Hyppää sisältöön

Huijausviestejä liikkeellä sekä tekstiviestinä että sähköpostitse

Liikkeellä on jälleen huijausviestejä sekä sähköposteina että tekstiviesteinä. Olkaa tarkkana verkossa ja muistakaa Kuluttajaliiton ohje: Varo, varmista ja varoita!

Liikkeellä on jälleen monenlaisia huijausyrityksiä. Tuoreimpana on raportoitu POP Pankin nimissä lähetetty kalastelusähköposti, jossa pyydetään lukemaan luottamuksellinen sähköpostiviesti. Alla kuva viestistä.

Huijausyritys2_112021

 

Lisäksi on raportoitu POP Pankin nimissä lähetetystä kalastelusähköpostista, jossa pyydetään päivittämään matkapuhelin PSD2-direktiiviin vedoten. Alla kuva viestistä:

Huijausyritys-112021

Liikkeellä on myös paljon erilaisia huijaustekstiviestejä, joissa ilmoitetaan saapuneesta ääniviestistä, vastaamattomasta puhelusta tai toimitettavasta lähetyksestä. Osa viesteistä on lähetetty esim. Postin nimissä. Kaikissa viesteissä on linkki, jota pyydetään klikkaamaan viestin kuuntelemiseksi tai lähetyksen vastaanottamiseksi. Älä klikkaa linkkejä, sillä niiden kautta puhelimelle voi latautua haittaohjelmia!

Tutustu Huijausyritykset-sivuumme ja lue sieltä lisää ohjeita ja vinkkejä turvalliseen verkkoasiointiin. Sivulta löydät myös toimintaohjeita tilanteessa, jossa olet joutunut huijauksen uhriksi.

Muista myös Kuluttajaliiton Varo, varmista ja varoita -kampanja, ja sen ohjeet. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä