Hyppää sisältöön

Niinikoskien vuosien unelmasta totta: ”Liikuttumisen hetkiä on ollut monia”

Katriina ja Arttu Niinikoski uskaltavat pikkuhiljaa luottaa siihen, että heidän pitkäaikaisesta unelmastaan tulee kesällä vihdoin totta. Niinikoskien oman kodin suunnittelu alkoi jo seitsemisen vuotta sitten. Keskeinen kysymys oli mihin koti rakennettaisiin. Jäätäisiinkö nykyisille sijoille vai pitäisikö muuttaa?

”Olen asunut useissa eri paikoissa elämäni aikana, mutta tämä meidän kylämme on aina ollut paikka, johon olen palannut. Äitini on täältä kotoisin ja yli 90-vuotias paapani asuu täällä edelleen. Arttukin on kotiutunut tänne ajansaatossa”, Katriina Niinikoski naurahtaa.

Hirsitalo joen rannassa

Kun sijainti alkoi olla selvillä, alkoi eri talovaihtoehtojen katselu.

”Muutama vuosi sitten olimme jo tekemässä ostotarjousta yhdestä talosta. Sen menettäminen harmitti silloin, mutta toisaalta emme olisi nyt tässä. Tontti, jonka löysimme, on ihana. Se sijaitsee joen varrella ja siellä on tilaa kahden labradorinnoutajamme temmeltää”.

”Sijainnin lisäksi meille on ollut tärkeää, että talo on hirrestä. Kun päätimme alkaa rakentaa omaa taloa, päädyimme Finnlamellin sisustusvalmiiseen talopakettiin. Meillä ei sinänsä ollut tarvetta millekään erikoisratkaisuille vaan halusimme selkeäpohjaisen hirsitalon, jota voi ajansaatossa sitten sisustaa halutessaan lisää”, Arttu Niinikoski lisää.

”Meillä on ollut tietty budjetti, joka on ohjannut koko projektia. OIemme satsanneet esimerkiksi keittiöön, koska sitä on hankalampi muuttaa. Mutta esimerkiksi maalattuja seiniä voi aina halutessaan tapetoida ja saada siten uutta ilmettä. Tässä vaiheessa on niin paljon erilaisia asioita ensikertalaiselle päätettäväksi, että on hyvä, että osan voi jättää esimerkiksi tapetoinnin osalta myöhemmäksikin”, Katriina toteaa.

Niinikosket-pienempi-1

Pariskunta on kuvattu talonsa edessä.

”Vaikka paljon on jo valmiina, sisällä on sen verran keskeneräistä, että ajateltiin, että otetaan kuva ulkona”, Katriina hymyilee.

”Minun oli pitkään vaikea uskoa, että tästä tulee todella totta, mutta projektin edetessä sitä on vain pitänyt alkaa uskoa. Esimerkiksi niin hassulle kuin se saattaa kuulostaa, iso liikuttumisen hetki oli, kun putkimies oli käynyt laittamassa putket ja merkannut lattiaan, mihin kohtaan tulee väliseinät. Toinen liikuttumisen hetki oli, kun lattiavalu oli valmis”.

”Koko ajan tulee varmempi olo siitä, että näin tämän kaiken on pitänyt mennäkin. Aluksi olin ajatellut, että ikkunat tulisivat toiseen suuntaan, mutta nyt kun on nähnyt, miten talo sijoittuu tontilla, ikkunoiden suunta on juuri niin kuin pitää. Myös takka on hyvä esimerkki, miten asiat loksahtelevat kohdilleen. Kun se oli asennettu paikalleen, se oli kauniimpi kuin mitä olimme sen katalogista tilanneena ajatelleet olevan”.

Unelmille tukea lähipiiriltä ja pankilta

Osa lähtee toteuttamaan unelmiaan heti. Osa miettii kerran, jos toisenkin. Niinikosket kiittävät perhettään ja lähipiiriään rohkaisusta lähteä toteuttamaan unelmien taloprojektia.

”Olemme miettineet tätä asiaa jo niin kauan, että on tehnyt hyvää puhua rakentamisesta myös oman perheen ja lähipiirin kanssa. Heiltä saanut uusia näkökulmia ja toisaalta vahvistusta omille ajatuksille. Ilman heidän kannustustaan, tukea ja apua emme olisi välttämättä lähteneet tähän”, Katriina ja Arttu kiittelevät.

Myös Finnlamellin ja POP Pankki Lappajärven ammattilaiset kiitosta.

”Kannattaa tutustua vaihtoehtoihin ja etsiä itselleen paras kumppani. Päädyimme vaihtamaan pankkia, sillä tuntui, että vaikka lähipiiri tuki meitä, kaipasimme myös pankilta näkemystä”, pariskunta kertoo.

”Vinkki POP Pankista tuli lähipiiristä, missä oli hyvät kokemukset POPista. Kun lähdimme juttelemaan projekteistamme POP Pankki Lappajärven kanssa, asenne oli heti, että miksei. Meidän kohdallamme kuitenkin oli kyse kahdesta vakituisessa työssä olevasta ihmisestä, jotka olivat miettineet asiaa jo pidempään.”

”Suhtautuminen asiakkaaseen on tärkeää, mutta myös pankkiasioinnin pitää olla sujuvaa, koska päätettävää on niin paljon ja päätöksiä voi joutua tekemään nopeastikin. POP Pankki Lappajärvellä asiointi on suoraviivaista ja helppoa, kun pankin omat päätöksentekijät ovat lähellä. Ja vaikka itse on ottanut paljon asioista selvää, sitä arvostaa, kun on ammattilaisia, joilta voi aina kysyä neuvoa”.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä