Hyppää sisältöön

Myyntisaamiset rahaksi

POP Pankin Kansalaissuhdanne-ennuste povasi talouden kasvua loppuvuodelle 2021 ellei tautitilanne tuo kummempia yllätyksiä. Kysyntä kasvaa jo niin nopeasti, että tuotanto ja toimitusketjut eivät pysty siihen täysin vastaamaan.

Uutinen on varmasti kaikille yrittäjille odotettu ja useimmilla toimialoilla käänne onkin jo nähty ja katse on vahvasti tulevaisuudessa. Isossa kuvassa monen yrityksen kassa on markkinahäiriön vuoksi kuitenkin edelleen tavanomaista pienempi ja puskuritkin normaalia matalammalla, jonka vuoksi epätavallisia maksuehtoja pyydetään tavallista enemmän. Jos yritys pystyy edellyttämään omille laskuilleen vastaavat maksuehdot, voi tilanne olla hyvin hallinnassa, mutta joiltakin osin alkutuotannossa tilanne onkin haastavampi.

Talouskasvun ensimmäisiä merkkejä on laskutuksen lisääntyminen, joka tilastojen valossa on kasvanut viime vuoden lopulta alkaen, mutta yritykselle se ei aina näy heti kassassa, vaan toisinaan vain myyntisaamisten kasvuna. Talouden elpyessä ja tuotantoa kasvattaessa menot yleensä realisoituvat ennen tuloja, joten mistä rahoitus kasvuun?

Pankit tarjoamme mielellämme käyttöpääoman rahoitusta, mutta pääsääntöisesti vain vakuuksia vastaan. Käyttöpääoman rahoitukseen löytyy markkinoilta useita vaihtoehtoja, mutta yleensä yhteinen nimittäjä on vakuuksien tarve, joten mistä vakuudet rahoitukselle?

Lanseerasimme POP Pankissa kesäkuussa yritysasiakkaillemme Laskurahan, jolla yrityksesi voi realisoida myyntisaatavat nopeasti ja vaivattomasti kassaan. Laskuraha hyödyntää aiemmin hyödyntämättä jääneet myyntisaatavat vakuutena, eikä muita reaalivakuuksia tarvita. Rahoituksen määrä kulkee käsi kädessä rahoitettavaksi siirrettävien laskujen kanssa ennalta sovittuun enimmäismäärään saakka. Hinnoittelukin on läpinäkyvä ja maksat vain siitä palvelusta, jota käytät.

Artikkelin on kirjoittanut POP Pankki yrityspalveluiden kehityspäällikkö Pekka Maskuniitty.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä