Hyppää sisältöön
Häiriö rahastojen näkymisessä POP Mobiilissa

Robinilla on unelmien kesä edessä

Robin Packalén rakastaa vauhtia. Mitä hurjempi laite, sitä siistimpää. Päivä tivolissa pikkusiskon kanssa jää pop-tähdelle juuri nyt vain unelmaksi, mutta moni muu haave on jo tullut todeksi.
– Lällyt laitteet ovat ihan turhia! Lempparini on Merirosvolaiva, varsinkin siinä kohtaa, kun laiva tulee ylhäältä alas ja vauhti ottaa eniten vatsan pohjasta. Tykkään hurjista laitteista ja luotan siihen, että ne toimivat. Ehkä minulla ei vielä ole kuolemanpelkoa, Robin, 18, pohtii asiakaslehtemme haastattelussa.

Ei vielä ihan aikuinen

Aikuiselle yleisölle ex-teinitähti tuli tutuksi viimeistään kevään Vain elämää -ohjelman kautta. Hänen omana päivänään kokeiltiin muun muassa segway-ajelua. Sähkövempaimet ovat aina kiinnostaneet Robinia.
 
Esiintyessäänkin hän on usein pitänyt mukana jotakin välinettä, jolla pääsee kovaa. Ensin se oli skeittilauta, sitten airwheel, hoverboard ja viimeksi segway. Niin, ja onhan hänellä myös urheiluauto. Jos kyseessä olisi kuka tahansa muu kuin Robin, auto herättäisi kateutta. Robin on kuitenkin niin aseistariisuvan innoissaan kaikesta ja käyttäytyy niin hyvin, että häntä tekee mieli vain onnitella menestyksestä ja taputtaa olalle.

Vaikka Robin on täysi-ikäinen, hän ei pidä itseään vielä ihan aikuisena. Hän on ollut seitsemän vuotta nonstoppina pinnalla, tehnyt viisi levyä, vetänyt keikan Helsingin Olympiastadionilla ja esiintynyt useita kertoja Hartwall Areenalla. Hänestä on tehty kirja ja elokuva. Ja silti: 

– Jännitin Vain elämää -nauhoituksia ja mietin, mitä pystyn antamaan siellä. Miten kehtaan istua pöydän päähän, kun ympärilläni on niin hienoja tyyppejä. Ja kaikki aikuisia. En voinut tehdä muuta kuin olla oma itseni. Onneksi se menikin ihan hienosti.

Reissu joka ei unohdu

– Vain elämää oli iso kokemus, joka ei unohdu. Lähennyimme tosi paljon. Tuollaisia leirejä pitäisi järjestää artisteille ja muusikoille myös ilman kameroita. Ärsyttävin oli oma päiväni, koska jouduin olemaan niin paljon yksin, Robin harmittelee.

Esitykset pidettiin visusti salassa päivän sankarilta h-hetkeen saakka. Siksi Robin vietiin omana päivänään kylään jäätelölle omin päin. Castillo de Mondassa hän joutui pitämään kuulokkeita, ettei olisi kuullut toisten harjoittelevan.

– Sekä lounaan että illallisen kuvaukset kestivät kolme tuntia. Tekemistä oli joka päivä aamukahdeksasta puoleen yöhön, ja sen jälkeen jäimme vielä juttelemaan keskenämme. Ei silti ollut yhtään rankkaa. Oli sairaan hauskaa olla kuulemassa, mitä konkarit ovat kokeneet. Olin tavallista enemmän hiljaa ja vain kuuntelin, Robin kertoo.

Robinilla on hyvää sanottavaa kaikista osallistujista. Esimerkiksi Petra Garganon kanssa hänellä oli paljon yhteistä, koska molemmat aloittivat uransa hyvin nuorina. Samu Haber oli älyttömän sanavalmis. Nikke Ankaran sydämellisyys ja Olli Lindholmin äijäroolin alta paljastuva herkkyys yllättivät Robinin.

Unelmien kesäpäivä

Alkavana kesänä Robin keikkailee 17 paikkakunnalla. Robin toivoo lämmintä säätä. Unelmien kesäpäivä näyttää hänestä samalta kuin yksi tietty vuorokausi viime kesänä:

– Oltiin keikalla Lahden SummerUpissa. Oli lämmin kesäsää, kun lähdin suoraan keikan jälkeen ajamaan Turkuun. Siellä oli meneillään Ruisrock, ja rantalavalla esiintyi JVG. Kaikki kaverit olivat siellä. Minulla oli seurana vain pikkusisko. Sanoin hänelle, että nyt lähdetään. Ankkuroimme veneen Ruissalon Kansanpuiston eteen koko loppuillaksi. Siinä oli siistiä unelmoida seuraavasta päivästä, jolloin esiintyisin itse samalla lavalla.

Kesän keikoille on tulossa uusia biisejä sekä uusia versioita vanhoista hiteistä. Kokonaisuutta on hiottu tavallistakin huolellisemmin, jotta katsojien elämys soljuisi miellyttävästi eteenpäin.

– Teen paljon työtä myös sen eteen, että jokainen keikka olisi uniikki. Joskus pelkään, että ajan sen kanssa itseni loppuun. Minusta on kuitenkin kiva tietää jotakin paikasta, jossa olen, jotta voin keksiä keikalle jotakin uutta ja ottaa kontaktia yleisöön. Olisi väärin yleisöä kohtaan, jos vetäisin kaikkialla saman shown, Robin pohtii.

Ajateltu on puoliksi tehty

Robin on kova visualisoimaan. Hän kuvittelee mielessään keikkoja, konsertteja, levyjä, biisejä ja yhteistyökuvioita, ja siinä samassa ne jo ovatkin melkein totta.

– Tavallaan unelmointi on minulle osa suunnittelumenetelmää. Ensin visualisoin ja sitten alamme miettiä realistisesti, miten asia olisi toteutettavissa.

Juuri nyt Robin unelmoi lukion käymisestä loppuun ja hyvistä arvosanoista ylioppilastodistuksessa. Toki hänellä on ammatillisiakin unelmia. Olisi esimerkiksi hienoa tehdä musaa myös muiden esitettäväksi.

– Siirrän aina maalia, kun saavutan jotakin. Unelmien täytyy olla korkealla, jotta pääsee edes lähelle. Olisi mahtavaa, jos voisin mennä ulkomaille keikoille tai tekemään jonkin siistin jutun siellä. Jos tulee fiilis, että nyt on oikea hetki, niin lähden. Suunnitelman täytyy kuitenkin olla realistinen. Asiani ovat oikein hyvin myös Suomessa, Robin toteaa.

Robinin koko haastattelu on luettavissa Koivunlehti-asiakaslehdestämme.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä