Hyppää sisältöön

Kesätöissä POP Pankissa: ”On palkitsevaa ratkaista asiakkaiden haasteita”

Kesätöiden kautta saa arvokasta työkokemusta ja opiskelijana uusia näkökulmia myös opintoihin. POP Pankki tarjoaa joka vuosi kesätyöpaikkoja eri paikkakunnilla, ja kolme kesätyöntekijää kertoo kokemuksistaan.

Pankkiin voi päätyä kesätyöntekijäksi hyvin erilaisilla taustoilla, ja siitä esimerkkiä näyttävät myös kesätyöntekijät Atte Saari POP Pankki Lakeudelta, Vilja Ahola POP Pankki Kyröstä ja Reetta Laitila POP Pankki Nivalasta. Vilja opiskelee talousoikeutta toista vuotta Vaasan yliopistossa, kun taas Atte on hiljattain valmistunut tradenomiksi ja Reetta filosofian maisteriksi. Miten he päätyivät hakemaan töihin POP Pankkiin?

”Ystäväni linkkasi kolme vuotta sitten POP Pankki Nivalan Instagram-päivityksen, jossa haettiin kassalle kesätyöntekijää. Päätin hakea paikkaa, koska minua kiinnosti pankkiala. Nyt olen jo kolmatta kesää töissä täällä”, kertoo Reetta.

Atella on taas takanaan työharjoittelu toisessa pankkiryhmässä, mikä innosti hakemaan pankkiin myös kesätöihin. Vilja kertoo ajatelleensa, että työkokemuksesta pankissa olisi hyötyä, ja että olisi mielenkiintoista nähdä, mitä työ pitää sisällään.

Kaikkien kolmen työtehtäviin kuuluu asiakkaiden päivittäisasioinnin pariin liittyviä tehtäviä, kuten kassapalveluiden hoitamista, asiakkaiden verkkopankkiviesteihin vastaamista ja puhelinpalvelua. Myös muita projekteja ja tehtäviä pääsee tekemään monipuolisesti, kuten Vilja kertoo:

”Kesän suurin projektiluontoinen tehtävä toisen kesätyöntekijän kanssa on asiakkaiden tuntemistietokampanja, jossa pyrimme ottamaan yhteyttä henkilö- ja yritysasiakkaisiin ja päivittämään heidän asiakkuuteensa liittyviä tietoja. Asiakkuuksiin liittyvien tehtävien lisäksi hoidamme käytännön asioita, kuten holvin ja asiakirjojen organisointia. Näiden lisäksi avustan yksittäisissä työtehtävissä, kuten maa- ja metsätalousasiakkaiden luottoluokituksissa sekä lainopillisten palveluiden aputehtävissä.”

Oikealla kuvassa Atte Vaasan konttorilla ja vasemmalla Reetta Nivalan konttorilla.
Oikealla kuvassa Atte Saari Vaasan konttorilla ja vasemmalla Reetta Laitila Nivalan konttorilla.

Mukavia kohtaamisia ja riittävästi haastetta

Asiakkaiden palvelu ja auttaminen on ollut kolmikolle mieluisaa.

”Eniten pidän uusien palveluiden tai asiakkuuksien avaamisesta. On hienoa, että ihmiset haluavat pankkiimme asiakkaaksi. On myös palkitsevaa ratkaista asiakkaan isompi tai vaikeampi haaste tai ongelmatilanne”, kertoo Atte.

”Pyrimme panostamaan asiakaskokemukseen, joten on myös mukava huomata, että asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa palveluun. Kanssakäymiset asiakkaiden kanssa ovat työn parhaita puolia”, sanoo Vilja.

Asiakkaiden auttamisen lisäksi Reetta on pitänyt siitä, että hän on pystynyt työssään hyödyntämään kielitaitoaan, joka on karttunut saksan kielen ja kulttuurin pääaineopintojen sekä ruotsin ja englannin sivuaineopintojen myötä. Atelle taas taloushallinnon opinnot ovat tehneet numeroiden pyörittelystä luontevaa. Vilja kokee, että opinnoissa tarvittavat tiedonhakutaidot ovat päässeet hyötykäyttöön myös kesätyössä. Kaiken uuden edessä ei ole kuitenkaan tarvinnut jäädä yksin pähkäilemään.

Kuvassa Vilja Kyrön konttorilta
Kuvassa Vilja Ahola Kyrön konttorilta

”Täällä on rento ja auttavainen työilmapiiri. Työkavereilta on helppo pyytää apua, ja ratkaisut mietitään yhdessä”, kiittelee Vilja.

Kaikki kolme kertovatkin oppineensa paljon uutta, oli sitten ensimmäistä tai kolmatta kesää POP Pankissa töissä.

”Työ on mielenkiintoista ja tarpeeksi haastavaa, joten päivät eivät ole samanlaisia ja koko ajan oppii jotain uutta. Olen saanut myös paljon vastuuta, mikä on ollut erittäin positiivinen yllätys”, kertoo Atte.

Entä mitä odotuksia kolmikolla on loppukesälle?

”Loppukesästä on vielä edessä uusia projekteja, joten lisäoppi on taattu!” sanoo Vilja.

”Olen oppinut paljon asiakaspalvelusta ja siitä, miten laajasti eri tehtäviä pankit tekevät. Odotankin lisää mukavia asiakaskohtaamisia”, toivoo Atte.

”Toivon mukavia kesäkelejä ja mukavia työtehtäviä”, summaa Reetta.

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä