Hyppää sisältöön

Varo liikkeellä olevia huijausviestejä ja puheluita

Tällä hetkellä on liikkeellä hybridihuijauksia, missä yhdistetään useaa huijausmuotoa. Huijarit yrittävät näin erottautua yksittäistä ja helposti tunnistettavista huijauksista.

Huijaukseen saatetaan käyttää tekstiviestejä, chatteja, puheluja ja sähköpostia erilaisina yhdistelminä. Huijauksia tiedetään tehdyn mm. perintätoimistojen, yritysten ja pankkien nimissä. Huijarit saattavat esimerkiksi lähettää huolta herättävän tekstiviestin, jossa ei ole linkkejä, mutta jossa kehotetaan soittamaan välittömästi viestissä olevaan asiakaspalvelunumeroon ulosoton tai maksun välttämiseksi. Jos puhelinnumeroon erehtyy soittamaan, uhri houkutellaan asentamaan puhelimelleen haittaohjelma, joka vaarantaa pankkitunnukset ja kaikki puhelimen tiedot.

Älä soita tuntemattomiin numeroihin, jotka saat yllättävästä tekstiviestissä, chatissa tai sähköpostissa. Jos saat yllättävän puhelun tuntemattomasta numerosta, älä kerro tietojasi puhelussa äläkä koskaan asenna puhelimellesi tuntemattomia ohjelmistoja tuntemattomilta sivustoilta tai tuntemattoman tahon suosituksesta.

Jos epäilet tulleesi huijatuksi, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi tai pankin aukioloaikojen ulkopuolella sulkupalveluun numeroon 020 333.

POP Pankin nimissä liikkuvista huijaus- ja kalasteluviesteistä voi ilmoittaa osoitteeseen turvallisuus@poppankki.fi.

Lue lisää huijausyrityksistä ja turvallisesta asioinnista. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä