Hyppää sisältöön

Kesätöissä Suupohjan Osuuspankissa

Minkälaista on kesätyö pankissa? Kysyimme tätä Suupohjan Osuuspankin kesätyöntekijöiltä, jotka palvelevat kesän ajan asiakkaitamme aina Helsingistä Tornioon asti!

1. Miten päädyit kesätöihin POP Pankkiin?
2. Minkälaisia töitä teet?
3. Miltä työ pankissa on maistunut?
4. Mitä suunnitelmia sinulla on syksyksi?
 

Joona Fast, Helsinki


1. Päädyin POP Pankkiin kesätöihin klassisesti monen sattuman summana. Työskentelen Suupohjan Osuuspankin Helsingin konttorilla aivan Helsingin ydinkeskustassa.

2. 
Pääasiassa työskentelen kassalla hoitaen kassapalveluita, tosin työhöni kuuluu paljon muutakin, joten minua voisi kutsua eräänlaiseksi yleismies Jantuseksi.

3.
 Työ pankissa on ollut mielenkiintoista ja opettavaista, tosin ajoittain myös melko hektistä. Parasta työssäni on ollut jatkuva uuden oppiminen, monipuolisuus sekä hyvä työilmapiiri. Aina on ollut mukavaa tulla töihin, eikä yksikään päivä ole samanlainen. Ainakin minusta tuntuu, että kesä on mennyt yhdessä silmänräpäyksessä.

4.
 Syksyllä palaan Vaasan yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä ja mikäli kalenteri antaa myöten, olisi mukavaa myös käydä ulkomailla lomailemassa.
 
 

Maisa Katisko, Oulu/Oulunsalo

Maisa

1. Työskentelen Oulun ja Oulunsalon pankeissa. Kävin myös kesäkuussa kolme viikkoa Torniossa. Päädyin kesätöihin POP Pankkiin, kun kaveri kertoi työskennelleensä siellä viime kesänä ja kehui pankkia. 

2.
 Teen pankin päivittäisasiointiin kuuluvia tehtäviä kassalla, sekä sen lisäksi oman alani hommia eli lainopillisia työtehtäviä, kuten perukirjoja. 

3. 
Työ pankissa on ollut mukavaa ja olen oppinut paljon uutta. Erityisen mielenkiintoista on ollut nähdä kuinka lakikirjoista opitut asiat tapahtuvat käytännössä.

4.
 Syksyllä tarkoituksena on suorittaa viimeisiä opintojani loppuun Lapin yliopistossa ennen gradun kirjoittamisen aloitusta. :)
 
 

Essi Palomäki, Jurva

1. Työskentelen Jurvan konttorissa. Löysin tieni POP Pankkiin opettajan laittamasta sähköposti-ilmoituksesta, joka koski harjoittelijan paikkaa.

2.
 Olen töissä kassalla eli olen tekemisissä rahaliikenteen kanssa, maksan asiakkaiden laskuja, autan ongelmatilanteissa ja toimin ns. infotiskinä.

3.
 Hyvin on sujunut! Joka päivä oppii jotain uutta ja kerrattua vanhaa. Todella monipuolista työtä!

4.
 Jatkaa POP Pankissa kunnes koulu jatkuu Vaasassa. Opiskelen markkinointitradenomiksi korkeakoulussa. Vielä viimeinen vuosi jäljellä.
 
 

Katariina Pirttimaa, Tornio

 
1. Olen haaveillut pankkialalla työskentelystä jo pidempään, mutta nyt pääsin sattuman ja onnenkantamoisen kautta kesätöihin tutustumaan pankkimaailmaan. Minuun oltiin yhteydessä äkillisen tarpeen vuoksi. Matkan varrelle tarvittiin niin kompastumisia kuin satumaista onneakin, että päädyin POP Pankkiin kesätöihin.

2.
 Työskentelen Tornion konttorissa kassalla eli työni on paljolti asiakaspalvelua. Olen se henkilö, joka on ensimmäisenä vastassa asiakkaan astuessa pankin ovesta sisään. Hoidan asiakkaiden päivittäisiä pankkiasioita rahan nostosta ja -talletuksista korttien tilaamiseen ja luovuttamiseen. Tässä työssä ei kahta samanlaista päivää ole, sillä päivittäisten töiden lisäksi eteeni tulee hyvin paljon erilaisia tilanteita, joissa asiakas tarvitsee pankin apua. Nämä tilanteet ovatkin niitä, joista oppii parhaiten. Ja joka päivä oppii jotain uutta, se tästä työstä tekeekin niin mielenkiintoista!

3.
 Kiinnostukseni pankkialaa kohtaan ei ole ainakaan vähentynyt tänä aikana, päinvastoin. Olen siis todellakin viihtynyt työssäni ja tässä työpaikassa! 
Haasteena on se, että opittavaa on todella paljon. Ja vielä kun kaikki on niin kiinnostavaa, että sen haluaisi oppia heti. Täytyy toppuutella itseä ja antaa itselleen hiukan armoa, ettei sitä kaikkea heti edes voi oppia. Pikkuhiljaa ja pieninä palasina.
 
4. Syksyn ja muutenkin tulevaisuuden suunnitelmat ovat minulla työn osalta vielä auki. Olen siis valmistunut tradenomiksi ja pankkiala minua kiinnosta ja tältä alalta haluaisinkin oppia vielä lisää. Jos minulle mahdollisuus tarjoutuisi, niin ehdottomasti jatkaisin tällä alalla työskentelyä ja uuden oppimista.
Tuleva syksy tuo uusia asioita eteen myös perheessämme, kun vanhempi lapsistani aloittaa esikoulun ja nuorempi päivähoidon. Elämme siis mielenkiintoisia ja jännittäviäkin aikoja. Ja aika sen näyttää, mitä kaikkea tulevaisuus tuokaan tullessaan!
 
 

Sami Viitala, Oulu/Oulunsalo


1. Päädyin POP Pankkiin kesätöihin/työharjoitteluun jättämällä avoimen hakemuksen verkossa. Finanssiala on aina kiehtonut minua ja se on osasyy siihen miksi hain opiskelemaan liiketaloutta Oulun Ammattikorkeakouluun. Minulle oli oikeastaan itsestään selvää jo alusta asti, että haluaisin ensisijaisesti suorittaa työharjoitteluni pankissa. Opintosuunnitelmassamme harjoittelun olisi tarkoitus ollut alkaa vasta syksyllä, mutta työhaastattelussa tarve kesätyövoimalle ilmeni ja siksi aloitin työharjoitteluni jo toukokuun lopussa. Työskentelen Suupohjan Osuuspankissa Oulun ja Oulunsalon konttoreilla. 

2.
 Toimin kassavirkailijana ja hoidan siis pankin päivittäisasiointia. Harjoitteluni loppupuolella pääsen myös mukaan neuvottelutilanteisiin ja POP Taloushetkiin. Sitä odotan innolla. 

3. 
Pankissa työskentely on ollut oikeinkin mukavaa. Minulla ei ollut ennen tätä lainkaan kokemusta finanssialalta, eikä myöskään asiakaspalvelutyöstä, joten voi sanoa, että jokainen päivä on ollut positiivinen oppimiskokemus. Välillä työ on todella kiireistä ja sen vaatima äärimmäinen tarkkuus ja huolellisuus voivat käydä raskaiksi, mutta onneksi meillä on niin mahtava työporukka, että kaikki on sujunut kuitenkin hienosti ja joka päivä on ollut mukava tulla töihin. 

4.
Syksyllä työskentelyni POP Pankissa jatkuu, harjoitteluni kestää aina lokakuulle saakka. Sen jälkeen pidän pienen loman, jonka jälkeen palaan levänneenä koulun penkille suorittamaan opintoni loppuun :)
 
 

Julia Forsby, Tukipalvelut

 
1. Työskentelen Suupohjan Osuuspankin Tukipalveluissa, jonne pääsin perinteisesti hakemuskirjeen johdosta. 

2.
 Työnkuvaani kuuluu puhelinvaihteen hoito, maksutoimeksiannot sekä kuolinpesien pankkiasioiden hoito. 

3. 
Työpäivät pankissa ovat kuluneet työntäyteisesti lukuisten eri maksutoimeksiantojen parissa. Vaihteenhoidon ansiosta olen saanut oppia myös puhelimen kautta tapahtuvaa asiakaspalvelua, joka oli minulle uutta ennen työharjoitteluani Suupohjan Osuuspankissa. 

4.
Syksyllä palaan taas opintojen pariin. Aion muun muassa suorittaa loppuun opintoni Vaasan ammattikorkeakoulussa tekemällä opinnäytetyöni valmiiksi. Syksyllä minulla jatkuu opinnot myös Vaasan yliopistossa, jossa opiskelen kauppatieteitä. Ennen koulujen alkua, aion lähteä lomareissulle itänaapuriin sekä poimia runsaasti mustikoita talven varalle. 
 
 

Susanna Peltonen, Kauhajoki


1. Työskentelen tänä kesänä POP Pankissa Kauhajoella. Päädyin kesätöihin POP Pankkiin pohtiessani alkuvuodesta mahdollisia oman alan töitä. Opiskelen kauppakorkeakoulussa ja finanssiala sekä sen saralla työskentely kiinnostavat minua kovasti.  Ajattelin mieluisimman mahdollisen kesätyön olevan pankki. Minulla oli onnea matkassa ja pääsin kuin pääsinkin työskentelemään toivomaani paikkaan! Olen onnellinen, että pääsin jo ensimmäisen opiskeluvuoteni jälkeen kesätöihin omalle alalleni.

2. Työnkuvaani kuuluu kassapalveluiden hoitaminen. Käsittelen käteistä rahaa eli teen käteistalletuksia ja –nostoja. Teen myös tilisiirtoja, sekkejä sekä suoramaksu- ja E-lasku –sopimuksia.

3. Olen nauttinut pankissa työskentelystä! Jokainen päivä on erilainen ja pidän ihmisten kanssa asioimisesta. On ollut kiinnostavaa nähdä käytännössä, miten alalla toimitaan ja mistä eri osa-alueista se muodostuu. Olen oppinut paljon, odottamattomiakin asioita. Välillä voi tuntua, että uuden asia opettelu on vaikeaa ja että on paljon sisäistettävää tietoa. Tekemällä kuitenkin oppii ja tuntuu hyvältä, kun asiakkaat kehuvat saamaansa palvelua. 

4. Syksyllä palaan takaisin Vaasaan opiskeluiden pariin. Kauppakorkeakoulussa pääaineenani tulee olemaan laskentatoimi ja rahoitus, joista varsinkin rahoituksen opinnot kiinnostavat minua kovasti. Toimin alkusyksystä myös tutorina uusille kauppiksen fukseille ja odotan innolla heidän tapaamistaan ja uusia kokemuksia! 

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä