Hyppää sisältöön

Kesätyötienesteistä enemmän irti: täysi-ikäisen vinkit

Kesäduuni on muutakin kuin kuuluisaa bluesia. Kesällä kerrytetty palkka auttaa tasapainottamaan opiskeluajan budjettia, mutta voi myös toimia pesämunana monen haaveen toteuttamiselle. Kokosimme muutaman taloudenhallintavinkin opintojen ohessa työskenteleville täysi-ikäisille opiskelijoille:  

  • Käteistäkin käteväpää: Opiskelijan POP Visa -yhdistelmäkortti myönnetään vähintään 18-vuotiaalle opiskelijalle. Siinä on sekä luotollinen credit-ominaisuus että tililtä veloitettava debit-ominaisuus ja siksi se on kätevä maksuväline niin kahvilassa kuin verkko-ostoksilla. Kortin luotto-ominaisuuteen sisältyy myös esimerkiksi verkko-ostoksiasi suojaava ostoturva. Lue lisää opiskelijan POP Visa -kortista. 

  • Kesätyöpalkka ei vaikuta opintolainaan. Kun saat tiedon kouluun pääsystä, voit hakea Kelalta opintotukipäätöksen. Saadessasi päätöksen voit hakea pankista tarvittaessa opintolainaa. Kesätyötienestit voivat vaikuttaa opintorahan määrään muttei opintolainaan.  

  • Omaan kotiin ASP-tilin avulla? 
    Asuntopalkkiosäästämisjärjestelmä ASP on suunniteltu 15–39-vuotiaille ensiasunnon ostajille. ASP-lainarajat nousivat tänä keväänä helpottaen mieleisen asunnon löytämistä nykyasuntomarkkinoilla. ASP-säästäminen edellyttää ASP-tilin avaamista ja vähintään 150 euron säästämistä tilille neljännesvuosittain. Neljännesvuositalletuserien vähimmäismäärä on kahdeksan. 
  • Kutkuttaako rahastot? Erilaiset sijoitustuotteet ovat herättäneet paljon keskustelua niin mediassa kuin erilaisilla foorumeilla. Yksi tapa testata omia rajojaan sijoittajana on tutustua rahastosäästämiseen. POP Taloushetkessä POP Pankin sijoittamisen asiantuntija kartoittaa millaisia toiveita sinulla on ja millaisesta säästämisestä olet kiinnostunut ja kertoo erilaisista vaihtoehdoista. Lue lisää miksi omien rajojen tunteminen on tärkeää sijoittajana ja säästäjänä. 
     
  • Pankki taskussasi: sovelluskauppa-arviointien perusteella Suomen parhaimpiin lukeutuvalla POP Mobiililla voit tarkistaa niin tilisaldosi, hallinnoida korttisi käyttörajoja kuin tarkistaa rahastojesi tilanteen sekä merkitä rahastoja, milloin ja missä vaan. Lisäksi voitte turvallisesti vaihtaa viestiä pankkiyhteyshenkilösi kanssa. Helppoa ja nopeaa, jotta voit nauttia vapaa-ajastasi täysin siemauksin!

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä