Hyppää sisältöön

Opiskelija - näin vältät alkusyksyn opintolainojen hakuruuhkan

Monet korkeakoulut ovat jo ilmoittaneet opiskelijavalinnoistaan. Opiskelupaikkansa varmistaneen kannattaa toimia nyt, mikäli haluaa välttää opintolainojen alkusyksyn käsittelyruuhkan. POP Pankin tilastojen mukaan opintolainoja haetaan eniten elo- ja syyskuussa.

POP Pankin tilastojen mukaan opintolainoja haetaan eniten elo- ja syyskuussa. Korkeakouluissa opiskeleva ja opintorahaa saava opiskelija saa opintolainan valtiontakauspäätöksestä Kelalta automaattisesti. Toisella asteella opiskelevan tulee hakea lainatakausta Kelalta samalla, kun hakee opintorahaa ja asumislisää.

Kun opiskelijalla on päätös opintolainan valtiontakauksesta, opiskelija voi hakea opintolainaa valitsemastaan pankista. Opiskelija päättää itse, nostaako hän opintolainaa ja minkä verran.

Opintolainan valtiontakauksen määrät nousevat 1.8.2024

Myönnettyjen ja nostettujen opintolainojen euromäärät ovat tuplaantuneet seitsemässä vuodessa. Vuonna 2023 POP Pankin myöntämä keskimääräinen opintolaina oli noin 13 000 euroa, kun vuonna 2006 summa oli hieman alle 7 000 euroa. POP Pankki ennakoi opintolainamäärien kasvua Kelan ilmoittaessa heinäkuun alussa, että opintolainan valtiontakauksen määrät suurenevat 1.8.2024.

Suomessa opiskelevalla yli 18-vuotiaalla lainatakauksen määrä suurenee 650 eurosta 850 euroon kuukaudessa. Alle 18-vuotiaiden toisen asteen opiskelijoiden takauksen määrä taas suurenee 300 eurosta 400 euroon kuukaudessa.

Lisäksi nostokertojen lukumäärät kasvavat Suomessa opiskelevilla. Toisen asteen opiskelijoilla nostokertoja on jatkossa lukuvuoden aikana neljä opintojen kestosta riippumatta. Lisäksi jatkossa kaikissa korkeakouluopinnoissa lainan nostokertoja on kaksi. 

Näin haet opintolainaa POP Pankista


Opiskelija - jos olet jo POP Pankin asiakas, voit hakea POP Opintolainaa omasta verkkopankistasi. Opintolainahakemus löytyy verkkopankkisi Lainat-välilehdeltä.

Opiskelija - jos olet kilpailuttamassa pankkia opintolainasi osalta, täytä opintolainahakemus tai laita viestiä verkkosivujen chatissä niin autamme sinut alkuun! Palvelemme chatissä arkisin klo 9:00-18:00. 

Kelan sivut: näin haet opintolainaa

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä