Hyppää sisältöön
Huijaussoittoja liikkeellä POP Pankin nimissä

Lakia-Jukola 2024 on tiimi- ja talkoohengen juhlaa

Noin parikymmentätuhatta suunnistajaa suuntaa kesäkuun puolessa välissä Kauhavalle osallistuakseen lajin huipputapahtumaksi muodostuneeseen Jukolaan. POP Pankki Pohjanmaa on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista ja pankin oma POPlikat-joukkuekin on ilmoittautunut Venlojen viestin lähtöviivalle.  

Miten POP Pankki Pohjanmaa tuli lähteneeksi mukaan Lakia-Jukolan kumppaniksi? 

Paikallisen yhteisön tukeminen ja yhteisöllisyys sekä vastuullisuus ovat POP Pankki Pohjanmaalle tärkeitä arvoja. Lakia-Jukola on merkittävä tapahtuma tälle paikkakunnalle ja olemme tukeneet jo pidempään tapahtumaa osaltaan organisoivaa Kauhavan Wisaa, joten Jukolaan mukaan lähteminen vastuullisena yhteistyökumppanina oli meille luontevaa, kertoo POP Pankki Pohjanmaan markkinointipäällikkö Kari Hernesniemi.  

Millä tavalla pankkinne on mukana tapahtumassa?  

Näymme yhteistyökumppanina tapahtumassa eri tavoin, mutta myös meidän työntekijöitämme osallistuu merkittävissä määrin tapahtumaan talkoolaisena. Meiltä on osallistumassa myös oma joukkue Venloihin, Kari jatkaa.  

jukola-pop-pankki-pohjanmaa-kuvia
Lavia-Jukola on näkynyt säännöllisesti myös POP Pankki Pohjanmaan sosiaalisen median kanavissa. 

Mistä idea omaan joukkueeseen sai alkunsa?

POP Panki Pohjanmaan suunnistajiaIdea joukkueeseen syntyi noin kaksi vuotta sitten, kun saimme tietää, että Jukola on tulossa Kauhavalle. Ajattelimme, että tottahan sitä pitää ”omiin kisoihin” oma joukkue saada ja niin innostuimme perustamaan oman treeniporukan. Porukka ollut avoin kaikille eli mukaan on voinut tulla, oli suunnistustaustaa tai ei. 

Lisämotivaatiota harjoitteluun toi Kortesjärveltä lähtöisin olevan, maajoukkuetason suunnistajan Sampo Sankelo lähteminen valmentajaksemme. Hän opasti meitä karttamerkkien, kartan luvun ja kompassin käytössä ja pääsimme käymään hänen kanssaan muutamilla iltarasteillakin. Olen suunnistanut aiemminkin, mutta Sampon opastus on auttanut esimerkiksi maapinnan korkeuserojen tulkitsemisessa.                           

Olemme myös harjoitelleet omatoimimisesti, tänäänkin on väkeä lähdössä treenaamaan. Oma porukka on antanut kipinää osallistua itsekseenkin rasteille vaikken varsinaiseen kisajoukkueeseen kuulukkaan, kertoo harjoitteluporukkaan osallistuva POP Pankki Pohjanmaan henkilöstöjohtaja Heidi Alaviitala. 

(Jutun kuvituskuvassa on Heidin kollegoita illan harjoituksista).

Mitä työnantajan osallistuminen Jukolaan merkitsee teille Heidi ja Kari? 

Onhan se hienoa, että POP Pankki Pohjanmaa on mukana tapahtumassa ja, että työnantajana se on halunnut järjestää työntekijöilleen mahdollisuuden kokeilla lajia. On ollut todella mukava nähdä työkavereita myös vapaa-ajalla ja harjoitella yhdessä, Heidi toteaa.  

Olen seurannut porukan tekemisiä enemmän sivusta, mutta on ollut hienoa huomata, miten he ovat organisoituneet ja sopineet harjoituksista esimerkiksi omassa Whatsapp-ryhmässä. Vaikka monet asiat hoituvat digitaalisesti, on tärkeä olla tekemisissä myös fyysisesti. Liikunta ja liikkuminen yhdistää helposti ihmisiä, Kari jatkaa. 

Yksi haaste tosin on välimatkat, sillä POP Pankki Pohjanmaan konttoriverkosto ulottuu Sievistä ja Tiistenjoelta aina Ouluun asti. Järjestämme yhteisiä kokoontumisia 2-3 kertaa vuodessa; nytkin meillä on tulossa omat olympialaiset ja tästä jatketaan sitten yhdessä iltaa muun muassa hyvän ruoan ja live-orkesterin merkeissä. On helpompi ottaa yhteyttä kollegaan, kun tuntee toisen. 

Mikä suunnistuksessa on niin vetoavaa?

Itse pidän siitä, että suunnistuksen myötä tulee lähdettyä luontoon liikkumaan. Suunnistuksen avulla metsästäkin voi löytää uusia puolia, kun kartta matkassa tulee poikettua poluilta oikeasti sinne metsän puolelle.  
 
Pidän myös siitä, miten suunnistamisessa voi haastaa itseään ja katsoa, osaako lukea maastoa ja karttaa ja onko sitä siinä kohtaa, missä kuvittelee olevansa eli samalla pääsee tekemään hieman erilaista aivojumppaa.  

Suunnistus on myös siitä mukava laji, että se sopii kaiken kuntoisille ja kaiken ikäisille, jo pienempienkin lasten kanssa voi yhdessä lähteä etsimään rasteja, Heidi summaa. 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä