuttuja. Kun on asiaa pankkiin, löytyy helposti apua joko puhelimitse tai henkilökohtaisesti käymällä pankissa, Lasse Penninkangas sanoo tyytyväisenä.

Alahärmän Sähkö Oy

  • Syntynyt vuonna 1989 yritysoston kautta Alahärmän Osuuskaupan sähköosastosta, jossa Lasse Penninkangas työskenteli 10 ja puolen vuoden ajan valmistumisensa jälkeen.
  • Tällä hetkellä toimintaa pyörittävät Lasse, Mikko ja Aki Penninkangas.
  • Lasse hoitaa pääsääntöisesti raha-asiat ja tilaukset, Mikko mm. suunnittelun ja urakkalaskennan ja Aki sähkö-, lämpöpumppu- ja aurinkopaneeliasennukset.
  • Toiminta laajentumassa Seinäjoelle, jossa aputoiminimenä on Seinäjoen Sähkötekniikka.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä