Hyppää sisältöön

Korot

Euribor, Prime vai kiinteä korko? Lainan korko muodostuu asiakkaan valitsemasta viitekorosta ja sen päälle laskettavasta marginaalista. Viitekorko on julkisesti noteerattu korko ja marginaalista sovit pankkisi kanssa.

Euribor

Euribor (Euro Interbank Offered Rate) on euroalueen rahamarkkinoiden viitekorko. Suomen suosituin asuntolainan viitekorko on 12 kuukauden euribor. 12 kuukauden euriboriin sidottu lainan korko tarkistetaan 12 kuukauden välein eli kerran vuodessa. Ensimmäinen koronmääräytymisjakso alkaa velan ensimmäisen erän nostopäivänä. Seuraava koronmääräytymisjakso alkaa edellisen koronmääräytymisjakson päätyttyä.

POP Prime

POP Prime on POP Pankkien oma viitekorko, jonka tason määrittelee POP Pankkikeskuksen hallitus. Prime-koron tasoon vaikuttavat esimerkiksi yleinen korkotaso, taloudellinen tilanne ja inflaatio. Prime-korko seuraa markkinakorkoja, mutta se muuttuu niitä maltillisemmin.

Kiinteä korko

Kiinteällä korolla tarkoitetaan sitä, että lainan korko pysyy samana koko sovitun kiinteän korkojakson ajan, eikä se muutu yleisen korkotason vaihtelun mukaan. Kiinteä korko voidaan määrittää esimerkiksi 3, 5 tai 10 vuodeksi. Kiinteän korkojakson päätyttyä lainasi korko sidotaan lainaneuvottelussa sovittuun vaihtuvaan viitekorkoon, johon lisätään asiakaskohtainen marginaali. Halutessasi voit myös neuvotella lainaasi uuden kiinteän koron jakson.

asuntolainan korko

Todellinen vuosikorko

Todellisen vuosikoron laskenta sisältää varsinaisen koron lisäksi myös muut lainan kulut vuotuiseksi koroksi muutettuna. Tällaisia kuluja ovat esimerkiksi lainan nostamisesta ja hoitamisesta aiheutuvat kulut. Todellinen vuosikorko ilmaistaan aina prosentteina.

POP Asuntolainalla uuteen kotiin

POP Asuntolaina on sijoitus tulevaisuuteen, ja jokainen kuukausilyhennys kartuttaa sinun omaisuuttasi.
 
Lainaa voi hakea minkä tahansa pankin asiakkaana, mutta toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi POP Pankin asiakkaaksi ja hoidamme pankin vaihdonkin puolestasi. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä