Vinkkejä talouden tasapainottamiseen

Kun opiskelukaverinasi on POP Pankki, raha-asioista ei tarvitse stressata ja voit keskittyä henkisen pääomasi kartuttamiseen. Meiltä saat kaikki mitä raha-asioidesi hoitamiseen tarvitset.

Käväise konttorilla

Opiskeluaika merkitsee usein suurta elämänmuutosta: on maisemanvaihtoa, uudet rutiinit, uusia ystäviä, täysin uusiksi menevät raha-asiat tukilomakkeineen ja paperipinoineen...

Me autamme sinua loikkaamaan itsenäiseen elämään. Tältä sivulta löydät vinkkejä opiskelijan taloudenhoitoon, sekä esimerkkejä palveluista, joilla autamme sinua tulevaisuuteen. 

Opiskelijan talousvinkit

#1
Tilaa laskut e-laskuna verkkopankkiin, niin laskut eivät hautaudu luentomuistiinpanojen tai kebab-kääreiden sekaan. Vältät turhaa papereiden pyörittelyä ja voit maksaa ne suoraan verkkopankissa tai POP Mobiilissa ilman säheltämistä viitenumeroiden kanssa. Mobiilissa voit tilata myös ilmaisen ilmoituksen saapuneesta laskusta.

#2

Opiskelupaikka on monesti jossain muualla kuin kotikulmilla äidin helmoissa. Varsinkin opiskelun alkuvaiheissa kämppä saattaa muuttua tiuhaan, ja opiskelijaboksista puuttua verkkoyhteys -eikä läppärikään ole itsestäänselvyys. Kirjastossa tuskin haluat pankkiasioitasi hoitaa, jotenota käyttöösi POP Mobiili. Sillä hoidat pankkiasiat ihan missä ja milloin vain - niin luentojen välissä kuin fuksiaistantereellakin. Kun otat POP Mobiilin rinnalle POP Avaimen, voit myös vahvistaa laskut ilman paperista tunnuslukulistaa. 

#3

Vahingot voivat käydä kalliiksi. Kannattaa siis varautua etukäteen. Vuokraisännätkin ovat suosiollisempia, kun vilautat vakuutussopimusta. POP Vakuutuksesta saat opiskelijan kotivakuutuksen edullisesti.

#4

Harva opiskelija ajattelee asunnon ostamista tai asuntosäästämistä, vaikka se todella kannattaisi. ASP-säästäminen on tarkoitettu 15–39-vuotiaille ensiasunnon ostajille. ASP-säästäjänä saat säästöillesi korkeinta mahdollista verotonta korkoa ja lainalle valtiontuen. Pienikin säästösumma poikii hyvin. Tärkeintä on aloittaminen.

#5

Opiskelu on elämän huippuaikaa ja siitä kannattaa ottaa kaikki irti! Taloudellisesti aika voi kuitenkin olla niukkaa, joten hae vähän helpotusta ja täydennä talouttasi POP Opintolainalla. Opintolainaa voit nostaa 48 kuukauden ajan, ihan kuten opintotukeakin.