Hyppää sisältöön

Korttimaksamisen myytit ja faktat, osa 2: verkkomaksaminen

Edellisessä blogikirjoituksessani kokosin luotto- ja yhdistelmäkortteihin liittyviä myyttejä ja faktoja. Tällä kertaa vuorossa ovat verkkomaksamiseen liittyvät, syvälle ihmisten mieliin juurtuneet myytit ja kuinka asiat todellisuudessa ovat.

Myytti: Kortilla maksaminen verkossa on vaarallista.

Fakta: Kortilla maksaminen verkossa on itse asiassa turvallista. Voit aina reklamoida kortinmyöntäjälle eli pankillesi, jos jotakin odottamatonta tapahtuu. Sinun vastuullasi on toki seurata korttisi ostotapahtumia. Verkossa voit maksaa Visa Electron-, Visa Debit- tai Visa Credit -kortillasi. Jokainen kortti on täysin verkkomaksamiskelpoinen.  Credit tuntuu monista verkkomaksamisessa mukavimmalta, koska näin pystyt vastaanottamaan ostamasi palvelun/tavaran ennen kuin maksu veloitetaan sinulta.

Myytti: Debit- tai Electron-kortillani ei voi maksaa verkkokaupoissa. 

Fakta: Debit- ja Electron-kortit sekä Credit/Debit-yhdistelmäkortin Debit-ominaisuus ovat täysin verkkomaksukelpoisia eli niillä voi maksaa kotimaisissa ja ulkomaisissa verkkokaupoissa, joissa hyväksytään Visa-korttimaksut.

Kotimaisissa verkkokaupoissa Debitillä maksaminen on sama asia kuin pankin verkkomaksunapilla maksaminen sillä erolla, että kortilla maksaessa saa automaattisen ostoturvan ja mahdollisuuden reklamoida kortin myöntäneelle pankille, jos jokin menee pieleen. Korttimaksaminen todellakin kannattaa!   

Myytti: Vain Verfied by Visa -tunnuksella varustetut verkkokaupat ovat minulle sallittuja. 

Fakta: Jos kauppapaikka hyväksyy Visan korttimaksut ja käyttää Verified by Visa -palvelua, tarkoittaa se, että kortin tietojen syöttämisen jälkeen siirrytään automaattisesti verkkopankin  tunnistautumiseen.

Jos kauppapaikassa hyväksytään Visa-korttimaksut ilman Verified by Visa -palvelua, tapahtuu ostaminen pelkillä kortin tiedoilla. Molemmat tavat maksaa ovat yhtä hyviä eikä asiakkaan tarvitse huolehtia siitä, tukeeko kauppapaikka Visa Secure -palvelua vai ei.

Anne Korte
POP Pankkien korttiliiketoiminnasta vastaava

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä