Hyppää sisältöön

Vältä opintolainaruuhka – katso vinkit lainan sujuvaan hakemiseen

Opiskelijaelämä on innostavaa, vauhdikasta ja jännittävääkin – jännitystä ilmaan voi luoda kokeiden ja kurssiarvosanojen lisäksi myös taloudellinen tilanne. Opintolaina tuo joustoa arkeen ja vapauttaa aikaa opintoihin keskittymiseen. Kokosimme kootut vinkit opintolainan eduista ja sen hakemisesta.

Monelle opiskelijalle pennin venyttäminen tulee varsin tutuksi opiskeluaikoina. Jos rahat eivät tunnu riittävän tai opintoihin haluaa keskittyä täysillä, voi opintolainan nostamista harkita. Opintolaina saattaa kuitenkin mietityttää, mutta sen edut puhuvat puolestaan.

Opintolaina on valtion takaamaa lainaa, mikä mahdollistaa matalan koron lainalle. Lisäksi jos valmistut määräajassa, Kela maksaa sinulle opintolainahyvitystä 40 prosenttia 2500 euroa ylittävästä osasta. Parhaimmillaan voit siis säästää tuhansia euroja – ei huono diili! Opintolainan takaisinmaksu aloitetaan useimmiten kaksi vuotta valmistumisen jälkeen, jolloin oletusarvoisesti olet jo vahvasti työelämässä kiinni. Tällöinkin otetaan kuitenkin huomioon elämäntilanteesi ja maksukykysi.

Opintolainaa ei siis tarvitse pelätä, etenkin jos on selkeät opiskelusuunnitelmat. Se tuo kuitenkin joustoa arkeen ja tukee opintoihin keskittymistä. Opintolainan nostaminen onkin yleistynyt, ja vuosittain opintolainan haku ruuhkautuu erityisesti elo-syyskuussa. Miten sitä opintolainaa sitten oikein haetaan ja kuinka sen voisi tehdä mahdollisimman sujuvasti?

Vinkit opintolainan sujuvaan hakemiseen:

  • Hae ensin lainan takauspäätös Kelalta: Ennen opintolainan hakemista sinun täytyy vastaanottaa opiskelupaikka ja hakea opintotukea Kelalta. Hyväksytty opintotukipäätös sisältää automaattisesti myös opintolainan takauspäätöksen.

  • Vältä ruuhka: Hae opintolainaa heti, kun olet saanut lainantakauspäätöksen. Opintolainan hakemista ei kannata pitkittää elo-syyskuulle, jos sinulla on mahdollisuus hakea lainaa jo ennen ruuhkia.

  • Hae lainaa pankista: Myönteisen opintotukipäätöksen jälkeen pääset asioimaan pankin kanssa! Jos olet POP Pankin asiakas, voit hakea opintolainaa kätevästi verkkopankista. Opintolainahakemus löytyy verkkopankkisi Lainat-välilehdeltä.
    Jos et vielä ole asiakkaamme, voit täyttää opintolainahakemuksen, laittaa viestiä chatissä tai vaikka varata ajan POP Verkkohetkeen.

  • Valmista! Nosta opintolainasi ja nauti opiskelijaelämästä!

Lue lisää ja hae opintolainaa

Tutustu Kelan opintolainasivuihin

 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä