Hyppää sisältöön

Kesätöissä POP Pankissa: Asiakkaiden ongelmien ratkomista ja jatkuvaa uuden opettelua

POP Pankki -ryhmään kuuluu 21 pankkia ja yli 70 konttoria. Työllistämme joka kesä reilun joukon kesätyöntekijöitä ympäri Suomen. Neljä kesäpoppilaista kertovat, miten kesä on sujunut ja mikä pankissa työskentelyssä on yllättänyt?

Matias, POP Pankki Lakeus

Kuka olet? Olen Matias Rusi, 21-vuotias opiskelija Vaasasta. Opiskelen kauppatieteitä Vaasan yliopistossa ja pääaineenani ovat rahoitus ja laskentatoimi.

Miten päädyit hakemaan kesätöihin POP Pankkiin? Halusin saada jo varhaisessa vaiheessa työkokemusta opiskelemastani alasta. Koin POP Pankin olevan sopiva paikka aloittaa paikallisuuden ja ihmisläheisyyden vuoksi, minkä suhteen en erehtynyt.

Mitä työtehtäviisi kuuluu? Työskentelen asiakasrajapinnassa kassa- ja päivittäispalveluiden parissa. Työtehtäviini kuuluu erilaista asiakkaiden neuvontaa, palvelua ja auttamista. Työskentelen pääasiallisesti Vaasan konttorilla, mutta tuuraan osan kesästä myös Isonkyrön konttorilla.

Miten olet viihtynyt? Olen viihtynyt erittäin hyvin, parasta työssä on ennen kaikkea työkaverit. Työn mielekkyyttä lisäävät myös vaihtelevat työtehtävät, erilaiset asiakkaat ja haastavat tilanteet.

Onko jokin asia yllättänyt pankissa työskentelyssä? Eniten minua on yllättänyt työtehtävien laajuus. Olen kesän aikana hoitanut erilaisia juoksevia asioita laidasta laitaan. En olisi osannut kuvitella, kuinka paljon asiakkailta näkymättömissä olevaa työtä pankissa on.

Kesätyönteijä Matias
Matias työskentelee pääosin Vaasan konttorilla.

Valtteri, POP Pankki Koski

Kuka olet? Olen Valtteri Peltola, 20-vuotias nuorimies Turusta ja työskentelen kesän Salon konttorilla. Opiskelen Turun ammattikorkeakoulussa, missä aloitin opinnot elokuussa 2020. Opiskelen siellä myynti-insinööriksi seuraavat neljä vuotta.

Miten päädyit hakemaan kesätöihin POP Pankkiin? Minua on jo pienestä pitäen kiinnostanut pankkiala! Pankissa oppii paljon hyödyllisiä taitoja, joita voi hyödyntää myös omassa arjessa. Työkokemus pankissa tukee myös hyvin omia opiskelujani myyntialalla.

Mitä työtehtäviisi kuuluu? Työskentelen pääasiallisesti kassapalveluissa. Työtehtäviini kuuluu myös puhelinneuvontaa ja taustatöitä, kuten raportointia ja arkistointia.

Miten olet viihtynyt? Olen viihtynyt todella hyvin. Työ on erittäin kiinnostavaa ja monipuolista, minkä ansiosta oppii joka päivä uusia asioita. Parasta työssä on ollut se, että pääsee ratkaisemaan asiakkaiden ongelmia onnistuneesti. Lisäksi ehdottomana plussana on ollut todella pätevät ja mukavat työkaverit!

Onko jokin asia yllättänyt pankissa työskentelyssä? Monet asiat! Ehdottomasti se, miten paljon tietoa ja taitoa pitää sisäistää. Myös se, miten paljon tehdään erilaista taustatyötä ennen kuin asiakas on edes saapunut.

Kesätyöntekijä Valtteri.
Valtteri on työskennellyt kesän Salon konttorilla.

Emmiina, POP Pankki Suupohja

Kuka olet? Olen Emmiina Rautiainen ja opiskelen tällä hetkellä merkonomilinjalla Perho Liiketalousopistossa.

Miten päädyit hakemaan töihin POP Pankkiin? Kuulin harjoittelumahdollisuudesta kouluni kautta ja harjoittelu POP Pankissa vaikutti heti hyvältä vaihtoehdolta. Laitoinkin alkuvuodesta sähköpostia POP Pankki Suupohjaan työharjoittelupaikan toivossa ja jo huhtikuussa pääsin aloittamaan työharjoitteluni täällä Helsingin konttorilla.

Mitä työtehtäviisi kuuluu? Työtehtäviini kuuluu päivittäispankkiasioiden parissa työskentely. Pääsääntöisesti työskentelen infossa, jossa pääsen vastaamaan asiakkaiden puheluihin ja verkkoviesteihin sekä hoitamaan mm. asiakkuuksien avauksia, tilien lopetuksia, sijoitustilien uusimisia ja paljon muuta. Työskentelen kerran viikossa myös kassalla.

Miten olet viihtynyt? Olen viihtynyt oikein mukavasti. Parasta on ollut työn monipuolisuus, ja olen päässyt heti alusta alkaen tekemään niin paljon kaikkea erilaista.

Onko jokin asia yllättänyt pankissa työskentelyssä? Minut on yllättänyt hyvällä tavalla juuri se, kuinka paljon olen päässyt täällä jo tekemään.

Kesätyöntekijä Emmiina
Emmiina on harjoittelussa Helsingin konttorilla. 

Onni, POP Pankki Pohjanmaa

Kuka olet? Nimeni on Onni Koskiahde, olen 22-vuotias ja olen kotoisin Lapuan Tiistenjoelta. Opiskelen kauppatieteitä Vaasan yliopistossa.

Miten päädyit hakemaan kesätöihin POP Pankkiin? Etsin ensimmäistä oman alan työpaikkaa, ja lähipankki oli luontainen vaihtoehto. Asiat järjestyivät niin, että täällä ollaan.

Mitä työtehtäviisi kuuluu? Työskentelen palveluneuvojana. Toimin pääasiassa päivittäisasioiden parissa, mutta työnkuvaani mahtuu myös muiden pankin toimintojen kanssa työskentelyä ja niihin tutustumista. Pääasiassa työskentelen Tiistenjoen konttorilla, mutta toukokuussa ehdin myös työskennellä Oulun konttorilla.

Miten olet viihtynyt? Olen viihtynyt POP Pankissa oikein hyvin, työ on mielekästä ja työkaverit mukavia. Parasta pankissa työskentelyssä on sen monipuolisuus ja mahdollisuus oppia laajasti uutta.

Onko jokin asia yllättänyt pankissa työskentelyssä? Tämä on toinen kesäni POP Pankissa, joten mitään uutta yllättävää ei varsinaisesti ole enää ilmennyt. Pankissa työskentelyn alkuajoilta muistan kuitenkin, että juuri työnkuvan monipuolisuus oli yllättävä asia.

Kesätyöntekijä Onni
Onni työskentelee POP Pankissa jo toista kesää.

Tutustu lisää POP Pankkiin työnantajana

Haluaisitko tulla POP Pankin asiakkaaksi?

Ota yhteyttä