Hyppää sisältöön

Nuoren kesätyöläisen pankkiasioiden muistilista

Onneksi olkoon - kesätyö on hyvä mahdollisuus tutustua erilaisiin töihin ja työpaikkoihin. Kokemus auttaa omien tulevaisuuden suunnitelmien hiomisessa ja esimerkikiksi siinä, mitä lähteä opiskelemaan jatkossa. 

Mutta... Hoidetaan pari pankkiasiaa ensin. Kokosimme listan asioita, mitä ottaa huomioon nuoren pankkiasioinnissa, sillä alaikäisenä osaan palveluista voi liittyä joitakin rajoituksia. 

Kuka voi avata tilin

15-vuotias voi avata POP Pankissa itselleen tilin, jos hänellä on omia tuloja. Tee myös verkkopankkisopimus jos haluat hallita tiliäsi POP Mobiili -pankkisovelluksessa. Samalla voi tarvittaessa tilata Visa Debit Online -kortin. Tilin avaamisesta ja palveluista kannattaa keskustella omien vanhempien kanssa, myös pankin asiantuntijalta voi kysyä lisää palveluista. Aloita tilin avaaminen ottamalla yhteyttä pankkiisi esimerkiksi sivuillamme avautuvan chat-palvelun tai ajanvarauspalvelun avulla.

Kenelle tili ilmoitetaan työpaikalla

Kesätyöpaikkasi yhteyshenkilösi neuvoo sinua tilinumeron ilmoittamisesta. Tilisi tiedot voit tarkistaa esimerkiksi POP Mobiilista.

Pankki puhelimessasi

POP Mobiilissa voit seurata reaaliajassa tilisi saldoa ja maksaa laskuja. Voit myös turvallisesti lähettää viestejä pankkiyhteyshenkilöllesi. POP Mobiili ja POP Avain -tunnuslukusovellus ovat maksutta ladattavissa sovelluskaupoista.

Turvaa tilisi

Pidä huolta omista verkkopankki- ja korttitunnuksistasi. Älä koskaan anna niitä ulkopuolisille ja muista suojata PIN-koodisi esimerkiksi nostaessasi rahaa automaatilla tai maksaessasi ostoksia kassalla. Kaikissa POP Visa -korteissa on lähimaksuominaisuus, joka mahdollistaa alle 50 euron ostosten maksamisen näyttämällä korttia lukulaitteelle, jolloin PIN-koodia ei tarvitse näppäillä joka kerta.

Mitä tehdä jos puhelin tai kortti katoaa

Mikäli puhelimesi katoaa, ole välittömästi yhteydessä pankkiisi. POP Pankin Visa-korttipalvelun yhteystiedot ja palveluajat löydät sivuiltamme nopeasti haku-toiminnolla. Palveluaikojen ulkopuolella voit aina soittaa maksuttomaan sulkupalveluun 020 333.

Kesätyötienestien säästäminen

Kesätyöpalkasta kannattaa ja saa nauttia, olethan tienannut ne itse. Vaan oletko mahdollisesti miettinyt isompaa hankintaa tai säästämistä vaikka harrastamista varten? Säästövaihtoehtoja on paljon. POP Pankin henkilökohtainen pankkiyhteyshenkilösi käy mielellään läpi yhdessä sinun ja vanhempiesi kanssa sinulle sopivia eri säästämisen vaihtoehtoja.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä