Hyppää sisältöön
Tekstiviesti- ja sähköpostikalasteluja on liikkeellä

Unelmakodissa riittää remontoitavaa

Alamikkulan perhe hankki vuonna 2011 Vaasasta talon, joka tuntui remontointitarpeista huolimatta heti kodikkaalta. Talo on muuttunut vuosien varrella entistä enemmän asukkaidensa näköiseksi.
Jo asuntonäytössä minut valtasi tässä talossa lämmin, kodikas tunne. Soitin heti miehelleni Akille ja kerroin, että nyt se meidän kotimme on löytynyt, Sanna-Maija Alamikkula muistelee.

Aki Alamikkula naurahtaa vaimonsa muistelulle ja on samaa mieltä, että heidän nykyinen kotinsa oli yllättävän hyvä löytö. Perhe etsi seitsemän vuotta sitten kohtuuhintaista omakotitaloa rauhallisesta naapurustosta. Metallialalla työskentelevälle Akille ja kuntosalilla töissä käyvälle Sanna-Maijalle oli selvää, ettei heidän tiukkaan budjettiinsa sopivaa taloa löydy muuttovalmiina.

– Olimme hakeneet asuntolainaa Kyrönmaan Osuuspankin Vaasan konttorilta jo etukäteen. Lisäksi toivoimme, että rahaa jäisi remontointiinkin. Talo tuntuu kodilta vasta, kun siinä näkyy oma kädenjälki, Aki kiteyttää.

Palkitseva remonttikohde

Alamikkulat ostivat kodikseen Vaasan Ristinummesta vuonna 1983 valmistuneen omakotitalon, joka oli ostohetkellä lähes alkuperäisessä kunnossa. Pariskunta on sittemmin kunnostanut talon sisätilat lattiasta kattoon.

– Talossa piti tehdä sähkötöitä, jotta kaapeloinnit täyttäisivät nykyaikaiset vaatimukset. Sama koski osaa vesiputkista, jotka oli liitetty vesikalusteisiin vanhojen ohjeistuksien mukaan. Näillä uudelleenasennustöillä saimme varmistettua, että kotimme pysyy turvallisena pitkään, Aki kertoo.

Budjetti joustaa tarvittaessa

Aki ja Sanna-Maija eivät olleet valmistautuneet aivan näin laajoihin talon uudistustöihin asuntolainaa hakiessaan. Siksipä he hakivat sen rinnalle täydentävää kulutusluottoa, joka kattaa hyvin remonttien ja keskikokoisten hankintojen kulut.

– Kyrönmaan Osuuspankki oli meille laina-asioissa itsestään selvä valinta, koska olemme saaneet sieltä aina miellyttävää palvelua. Sekä asuntolainan että POP Jouston saaminen sujui vaivattomasti. Etenkin pankinjohtaja Helena Birlingin kanssa on ollut mukava asioida, Aki ja Sanna-Maija kiittelevät.

Joustava laina on mahdollistanut sen, että talon remontointia on voitu jatkaa kuluneiden seitsemän vuoden ajan aina tarpeiden mukaan. Kodin keittiö on uudistettu muutama vuosi sitten kokonaan. Vanhaa takkahuonetta laajentamalla perhe sai käyttöönsä kolmannen makuuhuoneen.

Lapset mukaan sisustamiseen

Perheen kaksi tytärtä, 9-vuotias Annukka ja 5-vuotias Aamu, ovat kasvaessaan vaikuttaneet kodin ilmeeseen. Tyttöjen huoneista on saatu tehtyä heidän näköisensä melko pienillä muutoksilla, kuten maalaamalla seinät uudelleen. Perintönä saatuja huonekaluja on täydennetty monikäyttöisillä uudiskalusteilla.

– Sisustusratkaisuja tehdessä on tärkeää pitää mielessä kasvavan lapsen tarpeet. Heillä pitää olla tarpeeksi tilaa leikkiä muuallakin kuin omassa huoneessaan. Lialle arkoihin tai helposti rikkoutuviin kalusteisiin ja esineisiin ei kannata sijoittaa. Lapsiperhearkea helpottaa paljon myös se, ettei ylimääräistä tavaraa loju joka nurkassa, Sanna-Maija vinkkaa.

Alamikkuloiden tarkoituksena oli alun perin asua talossa vain muutaman vuoden ajan. Erinomainen sijainti ja näppärä pohjakaava ovat kuitenkin riittäneet pitämään perheen vielä aloillaan.

– Haaveissamme on rakentaa joskus tulevaisuudessa isompi autotalli takapihallemme. Kylpyhuoneremontti olisi mukava tehdä, ja pihamaatakin voisi päivittää lähiaikoina. Tästä on tullut remontoinnin myötä täydellinen koti meille. 

Perheen arkea voi seurata Sanna-Maijan blogissa Life 2.0 osoitteessa sanniksenlife20.blogspot.com.
 
Teksti: Annika Kujanpää, kuvat: Jarno Pellinen

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä