Hyppää sisältöön
Seija Öystilä on tullut töihin pyörällä

Kilometrikisa kirittää pyöräileviä poppilaisia

POP Pankki osallistuu Pyöräilykuntien verkosto ry:n järjestämään valtakunnalliseen Kilometrikisaan. POP Pankkikeskuksen IT-tiimissä työskentelevä Seija Öystilä on yksi POP Liikkuu -joukkueen jäsenistä. Kilometrejä hänelle on kertynyt vajaassa kahdessa kuussa reilut 600.  

”Osallistuin Kilometrikisaan viime vuonna ensimmäistä kertaa. Pyöräilen työmatkat ja kuljen muutenkin joka paikkaan pyörällä aina kun mahdollista, joten ei paljon tarvinnut houkutella, että lähdin kisaan mukaan”, kertoo Seijä Öystilä.  

”On mukava seurata, miten kilometrejä kertyy itselle ja miten määrä vertautuu muihin kanssapolkijoihin. Muuten varsinaista osallistumistaktiikkaa ei ole. Tänä kesänä kuukauden kesälomareissu näkyy Kilometrikisan tuloksissa”, harmittelee Seija pilke silmäkulmassa. 

Seija Oystila Kilometrikisa
POP Pankkikeskuksessa työskentelevä Seija Öystilä nauttii siitä, miten pyöräily herättelee työpäivään.

Sateisimmilla keleillä ja talvella Seija hyppää uskollisen, 15 vuotta vanhan Rossanon hybridipyörän polkimiin. Kesällä matka taittuu Yhdysvalloista, San Diegosta mukaan tarttuneella Specialized-merkkisellä maantiepyörällä.  

Seija kannustaa rohkeasti tarttumaan pyörää sarvista. ”Alkuun pääseminen ja matkaan lähteminen on vaikeaa alkuvaiheessa, mutta kun pyöräilyyn tottuu, niin ei enää muulla halua kulkeakaan.”  

”Itse aloitin aikoinaan siten, että päätin kulkea 15 kilometrin työmatkan kerran viikossa hyvällä säällä. Lopulta kuljin viitenä päivänä viikossa ja pakkasrajakin nousi lopulta 25 asteeseen. Samaan aikaan ajatus autolla lähtemisestä on muuttunut vaikeammaksi. Työmatkapyöräillessä hyöty ja huvi yhdistyvät. Päivän liikunta-annos kertyy huomaamatta ja pyöräillessä herää mukavasti työpäivään.” 

”Pieni kisa työkavereiden kanssa saattaa auttaa kulkuvälineen valinnassa”, vinkkaa Öystilä.  

Kilometrikisa on kaikille työyhteisöille ja ryhmille avoin kisa. Lisätietoja löydät Kilometrikisan sivuilta - tätä kautta voi myös seurata POP Liikkuu -joukkueen edistymistä.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä