Hyppää sisältöön

Kolmen POP Pankin fuusio hyväksyttiin – Uusi pankki aloittaa toimintansa kesäkuussa

POP Pankki vahvistaa kolmen pankin fuusion myötä asemiaan Turun, Liedon ja Kaarinan seudulla

Piikkiön Osuuspankin ja Liedon Osuuspankin osuuskuntakokoukset sekä Suupohjan Osuuspankin edustajisto hyväksyivät 2.–3.2.2022 järjestetyissä kokouksissaan ehdotetut sulautumisesitykset. 
Kolmen pankin fuusiosta muodostuva pankki aloittaa toimintansa kesäkuussa 2022. POP Pankki -ryhmään kuuluvan pankin nimeksi on suunniteltu Suomen Osuuspankkia. Taseeltaan pankki on noin
1,3 Mrd euroa ja se tarjoaa digitaaliset palvelut valtakunnallisesti sekä paikallisesti palvelevan, Helsingistä Rovaniemelle ulottuvan konttori- ja palvelupisteverkoston.  
  

”Tämä oli monesta näkökulmasta merkittävä päätös, jolla varmistetaan POP Pankkiin liitetty sujuva, henkilökohtainen asiointi ja nopea päätöksen teko Turun, Liedon sekä Kaarinan ja Piikkiön seudulla. Uusi pankki pystyy aidosti palvelemaan paikallisesti hyödyntäen valtakunnallisia resurssejaan”, toteaa Piikkiön Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Jäntti.  

”Tälle seudulle tulee tällä päätöksellä rahoitusmarkkinoille asiantuntijuudeltaan ja resursseiltaan varteenotettava pankkitoimija. Nykyiset asiakkaamme siirtyvät automaattisesti uuden pankin asiakkaaksi tämän aloittaessa toimintansa kesäkuussa”, sanoo Liedon Osuuspankin toimitusjohtaja Juha Niemelä.  

”Suupohjan Osuuspankin edustajisto vahvisti päätöksellään strategiamme mukaisen tavoitteen hakea kasvua kasvuseuduilta, millainen ehdottomasti Turun, Liedon, Kaarinan ja Piikkiön seutu on. Jokaisella kolmella pankilla on omat vahvuutensa, jotka nyt tuodaan yhteen niin henkilö- kuin yritysasiakkaidemme eduksi. Uusi pankki tarjoaa kattavat pankki- ja rahoituspalvelut sekä sen laaja asiantuntijoiden joukko on vastaamassa niin päivittäiseen pankkiasiointiin, yrityspuolen investointeihin kuin lainopillisiin asioihin liittyviin kysymyksiin”, summaa kesäkuussa toimintansa aloittavan pankin toimitusjohtajana jatkava, Suupohjan Osuuspankin toimitusjohtaja Timo Kalliomäki.  
 
Sulautuvien pankkien asiakkaiden tileihin ja kortteihin ei ole tulossa muutoksia sulautumisen myötä. Pankit tiedottavat asiakkaitaan sulautumisen etenemisestä.  
 
Lisätietoja:  

Timo Jäntti, toimitusjohtaja, Piikkiön Osuuspankki, 040 721 4236 
 
Juha Niemelä, toimitusjohtaja, Liedon Osuuspankki, 050 558 1523 
 
Timo Kalliomäki, toimitusjohtaja, Suupohjan Osuuspankki, 040 523 2068 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä