Hyppää sisältöön

Mämmistä energiaa tiimityöskentelyyn

 

POP Pankin IT-tiimi tunnetaan mieltymyksestään mämmiin. Tiimi on kokoontunut mämmin äärelle tasaisin väliajoin jo parin vuoden ajan. Siksi pyysimme tiimin QA/BA Team Leader Suvi Anttilaa ja hands-on Software Architect Teemu Andersénia auttamaan mämmivalinnassa.

Mitä POP Pankin IT -tiimi tekee?

Mammikakustelua”Vastaamme POP Pankin omien sovellusten kehittämisestä ja tuottamista. Työmme näkyy esimerkiksi POP Lainalupausta ja POP Pikalainaa hakiessa, POP Verkkohetkessä, kortteja hakiessa sekä sähköisessä allekirjoituspalvelussa.”

”Omaan työhöni kuuluu sovelluskehityksen ohella kehitystapojen ja –alustojen kehittäminen ja tekniset haasteet”, kertoo Teemu Andersin.

”Työnimikkeeni QA/BA-kirjainyhdistelmät viittaavat laatuun, quality assurance ja liiketoimintaan, business analysis. Toimin meidän tiimimme ja POP Pankin liiketoimintatiimien yhteyshenkilönä huolehtien siitä, että sovellukset vastaavat liiketoiminnan tarpeisiin. Teen myös edelleen Scrum Masterin töitä”, Suvi sanoittaa monipuolista työkuvaansa.

Miten POP Pankin parhaan palvelun -ajatusmalli näkyy teidän työssänne?

”Pyrimme tuomaan asiakasymmärrystä sovelluskehitykseemme. Käyttökokemuksen kehittäminen on tärkeä osa työtämme. Esimerkiksi POP Lainalupauksen ulkoasua ja hakemusprosessia on uudistettu yhteistyössä liiketoimintatiimimme kanssa. Myös asiakkaita oli mukana sen kehittämisessä”, taustoittavat Suvi ja Teemu.

Millaista on olla töissä POP Pankilla?

”Tämä on tähänastisen urani parhaita tiimejä. Yksi syy tähän on hyvä ja toisia tukeva ilmapiiri. Meillä saa keskittyä tekemiseen ja luottamus tekemiseen on vahva. Meillä kokeillaan rohkeasti erilaisia ratkaisuja ja jos ne eivät toimi, niin siirrytään seuraavaan”, kehuu Teemu.

”Itse aloitin työt POP Pankilla korona-aikana, ja vaikka kasvokkain tapaamiset olivat rajoitettuja, tunsin itseni silti tervetulleeksi toimitusjohtajaa myöden. Juttuun pääseminen kollegoiden kanssa oli – ja on – helppoa. Meitä yhdistää myös ruokakulttuuri ja syöminen. Mihin mennään lounaalle, on päivän kriittisimpiä päätöksiä”, Suvi hymyilee.

Miten tiiminne innostui sitten mämmistä?

”Olimme lähdössä pari vuotta sitten suunnistuksen Firmaliigaan ja mämmikeijumme keksi, että mämmi on hyvä, energiaa antava välipala. Siitä se sitten oikeastaan lähti. Olemme sokkomaistelleet erilaisia mämmejä ja testanneet erilaisia kastikevaihtoehtoja”, muistelee Suvi.

Teemu tekee mämmiä myös itse. Rohkea mämmiartisti on kokeillut muun muassa tummasuklaa-stout-versiota, päärynä-kinuski-mämmiä sekä jouluna piparkakkumausteella maustettua mämmiä. Tänä pääsiäisenä kokeilussa on salmiakkilakritsiversio.

”Ei mämmin tekeminen kovin vaikeaa lopulta ole. Lähinnä sen valmistaminen on odottelua, kun mämmi paistuu uunissa. Onnistumisessa olennaista on se, ettei mämmi pääse kuivumaan. Kannattaa siis katsoa, että rasia on hyväkokoinen ja kiertoilmauunissa mämmiä kannattaa suojata kuivumiselta foliolla”.

Saarioisten mämmi yllätti raadin

MammivalikoimaMämmiraadin maisteltavana oli Elosen Herkkumämmi, HoviRuoan Gluteeniton mämmi, Saarioisten perinteisesti imelletty mämmi ja samoin perinteisesti imelletty Kymppi Luomumämmi. Kastikevaihtoehtoiksi saattoi valita Valion vaniljakastikkeen, Juustoportin kuohukerman tai Plantin kaurapohjaisen vaniljakastikkeen.

Jo mämmien ulkonäkö irrotti raatilaisilta kommentteja. Niin sanotut tuoremämmit saivat kehuja kiillostaan. Gluteeniton mämmi herätti mielenkiintoa, sillä tähän ei raatilaiset olleet tutustuneet aiemmin.

Vaniljakastike oli entuudestaan raatilaisten suosikki. Myös vaniljarahkaa on kokeiltu. Sokeria raatilaiset eivät kaivanneet, mutteivat toru, jos sitä haluaa omaan mämmiannokseensa lisätä.

Raati piti edelleen kiinni suosikistaan Kymppimämmin luomuversiosta, sillä sen makeus tulee nimenomaan imellytyksestä, mutta Saarioisten mämmi oli positiivinen yllätys. Sen rakennetta kehuttiin kevyeksi ja makua raikkaaksi. Pomeranssin maku oli selvä.

”Hyvä mämmi on täyteläinen ja mukavan maltainen, muttei liian makea. Hyvä kastike tuo kivan kontrastin mämmille. Parasta mämmissä on kuitenkin seura”, toteavat kokeneet harrastajat.

Videolla Suvi ja Teemu alalysoivat mämmejä.

 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä